Rychtářův telecí krk

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 120 + naložení masa 3 porce Jiné maso 11 názorů

Suroviny

1 kg telecího krku s kostí
8 kuliček jalovce
tymián
rozmarýn
1 cibule (velká, i se slupkou)
1 mrkev (velká)
1 petržel (velká)
olej
sůl
hladká mouka
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Telecí krk i s kostí marinujeme ve směsi koření, kterou si připravíme tak, že do hmoždíře dáme 8 kuliček jalovce, trochu sušeného rozmarýnu, tymiánu, kmínu, soli a oleje.

  2. Vše v hmoždíři rozdrtíme, až nám vznikne tmavá kaše.

  3. Tuto směs poctivě vetřeme do povrchu a všech záhybů na mase. Dáme do lednice uležen na 1 den.

  4. Kořenovou zeleninu nakrájíme na větší kusy, cibuli necháme vcelku a se slupkou a dáme na dno pekáče nebo římského hrnce.

  5. Naložené maso podlijeme cca 0,5 litrem vody a pečeme přikryté velmi zvolna cca 90-120 minut, tak aby bylo možno maso zcela volně odstranit od obratlů.

  6. Po upečení telecího krku, všechnu zeleninu odstraníme a silný výpek použijeme na omáčku, do kterého přidáme v troše vody rozmíchanou trochu hladké mouky a oříšek másla, a tím se omáčka zahustí a zjemní.

  7. Necháme krátce provařit a podáváme s rýží nebo bramborem.

Poznámka

Svádělo to, dát tam slaninu, hořčici, ale odolal jsem a nechal jen uvedené koření, silný výpek z obsažených kostí,zeleniny a mělo to i tak velmi slušné "grády"!!!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rychtářův telecí krk

  • alca2 alca2

    Upekla jsem stejně telecí roládu z krku (nabídka Kauflandu), neměla jsem petržel, ale máme rádi celer, přidala jsem jeden masox když nebyl krk s kostí, jinak stejný postup. Zeleninu máme rádi, proto jsem ji do šťávy přepasírovala. Byl to s rýží vynikající oběd. <3<3<3:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • chezzie chezzie

    Dnes upeceno, mela jsem sice krk uz bez kosti ale i tak vyborne. Jako prilohu jsme meli br. knedlik a tu zeleninu jsem nakrajela na ctvrtky a taky jsme ji snedli. Moukou jsem nezahustovala. +1 bodik

    Odpovědět

  • Tereza Blazkova Tereza Blazkova

    Krásné :-O:-):yes: +7

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

  • misza misza

  • mysulka mysulka

    :yes: krása:yes::-p

    Odpovědět

  • Vanilka Vanilka

    Náááááádhera a jistě velká mňamka:yes: Bodík letí!!!!

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    ... foťák nedám, adopce se nepřijímá - jsem v osvojení manželky skoro 23 let, a jídlo je fakt dost dobrý - mladší používají výraz "fakt hustý" Zkuste a potvrdíte ;-);-);-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Moc pěkný receptík a ta fotka paráda;-)+1:yes:

    Odpovědět

  • Reny2 Reny2

    Taaak....Colombovi normalne zabavit fotak....jinak nas vsechny bude mit na svedomi....:-S:-*:-K copak tomuhle nekdo odola??? Co fotka,to bomba...a jestli to jidlo ma stejne dobre jako ty fotky,tak si ho s radosti adoptuju a k plotne chodim jen z dlouhe chvile... :-D:-D:-D samozrejme +1:-!:yes:

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    No to vypadá mňamózně...:-p:-p:-p a fotka jako vždy nádherná...:yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: teleci krk telecí krk recepty telecí krk recept telecí krk s kostí recept recept na teleci krk recept telecí krk recepty telecí krk recepty na telecí krk teleci rolada z krku telecí krk bez kosti recept pečený telecí krk recepty z telecího krku telecí krček telecí krk bez kosti telecí krk pečený telecí krk s kostí výpek z kostí telací krk telecí přední recepty telecí přední krk

Zapomněl/a jsem heslo