Valašský kontrabáš
Recept ještě nebyl hodnocenKontrabáš je tradiční valašské jídlo z brambor a pohanky. Obojí uvaříme zvlášť, pak promícháme s restovanou slaninou, cibulí a česnekem a nakonec krátce zapečeme.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kontrabáš je tradiční valašské jídlo z brambor a pohanky. Obojí uvaříme zvlášť, pak promícháme s restovanou slaninou, cibulí a česnekem a nakonec krátce zapečeme.…
Česnekové nočky přelité bylinkovým máslem vás příjemně naladí na přicházející jaro. Vůně rozpuštěného másla a bylinek přiláká do kuchyně nejednoho zvědavce. Česnekové…
Gnocchi se špenátem a parmezánem mohou být výborným bezmasým obědem, hotovým během pár minut.
Jemná kuřecí játra se snoubí s bohatým rajčatovým protlakem a křupavou zeleninou, což vytváří dokonale vyvážený pokrm. Ideální volba pro milovníky sytých, ale lehce…
Díky nakyslé chuti se rebarbora hodí nejen do moučníků, ale i do slaných pokrmů. Ochutnejte ji v zajímavé kombinaci s kuřecími paličkami naloženými v medové marinádě…
Čím více lidí se zajímá o zdravý životní styl, tím více jich objevuje kouzlo vaření v páře. Toto velice zdravé a dietní jídlo z parního hrnce si zachovává svojí…
Na zvěřinový guláš nedají mnozí z nás dopustit. Použít můžete maso srnčí, dančí i jelení. Dejte mu však dostatek času, aby se mohly chutě správně propojit s kořením a…
Těstovinový chod jako stvořený pro teplé letní večery a dny strávené na zahradě. Použijte do něj čerstvá, voňavá rajčátka a kousek chilli papričky pro správný říz. Pokrm…
Připravit hráškovou polévku není žádná věda, zvládnou to i začátečníci a to během pouhé půlhodinky. Polévka příjemně voní po majoránce a krásně zasytí. Podávat ji můžeme…
Smažené čínské nudle se sójovou a ústřicovou omáčkou voní jako z asijského bistra. Přidejte zarestovanou zeleninu a kuřecí maso a připravte si jídlo s orientální vůní a…
Gnocchi jsou drobné knedlíčky původem z Itálie. Jejich základem bývají ricotta, mouka nebo brambory. Mohou mít tvar obláčků, oválný, diskovitý anebo i mušlovitý a jsou…
Syté, výborné a velice snadné na přípravu. Přesně takové jsou zapečené smetanové brambory s ředkvičkami, se zlatavou křupavou sýrovou krustou na povrchu. Sbíhají se vám…
Jednoduchou rajčatovou omáčku na špagety připravíme během chvilky z pár surovin, které máme většinou doma. Stačí společně uvařit konzervovaná rajčata, mrkev a červenou…
Nakládaný lilek je pochoutka, kterou můžeme podávat jako přílohu k hlavnímu jídlu, nebo například přidat do salátů. Díky naložení je vláčný, měkký a voní po tymiánu. K…
Těstoviny s rajčatovou směsí voní sušenými houbami a bazalkou. Ačkoliv v těchto těstovinách není maso, rozhodně vám chybět nebude. Niva dodá slanost a houby s rajčaty na…
Lahodná sýrovo-smetanová omáčka je připravena raz dva. Mix sýrů a smetany doplní koření, vůně česneku a chuť libovolného vývaru. Hotovou omáčku servírujeme s brokolicí a…
Hlávkový salát patří na zahrádce mezi první zeleninu, která se urodí. S lehkou olejovou zálivku s hořčicí, doplněn kousky vařeného vajíčka a kostičkami vyškvařené…
Šťavnaté plátky vepřové pečeně podlité šťávou, podávané se špalíčky mrkve a výrazně vonícím medvědím česnekem se hodí jako skvělý sváteční oběd, který nám připomíná…
Kdo si potrpí na rajčatové omáčky, bude se dnes olizovat! Protože takovouhle lahůdku, jako je kuřecí maso právě v rajčatové omáčce s česnekem, jste už dlouho neochutnali…
K létu neodmyslitelně patří oblíbené grilování. Pečlivě připravená barbecue krkovice na grilu se vám odmění perfektní chutí, šťavnatostí a křehoučkým masem. Sbíhají se…
Kuřecí kousky můžete připravit velmi netradičně, s arašídovou omáčkou. Inspirujte se exotickou kuchyní a ugrilujte si marinované kuřecí nudličky na špejlích. K nim…
Sytá večeře, v podobě zeleninové tortilly s bylinkovým dipem, vám zajisté přijde k chuti. Na její přípravě není nic složitého, postačí pouze orestovat směs zeleniny,…
Palačinky jsou vděčným obědem, či večeří. Připravit je můžeme na mnoho různých způsobů, skvěle chutnají i na slano. Vyzkoušejte palačinky, pomazané tvarohovým pažitkovým…
Grilované papriky jsou skvělou letní pochoutkou, která zpestří každé grilování. Nejprve je i s česnekem marinujeme v nasládlé marinádě a poté krátce ogrilujeme. Podáváme…