Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová kýta na žampionech a okurkách

Hledáte inspiraci na rychlý oběd? Pak je tento recept pro vás jako stvořený. Restované vepřové nudličky z kýty, na žampionech a okurkách, zvládnete připravit během půlhodiny. Hotový pokrm můžete podávat s rýží nebo bramborem.

Hodnocení receptu je 3,8 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 20 min

25 min (5 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie838 kJ /
200 kcal
Bílkoviny4,05 g
Tuky15,19 g
Vláknina7,21 g
Cholesterol 14 mg
Sodík 212 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy9,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky, okurku nakrájíme na plátky, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky, které osolíme a opepříme. Krok 2: Do hluboké rozehřáté pánve dáme sádlo nebo olej a postupně opečeme ze nudličky ze všech stran. Krok 3: K opečenému masu dáme cibuli a restujeme dozlatova. Přidáme česnek a podlijeme horkou vodou. Přivedeme k varu a na sníženém stupni tepla dusíme do změknutí cca 15-20 minut. Občas promícháme a dle potřeby podlijeme. Krok 4: Když je maso měkké, necháme vydusit na tuk a přidáme jíšku. Promícháme a přidáme žampiony, okurku, pastu a opět podlijeme a ještě 5 minut povaříme. Podáváme s různě upravenými bramborami nebo rýží.

Zveřejněno 24. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kýta na žampionech a okurkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNM72

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kýta na žampionech a okurkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNM72

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kýta vepřová, sádlo, sůl, pepř čtyř barev, cibule, česnek, žampióny, okurka čerstvá, pasta papriková, jíška

Přidat fotografie receptu