Ředkvičky s vajíčkem
Recept ještě nebyl hodnocenDokonale kulaté červené ředkvičky zrovna vytažené ze záhonu jsou svěží a štiplavé. Jejich chuť rozvineme ještě orestováním na pánvi s kouskem másla. Doplní je čerstvý…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dokonale kulaté červené ředkvičky zrovna vytažené ze záhonu jsou svěží a štiplavé. Jejich chuť rozvineme ještě orestováním na pánvi s kouskem másla. Doplní je čerstvý…
K jarním dnům patří nejen pomalu rozkvétající louky, ale také sběr oblíbeného medvědího česneku, který nabízí spoustu zdravotních benefitů. Připravit z něj můžete třeba…
Chuťovky rádi připravujeme pro návštěvy, na oslavy a nebo jen tak, když máme v plánu televizní večer. Vyzkoušejte kolečka červené řepy ozdobené brynzovou pomazánkou a…
Nový den je nejlepší začít vydatnou snídaní, která dobře zasytí. Sázkou na jistotu je vaječná omeleta, do které můžeme přidat téměř jakékoliv oblíbené ingredience.…
Roztomilé topinky s bazalkovým pestem a mozzarellovými zajíčky si zamilují malí i velcí. Jsou křupavé, svěží a jejich přípravu hravě zvládnou i děti. Skvělé pohoštění…
Křupavé topinky s pikantní směsí z hlívy ústřičné jsou skvělou volbou, když máte chuť na něco výrazného a sytého. Tento jednoduchý recept vás nadchne svou intenzivní…
Tato jednoduchá polévka je skvělým způsobem, jak zužitkovat starší chléb. Díky cibulovému základu má plnou chuť, tyčový mixér jí dodá sametovou konzistenci a čerstvé…
Křupavá topinka je poctivá chuťovka, která zasytí a potěší. Spojení lehce opečené zeleniny, voňavé uzené slaniny a sladké cibule udělá z obyčejné topinky rychlé a…
Topinky s cuketovou směsí, ochucenou worcesterovou omáčkou, zapečené v troubě se sýrem, jsou chutnou a rychlou večeří, kterou zvládnou i začátečníci. Skvělý způsob, jak…
Jednoduchá a nostalgická snídaně našich babiček – teplé osolené a opepřené mléko promíchané s nakrájeným chlebem, česnekem, pažitkou a petrželkou. Koření lze různě…
Pučálka nebo-li pálenec je staročeský pokrm, který se připravoval v době půstu. Jedná se o naklíčené luštěniny - hrách nebo čočku opečené na pánvi. Spolu s klíčením sice…
Cuketová nádivka zasytí. I odpůrcům zeleniny v této formě zachutná. Podle toho, jak moc jí dopřejeme při přípravě uzené maso či salám a jak moc jí okořeníme, se bude i…
Panzanella patří mezi tradiční italské saláty. Nesmí v něm chybět základní suroviny jako starší chléb, rajčata, okurka, cibule a zálivka. Tu připravíme z medu, octa a…
Hledáte způsob, jak zužitkovat starý chléb? Připravte chlebovou polévku. Když do ní přidáte hrst sušených hub, kousek slaniny a nasekanou pažitku, získáté chutnou a…
Houby zapečené s vejci a chlebovými krutony voní po majoránce, kmínu a česneku. Rychlá a snadná večeře, která potěší nejednoho milovníka hub. Pro dokonalý chuťový…
Játra patří mezi suroviny, které buď milujete nebo nemáte rádi. Pokud patříte k první skupině, neváhejte si připravit dokonalé špízy. K játrům přidáme papriku, uzeninu a…
Houbová polévka s křupavými krutony je ideální jídlo na zahřátí do chladnějších dnů. Vůně hub, česneku a bylinek vytvoří poctivý základ, zatímco opečený chléb na sádle…
Pivní cibulačka je sytá a voňavá polévka, která zahřeje i potěší chuťové buňky. Karamelizovaná cibule, pivo a sýr jí dodávají výraznou chuť, kterou perfektně doplní…
V hrnci rozehřejeme trochu oleje, vložíme cibuli pokrájenou na proužky a pokrájené žampiony. Mírně osolíme a orestujeme - pozor - nespálit.Zalijeme vývarem, přivedeme…
Na oleji osmahneme kostičky staršího chlebaNa másle osmažíme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, dáme ji do hlubokých talířů a zalijeme horkým vývarem..Polévku v…
Cibulačka je velmi oblíbenou polévkou a dá se připravit na mnoho způsobů. Základem je opravdu dobře usmažená cibule karamelové barvy. Podle tohoto receptu připravíte…
Hovězí maso uvaříme, část vhodnou na nakrájení plátečků necháme vychladnout a uložíme do lednice. Když chceme maso použít, nakrájíme ho ostrým nožem na teninké plátky.…
Na olivovém oleji osmahneme drobně krájenou cibulku, až zezlátne, kápneme trošku vody, necháme vysmahnout vodu a opět smažíme a hlavně mícháme, asi dvě-tři minuty.…
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na másle dosklovata. Přidáme pokrájené houby, česnek a drcený kmín a dále smažíme do povadnutí (změknutí) hub. K houbám přidáme plátky…