Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 124 kJ / 1 464 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,55 g |
Tuky | 124,90 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 283 mg |
Sodík | 1,24 g |
Sůl | 0,23 g |
Sacharidy | 18,82 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tvarohová s gorgonzolou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xA6B
Moje poznámka
Tvarohová s gorgonzolou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xA6B
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Přidáno před 5 hodinami
Třešňová granita
Přidáno před 10 hodinami
Broskvový kompot
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové placičky s nivou
Přidáno před 14 hodinami
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno 29. 6. 2025 17:36
Naložený česnek v sádle
Přidáno 29. 6. 2025 17:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláč s rebarborou a tvarohem
Lucie Hertlova před 1 hodinou
Řezy ORGASMUS
jaroslava.muckova61 před 5 hodinami
Vepřové srdce na smetaně
Sahula před 7 hodinami
Guláš z vepřového srdce a jater
Sahula před 7 hodinami
Křenová krkovička pečená s brambory
Sahula před 7 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Werronika před 7 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Evculina84 před 8 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
loribert před 10 hodinami
Mrkvová bábovka
Misad před 11 hodinami
Tématické fráze:
gorgonzola recepty,
pomazánka z gorgonzoly,
recepty s gorgonzolou,
recepty z gorgonzoly,
gorgonzola pomazánka,
gorgonzolou,
pomazánka z gorgonzoly s tvarohem,
recept na gorgonzolu,
pomazánka s gorgonzolou,
gorgonzola pomazánka recept,
sýr gorgonzola pomazanka,
sýrová pomazánkaz gorgonzolou,
tvarohova pomazanka s gongonzolou,
creme liquide recept,
těstoviny, vlašské ořechy, gorgonzola, víno
Suroviny:
gorgonzola,
tvaroh plnotučný,
crème frâiche,
ořechy vlašské,
chléb,
ořechy vlašské,
hruška
Komentáře (5)
Nechápu, proč mícháte dohromady italský sýr s francouzským názvem smetany, stačilo to snad napsat česky, nebo ne?
Crème fraîche ([krem freš], francouzsky doslova čerstvá smetana) je název mléčných výrobků původem z Francie. Créme fraîche se vyrábí z kravského mléka a musí obsahovat nejméně 30 % tuku v sušině. Výrobek obsahuje nejvýše 15 % mléčného cukru (laktózy), tím je také lépe stravitelný pro lidi s poruchou trávení laktózy (alaktázie).
Crème fraîche se dělí na „liquide“ (tekutá) – obdoba české smetany ke šlehání. Druhá verze je „épaisse“ (hustá), smetana vyzrálá pomocí bakterií mléčného kvašení a která má blíže k české zakysané smetaně.[1] Pokud není druh upřesněn, je ve Francii zpravidla myšlena nekysaná verze liquide.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Cr%C3%A8me_fra%C3%AE...
https://fr.wikipedia.org/wiki/Cr%C3%A8me_fra%C3%AE...