

Hráškovo - ředkvičkové pyré
Suroviny
- 125 g vyloupaného zeleného hrášku
- 80 g očištěných ředkviček (asi 8 středních kousků)
- 2 plátky sýru Gerlach
- 2 plátky sýru Kriváň (Kaufland)
- limetková šťáva
- citronový pepř
- česnekové koření s bylinkami
- sůl
- máta
- bazalka
- 1 Kl rostlinného oleje
- stroužek česneku
- chléb
- tuk na pánev
Postup přípravy receptu
Hrášek, ředkvičky nasekáme v mixéru na co nejjemnější kašičku. Přidáme koření a na jemno posekané bylinky, pokapeme olejem, zakápneme limetkou a pečlivě promícháme.
Sýr nakrájíme na co nejjemnější kousky, nebo můžeme i nastrouhat. Smícháme a ještě dochutíme dle sebe. Necháme odpočinout. Na pánvi lehce osmahneme plátky chleba, potřeme česnekem a navrstvíme pyré.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hráškovo - ředkvičkové pyré
-
spagetka: díky
Madeland kupujem
-
cathleen: Ivo chuťově jsou jemné, nijak extra výrazné. Jen doplnily hrášek a ředkvičku. Já myslím, že je nahradíš svým oblíbeným sýrem - napadá mě např. Madeland? Ten máme také rádi. Já chtěla zkusit tyhle slovenské.
-
chocolate: strukturu si představit dovedu. Chuť pořád ne, pokud bych je chtěla nahradit.
-
cathleen:Oba dva jsou to neuzene plnotucne syry, Gerlach je polotvrdy, Krivan polomekky.Tudiz rozdil by mel byt pouze ve strukture.
http://nakup.itesco.cz/cs-CZ/ProductDetail/Product...
http://nakup.itesco.cz/cs-CZ/ProductDetail/Product... -
spagetka: spagi, mě by spíš zajímalo, jaký je mezi těmi sýry rozdíl...a možná i to, jak chutnají. Kvůli možné záměně za jiný, třeba ať nemusím do Kaufu...popř. jestli by nestačily 4 plátky jednoho sýra - bylo by to na chuti poznat?
-
Děkuji
Jana Remkova: Přidala jsem obaly od obou sýrů, aby se ti lépe hledaly (jen prázdný Gerlach jsem už musela vytáhnout z koše). Vyrábí se v Lipt.Mikuláši a jsou opravdu výborné chuti. U nás začali právě z této mlékarny dovážet víc výrobků, postupně je ochutnávám a nejsem zklamaná
-
Taky miluji hrášek. Gerlach a Kriváň neznám, ale mrknu se v Kaufu
-
Hrianky s cesnakom sú super a je mi jedno, čo je na nich.
A pokiaľ je tam hrášok, tak to bude dobrééé-