Chlebová pečeně (sekaná)

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

Bezmasá jídla 2 názory

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

cibule
celer
mrkev
vývar z kostí
ztvrdlý chléb
lžíce oleje (másla, sádla) pod zeleninu
2 vejce
kmín
tymián
sůl a pepř
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na tuku osmahneme 2-3 nakrájené cibule, 1-2 šálky nahrubo nastrouhaného celeru a 1 šálek stejně nastrouhané mrkve. Ztvrdlý chléb nakrájíme na kostky, abychom měli asi 3 až 4 šálky a zalijeme šálkem vývaru z kostí (dřív se dělal z masoxu).

  2. Až chléb změkne, přidáme k němu osmahnutou zeleninu, 1 lžičku mletého kmínu, špetku tymiánu a pepře, hrst sekané petrželky, 2 vejce a opatrně osolíme. Prohněteme, utvoříme šišku a pečeme ve vymaštěném pekáčku dozlatova. Podáváme se zeleninou.

  3. Pro obměnu můžeme někdy přidat na malé kostičky pokrájený měkký salám nebo špekáčky apod.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Chlebová pečeně (sekaná)

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    JanaDorazinová: Dík za komenář! :-8 Já jsem to jednou zkoušela, ale neměla jsem tolik chleba (a uzeninu jsem přidávala pomletou), tak mi to ty dvě vajíčka spojily dobře. Myslím, že když by to někomu nedrželo, tak by měl přidat jedno vajíčko, ale asi to nebude nutné. Chuť to má jinou, než sekačka z masa, to je jasné, ale s tou uzeninou mi to celkem chutnalo (no chleba už jsem k tomu nepřikusovala!:-D:-D:-D) Moc tě zdravím!:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Placky z chleba znám, ale sekaná zní taky zajímavě. Zajímalo by mne, zda to drží pohromadě :-Q

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo