Bramborová polévka s lososem
Recept ještě nebyl hodnocenLososa nakrájíme na kousky velikosti sousta, vydatně pokapeme citrónovou šťávou a odložíme chvilku do chladu.V hrnci rozpustíme plátek másla, vhodíme nakrájené šalotky a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lososa nakrájíme na kousky velikosti sousta, vydatně pokapeme citrónovou šťávou a odložíme chvilku do chladu.V hrnci rozpustíme plátek másla, vhodíme nakrájené šalotky a…
Rýži rychle a důkladně propereme, scedíme, zalijeme určeným množstvím vody a dáme vařit do hrnce na vaření rýže, nebo dusit do trouby. Na sporáku si připravíme rozvar z…
Do vriacej vody dáme variť cviklu. Uvaríme ju do mäkka, očistíme a nastrúhame. (Varí sa asi 40 minút, záleží od veľkosti.)Cviklu zmiešame so šťavou z 2 citrónov (podľa…
Začala jsem korpusem. Bílky jsem oddělila od žloutků a ke žloutkům přidala citronovou kůru, cukr a olej. Pomocí šlehače jsem směs vyšlehala do pěny.Mouku jsem prosela a…
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na kousky. Vložíme do hrnce, mírně podlijeme vodou tak, aby jablka byla cca do poloviny potopená. Přidáme citronovou…
Do sklenice dát hodně ledu.Přidáme citron, ze kterého odkrojíme kůru kolem.Přidáme 1/3 sklenice Spritu a 1/3 sklenice červeného vína.Nalijeme1/4 sklenice Aperolu.Dovnitř…
Rýži nasypeme do kastrolu a zalijeme vodou tak, aby sahala 2 cm nad rýži. Přivedeme k varu a vaříme 8 minut bez poklice. Rýži scedíme a vrátíme do kastrolu, ale mimo…
Zemiaky uvaríme domäkka v slanej vode, scedíme a ešte horúce rozpučíme. Po vychladnutí ich osolíme, primiešame múku a vajce, vypracujeme tuhšiu zmes a necháme odpočívať…
Zelí pokrájíme a lehce posypeme solí. Zatím, co se zelí potí, v kastrolu rozpustíme máslo s medem. Přihodíme lehce vymačkané zelí a několik minut posmažíme. Zužitkujeme…
Umyjte pomeranč a citrón dočista.Vymačkejte šťávu. Smíchejte v nádobě a dejte do lednice.Do odměrky nalijte vodu a přidejte cukr dle potřeby.Vytáhněte nádobu z lednice a…
V menší misce smícháme čerstvý sýr, přidáme najemno nasekaný kopr podle chuti, 1 lžičku citronové šťávy, osolíme a opepříme. Všechny suroviny pečlivě promícháme a v…
Do asi 1,5 kg brambor, těsně před vypnutím plotny, vymačkejte necelou polovinu citronu - odhadem. Nechte 2-3 minutky dovařit. Scedíte asi za další 2 minuty. Brambory se …
Čočku uvaříme s bobkovým listem, vodu slijeme a necháme vychladnout. Všechny suroviny nakrájíme a vmícháme do čočky. Ochutíme solí, pepřem, citrónem, cukrem a lákem z…
Tekvicu narežeme na kocky a na troche vody krátko podusíme alebo upečieme v rúre ( nesmie ostať voda, preto podlejeme len 2-3 lyžice).K tekvici pridáme kokos, citrónový…
Na olej dáme na kolieska nakrájanú cibuľu a cesnak a 1 min pražíme.Vložíme natrhaný mangold a opäť 1 min pražíme.Pridáme na kocky nakrájané tofu, papriku, kurkumu,…
Vejce ušleháme s cukrem a přidáme najemno nastrouhané perníčky a perníkové koření. Ušleháme a přidáme želatinu upravenou podle návodu na obalu. Znovu ušleháme a necháme…
Vdolky: Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme lžičku cukru, trochu mouky a necháme vzejít kvásek. Vařené studené brambory najemno nastrouháme, přidáme ostatní…
Rýži propláchneme a dáme vařit dle návodu. Během vaření uděláme směs z octa, soli a cukru. Rýži po uvaření přendáme do pekáčku či mísy a vmícháme octovou směs.Připravíme…
Hlivu podusíme 10 minút na masle. Uložíme na tanier.Vývar zmiešame so smotanou a múkou a v kastróliku za stáleho miešania povaríme. Pridáme chren, osolíme, okoreníme a…
Filé osušíme, osolíme, opepříme a vložíme do zapékací misky. Přidáme kousky sušených rajčat, nakrájené šalotky, rozmarýn a vše zakápneme olejem ze sušených rajčat…
Ve velkém hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje a orestuje oloupanou, najemno nakrájenou 1/2 červené cibule dosklovata. Vsypte propláchnutou, okapanou čočku, očištěný, najemno…
Ve skleničce smícháme nakrájený citron se zázvorem. Vše nakrájeno na tenké plátky. Zalijeme medem a uskladníme v ledničce.
Kloboučky oloupeme, slabě opepříme, vložíme do rozehřátého oleje a pečeme, až kloboučky začnou růžovět. Upečené osolíme a pokapeme citrónovou šťávou.
Čočku uvaříme dle návodu. Necháme vystydnout. Mezitím nakrájíme jablka na malé kostičky, pokapeme citronem (aby jablka nezhnědla) a přidáme trochu cukru (podle kyselosti…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Geniální brownies: Jak připravit slavný čokoládový dezert rychle, dietně a klidně i bez mouky?
5 zaručených tipů, jak si uchovat libeček na zimu: Vydrží v mrazáku, sušený, naložený v oleji nebo jako součást domácí „vegety“
Stále spolu dokola! Zrzavá holčička z reklamy se zlatým prasátkem hraje opět v reklamě na Kofolu