Hrušky na víně
Tento jednoduchý dezert s trochou alkoholu si jistě oblíbíte. Hrušky uvaříte ve víně, které provoníte kořením, a servírujete s vínovou omáčkou a zakysanou smetanou, posypané nasekanými oříšky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 785 kJ / 1 383 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,24 g |
Tuky | 24,02 g |
Vláknina | 19,74 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 122 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 208,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hrušky oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřinec. Dáme je vařit do hrnce s vínem, kořením, medem a kůrou z pomeranče a citronu.
Krok 2: Vaříme pomalu asi 10 minut s občasným poléváním a obracením ovoce.
Krok 3: Hrušky vyjmeme a necháme zchladnout. Omáčku vaříme do zhoustnutí.
Krok 4: Hrušky podáváme s vínovou omáčkou, ozdobené zakysanou smetanou a oříšky.
Zveřejněno 10. 9. 2024 12:00
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrušky na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk8r8
Moje poznámka
Hrušky na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk8r8
Nejnovější recepty
Hukvaldský vepřový závitek
Přidáno před 9 hodinami
Kakaová žemlovka s tvarohem a jablky
Přidáno před 16 hodinami
Babiččiny masové placičky
Přidáno 14. 10. 2024 18:09
Brownies s červenou řepou
Přidáno 14. 10. 2024 18:01
Krémová omáčka s kuřecím masem a těstovinami
Přidáno 14. 10. 2024 17:44
Nepečený Lotus cheesecake s tvarohem
Přidáno 14. 10. 2024 17:42
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Zelný salát podle ČSN: Klasický hospodský salát bude mít tu správnou chuť jako před lety díky jednomu triku
Je tu Zimní Apetit piknik: Nechte vařečky odpočívat a vyrazte na oblíbený festival chutí!
Drožďová polévka zasytí a skvěle chutná: Hotovou ji máte do půl hodiny, přijde na pár korun a zvládne ji opravdu každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí s brambory, cuketou a žampiony
KatuleF před 8 minutami
Kuřecí řízečky v pařížském těstíčku
KatuleF před 10 minutami
Provensálská polévka s bílými fazolemi a bylinkami
KatuleF před 10 minutami
Katův šleh po mém
KatuleF před 12 minutami
Roštěná na cibuli
KatuleF před 13 minutami
Gulášová polévka z mletého masa
KatuleF před 15 minutami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
KatuleF před 17 minutami
Vepřové na paprice se zakysanou smetanou
KatuleF před 18 minutami
Kuřecí stehenní řízky na jižanský způsob
KatuleF před 19 minutami
Kuřecí kousky v sýrovém těstíčku
KatuleF před 20 minutami
Suroviny:
hruška,
med,
víno červené,
skořice celá,
koření hřebíček,
pomeranče,
citron,
smetana zakysaná,
oříšky
Komentáře