

Quinoový salát s křupavou okurkou
Suroviny 2 porce
- 125 g quinoy
- sůl
- 40 ml olivového oleje
- 25 ml jablečného octa
- 1/2 citronu
- 1 lžíce hořčice
- pepř
- 60 g rukoly
- 1/2 okurky
- 3 ředkvičky
- 125 g mozzarelly
- 1 hrst čerstvé máty
- 2 lžíce sezamových semínek
- 1 lžička chilli vloček
Postup přípravy receptu
Quinou ovařte v osolené vodě podle návodu na obalu. Dávejte pozor, aby se nerozvařila. Nechte ji okapat a vychladnout.
V misce vyšlehejte olej s octem, šťávou z citronu, hořčicí, solí a pepřem v jemný dresink.
Omytou okurku a ředkvičky nakrájejte na kolečka.
V míse zlehka promíchejte quinou s dresinkem, zeleninou, pokrájenou mozzarellou a 1/2 hrsti máty. Před podáváním salát posypte sezamem, podle chuti chilli vločkami a mátou.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Albert časopis
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Quinoový salát s křupavou okurkou
K receptu nejsou žádné komentáře.