Quinoový salát s křupavou okurkou

Saláty Doba přípravy: 35 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Saláty Doba přípravy: 35 0 názorů

Suroviny 2 porce

125 g quinoy
sůl
40 ml olivového oleje
25 ml jablečného octa
1/2 citronu
1 lžíce hořčice
pepř
60 g rukoly
1/2 okurky
3 ředkvičky
125 g mozzarelly
1 hrst čerstvé máty
2 lžíce sezamových semínek
1 lžička chilli vloček

Postup přípravy receptu

  1. Quinou ovařte v osolené vodě podle návodu na obalu. Dávejte pozor, aby se nerozvařila. Nechte ji okapat a vychladnout.

  2. V misce vyšlehejte olej s octem, šťávou z citronu, hořčicí, solí a pepřem v jemný dresink.

  3. Omytou okurku a ředkvičky nakrájejte na kolečka.

  4. V míse zlehka promíchejte quinou s dresinkem, zeleninou, pokrájenou mozzarellou a 1/2 hrsti máty. Před podáváním salát posypte sezamem, podle chuti chilli vločkami a mátou.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Albert časopis

Komentáře k receptu Quinoový salát s křupavou okurkou

K receptu nejsou žádné komentáře.