Bylinková čočka s růžičkovou kapustou

Saláty Doba přípravy: 45 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Saláty Doba přípravy: 45 0 názorů

Suroviny 2 porce

4 lžíce olivového oleje
1 červená cibule
250 g zelené čočky
2 stroužky česneku
300 ml vody
zeleninový vývar
3 hrsti čerstvé petrželky
3 hrsti čerstvé pažitky
4 jarní cibulky
sůl
200 g růžičkové kapusty
1 citron
10 g dijonské hořčice
1 lžíce javorového sirupu

Postup přípravy receptu

  1. Ve velkém hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje a orestuje oloupanou, najemno nakrájenou 1/2 červené cibule dosklovata. Vsypte propláchnutou, okapanou čočku, očištěný, najemno nasekaný česnek a za stálého míchání restujte 5 minut. Podlijte vývarem a vařte odkryté 20 minut, než se voda vyvaří.

  2. Po uvaření odstavte z ohně a vmíchejte najemno nasekanou petrželku, 2 hrsti nasekané pažitky, kolečka 2 jarních cibulek a sůl. Nechte stranou vychladnout.

  3. Ve větším hrnci rozehřejte zbytek oleje, vsypte očištěné půlky růžičkové kapusty, kolečka bílé části jarních cibulek a sůl. Restujte na mírném ohni za stálého míchání asi 4 minuty. Poté přidejte šťávu z citronu. Na ohni nízké intenzity povařte ještě dalších 5 minut. Nechte lehce zchladnout. Promíchejte s bylinkovou čočkou.

  4. V jiné, menší misce vyšlehejte hořčici s javorovým sirupem a touto směsí pokapejte čočkový salát. Ozdobte kolečky z 1/2 červené cible a zbylou pažitkou.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Albert časopis

Komentáře k receptu Bylinková čočka s růžičkovou kapustou

K receptu nejsou žádné komentáře.