Pruhovaný dort z bílé a tmavé čokolády
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny suroviny na těsto zamícháme metličkou a dáme péct do vymazané a vysypané kulaté formy. Pečeme asi 15 - 20 minut. Na krém do teplé vody dáme rozpustit cukr. Do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechny suroviny na těsto zamícháme metličkou a dáme péct do vymazané a vysypané kulaté formy. Pečeme asi 15 - 20 minut. Na krém do teplé vody dáme rozpustit cukr. Do…
Piškot: Vše smícháme dohromady a dáme péct v kulaté dortové formě do předehřáté trouby na 180 stupňů. Čokoládu si nalámeme do misky na kostičky a smetanu s máslem…
Tento nepečený dort si určitě zamilujete. Tvoří ho křehká krusta ze sušenek, vloček a kokosu a výborná náplň z kokosového mléka a bílé čokolády. Když ho nazdobíte…
Pokud nemáte před Vánoci čas na pečení cukroví, ale přesto nechcete podávat kupované, vyzkoušejte některý z těchto tipů na nepečené cukroví, které je hotové během…
Tento dort je inspirovaný oblíbenými řezy, které známe jako Dunajské vlny. Jako ovoce ale použijeme mango a krém připravíme z tvarohu, kokosového likéru a mléka. Tím…
Ze všech surovin na těsto vypracujeme pevnou hmotu, kterou necháme zabalenou v lednici odpočívat minimálně hodinu, ale nejlépe přes noc. Vyválíme plát, ze kterého…
Zpracujeme mouku, cukr, máslo a vejce do těsta, necháme chvíli v chladu. Pak vyválíme těsto asi na 3 mm, vykrájíme kytičky a vykrojíme i kulaté středy. Upečeme v mírné…
Z drátku vytvoříme "kostru" kterou obalíme fondánem a vymodelujeme crazy froga. Dopředu si také vymodelujeme brány a necháme je ztuhnout. KORPUS: Žloutky vyšleháme s…
V horké vodní lázni rozpustíme čokoládu a přidáme máslo. Až se rozpustí, sundáme z lázně a vmícháme koňak, cukr a kokos. Hmotu vychladíme a tvarujeme malé kuličky,…
Těsto: ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočinout. Potom rozválíme, vykrajujeme srdíčka, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě vyhřáté na…
1. V menším hrnci smícháme sušené mléko a škrob a pomalu nalijeme mléko. Metlou rozmícháme dohladka. 2. Zahřejeme na mírném ohni, přivedeme skoro k varu a sundáme z…
Mouku, na platky pokrajeny tuk, olej, cukr a sul smichame, nakonec pridame zakysanou smetanu a dle potreby vodu. Vytvorene jemne testo zabalime do mikrotenove folie a…
Sušenky a vlašské ořechy rozmixujeme na jemno. Přidáme javorový sirup, měkké máslo a zpracujeme v kompaktní hmotu.Formičky o průměru 12 cm vyložíme sušenkovým základem a…
V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, kakao, sodu a všechnu nasekanou čokoládu. V druhé misce prošlehejte vejce se smetanou, cukrem a máslem. Vše pak lehce…
Hlatkou mouku, cukr, máslo, žloutky spojíme dohromady, pokud chceme přidat ořechy, mandle, kokos nebo kakao, ubereme tolik hladké mouky, kolik přidáme ořechů, nebo…
Mléčnou čokoládu rozpustíme a přidáme skořici. Nalijeme čokoládu do hrnečku a navrch nastrouháme bílou čokoládu. …
Troubu zapneme na 200 stupňů. V menší misce rozšťoucháme oloupané banány. V jiné misce smícháme vejce s olejem a cukrem, poté přidáme rozšťouchané banány. Mouku smícháme…
Troubu zapneme na 200 stupňů. V menší misce rozšťoucháme oloupané banány. V jiné misce smícháme vejce s olejem a cukrem, poté přidáme rozšťouchané banány. Mouku smícháme…
V robotu s hnětacím hákem (nebo ručně v míse) smícháme 1 hrnek mouky, droždí, cukr a sůl. Přidáme mléko, vejce, máslo a vanilkový extrakt. Poté přidáváme po ⅓ hrnku…
Začněte krémem: Čokoládu nalámejte do kastrůlku, přilijte smetanu, přidejte máslo a za občasného míchání přiveďte k varu. Nechte krátce probublat a odstavte. Než krém…
Nejprve si vymažeme formu,ve které budeme dort dělat, nejlépe drží "hřbet". Do vymazané formy vložíme potravinářskou folii, tak aby nám přesahovala kousek přes okraj.…
Troubu si předehřejeme na 180 °C, nachystáme si plech, který vyložíme pečícím papírem. Mouku, cukr, pr. do pečiva a na kousky nasekanou čokoládu v míse smícháme,…
Velmi ostrým nožem nakrájejte bílou čokoládu na malé kousky – dobře to jde keramickým nožem. Máslo, žloutek a cukr vyšlehejte v robotu do hladké směsi. Zvlášť…
1:: Smetanu na světlý krém necháme přejít varem a odstavíme. Vložíme do ní na malé kousky nakrájenou bílou čokoládu a za stálého míchání ji necháme zcela rozpustit. Krém…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno 6. 5. 2024 13:01
Biskupský beránek: Vláčný moučník voní ovocem a čokoládou a podle našeho receptu ho připraví i pekařští začátečníci bez zkušeností
Skromná kuchyně: Šmorn je staročeská delikatesa, kterou snadno zvládnete i dnes
Pořádek v lednici: Kam patří maso, kam zelenina a jak se vyhnout zápachu?