Svačinový salát
Recept ještě nebyl hodnocenKaždý den bychom měli sníst dostatečné množství zeleniny a ovoce. S tímto salátem to půjde snadno. Ke kombinaci různých druhů zeleniny přidáme osvěžující sladko-kyselou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Každý den bychom měli sníst dostatečné množství zeleniny a ovoce. S tímto salátem to půjde snadno. Ke kombinaci různých druhů zeleniny přidáme osvěžující sladko-kyselou…
Mrkvovo-meruňkový džem je netradiční, ale chutná kombinace sladké mrkve a voňavých meruněk. Hodí se na pečivo, do jogurtu i jako náplň do pečení. Snadná příprava a…
Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, min. 5 min. Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Těsto nalijeme do dortové formy…
Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu, všleháme cukr a poté postupně žloutjy a olej. Nakonec vmícháme mouku s kakaem. Podrobný postup viz poznámka. Pečeme…
Bílky a špetku soli vyšleháme do pevného sněhu. Žloutky vyšleháme s cukrem do bělavé pěny, postupně všleháme vodu a olej, vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec…
Skvělým způsobem, jak zpracovat velkou úrodu ze zahrádky, je příprava zeleninové čalamády. Kombinace křupavého zelí a sladkých paprik, zalitá jemně pikantním nálev,…
Nevíte, co připravit z rynglí? Vyzkoušejte domácí kompot, který zachytí jejich sladkou a šťavnatou chuť. Je jednoduchý na přípravu, krásně osvěží, a v zimě vám připomene…
Žebra omyjeme, podél kostí nařežeme na jednotlivé porce (dle velikosti a množství masa 3-4 žebra na porci) a naložíme do marinovacího nálevu na min. 12 hodin. Žebra musí…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabyde, pak přidáme po lžících horkou…
Jablka oloupeme, vypíchneme jádřince a naplníme směsí malinové marmelády s kokosem a rozinkami namočenými v rumu. Zapékací misku vymastíme, vyplníme jablky, přelijeme…
Mouku smícháme s práškem do pečiva a s citronovou kůrou. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky, Banány rozmačkáme vidličkou na talířek vedle.Ušleháme sníh ze 3 bílků…
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Přidáme máslo, mouku a zbytek surovin. Nakonec pomalu vmícháme sníh. Pečeme na pečícím papíru asi 30 minut na 180 st. Mezitím…
Vše šlehačem smícháme a šleháme alespoň 5 minut.Připravíme plech na muffiny, do každého vylisovaného otvoru dáme papírové košíčky a naplníme je těstem.Troubu rozehřejeme…
Nejdříve nakrájíme tofu na malé kostičky a na lžíci oleje opečeme do zlatova. Opečené tofu dáme z pánve do mističky a do pánve rozklepneme vejce, vidličkou roztáhneme po…
Utřeme tuk, pískový i vanilkový cukr, vejce a 4 lžíce mléka. Přimícháme po částech mouku a prášek do pečiva a vypracujeme těsto. Polovinu ho vložíme do vymazané a…
Žloutky, máslo, moučkový cukr, vanilkový cukr vyšleháme do pěny.Po lžících vmícháme mouku s práškem do pečiva, vlažné mléko a rum.Těsto vylijeme do vymazané a moukou…
V míse smícháme mouku se škrobem, kakaovým práškem a práškem do pečiva. V jiné misce utřeme máslo s cukrem a solí do pěny. Přidáme vejce, pečlivě promícháme.Hrozinky…
Velký kus práce se skrývá za nádherně vypadajícími a také skvěle chutnajícími mini dortíčky. Zpravidla se skládají z nadýchaného piškotového těsta, které je pokryto…
Cukr a žloutky šleháme doběla, postupně vmícháme mouku s kypřícím práškem, tuhý sníh z bílků a trochu horké vody. Těsto vlijeme na vymaštěnou a hrubou moukou vysypanou…
Velké valašské frgály z kynutého těsta s bohatou sladkou náplní, posypané máslovou žmolenkou si jistě zamilujete. Frgály podle tohoto receptu zachutnaly i porotcům…
Z části recepturní vody, mouky, cukru a všeho droždí umícháme kvásek, který necháme 20-25 minut kynout. Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme hebké těsto, které necháme…
Řapíky listů reveně kadeřavé známe pod názvem rebarbora a používáme je do moučníků, knedlíků a zavařenin. Tentokrát z nich připravíme kynutý koláč posypaný drobenkou,…
Zapneme troubu na 200°C. Z mouky, másla, cukrů a ořechů uděláme drobenku (můžeme přidat ušlehaný bílek). Na rozbalené těsto dáme k delším stranám obdélníku ke každé…
Řapíky listů reveně kadeřavé známe pod názvem rebarbora a používáme je do moučníků, knedlíků a zavařenin. Tentokrát z nich připravíme kynutý koláč posypaný drobenkou,…