Ořechový dort pro milovníky čokolády
Recept ještě nebyl hodnocenZ uvedených surovin vyšleháme piškotová těsta a upečeme 2 korpusy. Já začínám přípravou sněhu: Z bílků a špetky soli ušlehám sníh, do kterého postupně zašlehám cukr.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z uvedených surovin vyšleháme piškotová těsta a upečeme 2 korpusy. Já začínám přípravou sněhu: Z bílků a špetky soli ušlehám sníh, do kterého postupně zašlehám cukr.…
Z uvedených surovin vyšleháme piškotová těsta a upečeme 2 korpusy. Já začínám přípravou sněhu: Z bílků a špetky soli ušlehám sníh, do kterého postupně zašlehám cukr.…
Žloutky ušleháme s částí cukru do pěny a přidáme ostatní ingredience (jablka i ořechy nastrouháme). Současně přidáváme sníh, který jsme ušlehali z bílků a zbylého cukru.…
Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, min. 5 min. Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Těsto nalijeme do 19cm dortové…
Palačinky: Do mísy nalijeme mléko, přidáme vejce, trochu citronové kůry, sůl a ušleháme. Potom postupně přisypáváme prosátou mouku, dokud nebudeme mít hustší těsto. …
Uvařené těstoviny propláchneme studenou vodou a promícháme s rozpuštěným máslem. Máslem vymažeme zapékací misku a na dno rozprostřeme polovinu těstovin, ovoce pokrájíme…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu.Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabude, pak přidáme po lžících horkou…
Smícháme kousky masa s bílkem a škrobem. Vložíme nejméně na 1/2 hodiny do lednice. Zálivku (omáčku) připravíme smícháním sójové omáčky, vína, vývaru, cukru, octa a…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabude, pak přidáme po lžících horkou…
Na korpusy ušleháme dotuha sníh se špetkou soli a cukrem, všleháme postupně olej a žloutky a nakonec vmícháme mouku s kakaem (podrobněji odkaz viz odkaz v poznámce).…
Na korpusy ušleháme dotuha sníh se špetkou soli a cukrem, všleháme postupně olej a žloutky a nakonec vmícháme mouku s kakaem (podrobněji odkaz viz odkaz v poznámce).…
rybíz přelijeme vařicí vodou s octem (1/4 + 1/4) po chvilce přeedíme do kastrolu nalijeme 1,5 dl vody, přidáme cukr, zamícháme a nasypeme rybíz a koření. cca 10 min…
Zeleninu a jablka omyjeme, cibuli a jablka oloupeme, jádřince vykrájíme a vše nakrájíme na malé kousky. Dáme do hrnce, zastříkneme vodou a za občasného míchání dusíme…
Blumy vypeckujeme a buď pokrájíme na malé kousky, nebo pomixujeme. V troše cukru si rozmícháme GELFIX KLASIK a přidáme k ovoci. Povaříme asi 1 minutu. Pak přidáme zbytek…
Mouku prosejeme na vál, doprostřed dáme překrájený změklý tuk a žloutek a zpracujeme těsto. To necháme v chladu půl hodiny odležet, potom je rozválíme a vyložíme jím…
Prosetou mouku necháme na teplém místě zahřát. Do hrnku rozdrobíme kousky droždí, k tomu přidáme část obyčejného cukru a malou část mouky a vlažného mléka. Vše zamícháme…
Předehřejeme si troubu na 180 °C. Mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme. Polovinu uvedeného másla nakrájíme na tenké plátky a poklademe s nimi plech na pečení. Taktéž…
Vyšleháme žloutky s oběma cukry, přikapáváme za stálého šlehání olej a koňak. Přisypeme a lehce vmícháme mouku s PDP a nakonec zjemníme vyšlehaným sněhem z bílků.…
Tatranky s kokosem umeleme, přidáme na vál k mouce, cukru a promícháme. Do důlku nastrouháme ztužený tuk, vyklepneme vejce a vypracujeme těsto. Formičky plníme asi do 1…
Postupně si upečeme 3 korpusy různé velikosti, podrobný postup na upečení korpusu je v poznámce.Z vody, mléka a mouky uvaříme bešamel o hustotě hustší krupicové kaše,…
Postupně si upečeme 3 korpusy různé velikosti, podrobný postup na upečení korpusu je v poznámce.Z vody, mléka a mouky uvaříme bešamel o hustotě hustší krupicové kaše,…
Postupně si upečeme 3 korpusy různé velikosti, podrobný postup na upečení korpusu je v poznámce.Z vody, mléka a mouky uvaříme bešamel o hustotě hustší krupicové kaše,…
Vezmeme nádobu a šlehač a suroviny přesně tak, jak jsou napsané postupně dáváme do mísy a šleháme do husta. Nalijeme do vymaštěného a vysypaného pekáče, poklademe ovocem…
Smícháte prosátou mouku, žloutky, cukr, vanilkový cukr, sůl, změklé máslo. Vše zpracujte v těsto, které nechte v chladu 6 až 8 hodin odležet. Poté jej vtlačíte do…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Jean-Paul Belmondo: Slavný francouzský herec miloval těstoviny penne al arrabbiata a potrpěl si na nedělní rodinné obědy
MasterChef Česko 2022: Jak na dokonale šťavnatý bůček na pivě? Podle skvělého receptu od Ondry se povede každému
Cuketové pesto s česnekem, sýrem a olivovým olejem skvěle dochutí těstoviny i maso. Příprava je snadná