Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémový koláč s hruškami

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Margot Margot

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 813 kJ /
4 018 kcal
Bílkoviny55,15 g
Tuky186,78 g
Vláknina17,28 g
Cholesterol 1,14 g
Sodík 169 mg
Sůl0,36 g
Sacharidy520,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na vál prosejete mouku, přidáte na kousky nakrájené máslo, sůl a studenou vodu. Důkladně propracujete a zaděláte pevné těsto, které necháte chvíli odpočinout. Krok 2: Kulatou formu o průměru asi 20 cm vymažete tukem a vysypete hrubou moukou. Vál poprášíte hladkou moukou a těsto rozválíte na kulatý plát silný 2-3 mm, který je po celém obvodu větší než forma. Těsto opatrně přenesete do formy a rovnoměrně rozložíte tak, aby po celém obvodu formy tvořilo převis asi 2,5 cm. Krok 3: Převis založíte a prsty vytvoříte ozdobný okraj. Potom těsto propícháte vidličkou a v troubě necháte zhruba 10 min zapéct. Zapečený korpus potřete bílkem, těsto se tak zatáhne a nerozmočí se při další úpravě. Krok 4: Okapané hrušky nakrájíte na plátky silné asi 5 mm. Pokládáte je v kruzích na vychladlý korpus tak, aby se překrývaly. Zakysanou smetanu, cukr, žloutky a hladkou mouku utřete a směsí pomalu přeléváte ovoce. Krok 5: Koláč vložíte do trouby vyhřáté na 220°C a pečete asi 30 minut, až začne krémovitá směs tuhnout. Krok 6: Mezitím si připravíte drobenku: mouku promícháte s cukrem, přidáte máslo a dobře promnete, až se začnou tvořit hrudky. Nakonec vmícháte skořici. Drobenkou posypete upečený koláč a dáte ještě na 15 minut zapéct. Krok 7: Hotový koláč necháte vychladnout a ozdobíte zbylým ovocem.

Zveřejněno 8. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémový koláč s hruškami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DM6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémový koláč s hruškami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DM6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

chjo, nechala jsem se nachytat a udelala drobenku z hladky mouky. KATASTROFA.

Do náplně jsem dala pouze 1 vanilkový cukr a přidala trochu Amaretta.....koláč je vynikající a jednoduchý , všem moc chutnal!!!!:-p

Jana Mochová 2. 11. 2009 14:28
Není divu, že se Boubelindě zdá koláč moc sladký. V původním receptu nejsou kompotované, ale čerstvé hrušky a do náplně se dává jen 100 g cukru. Korpus se předpéká také na 220 stupňů (do zlatova, nesmí být bílý, pak se maže - to je lepší měřítko než čas) a pak po potření bílkem ještě 5 minut. Jinak souhlasím s tím, že koláč je naprosto úžasný (z čerstvých hrušek).
A zbylým ovocem se píše s tvrdým Y.

Pracné, ale naprosto skvělé. Tenhle recept uveřejnil časopis Marianne cca před 5 lety, od té doby ho děláme (a nehledíme na kalorie)

Boubelindo, máš pravdu s tím cukrem, já bych do náplně už nedávala cukr.Ale v tvém fotopodání to vypadá dobře ;-):-p

Koláč je na můj vkus hodně sladký. :-/ Do krému bych doporučovala dát méně cukru. Hrušky jsou sami o sobě dost sladké. ;-)

Tématické fráze:
hrušky recepty, recepty z hrušek, moučník s hruškami, moučníky s hruškami, moučníky z hrušek, tvarohovy kolac s hruskami, recepty hrušky, koláč z hrušek, hrušky recept, hruškové recepty, hruškové moučníky, recept hrušky, moučník z hrušek, koláče z hrušek, buchta s hruškama, koláč z čerstvých hrušek, moučník s hruškama, krémový hruškový koláč, drobenkový koláč s hruškami, koláč z kompotovaných hrušek

Suroviny:
mouka hladká, voda, máslo, bílek, sůl, mouka hladká, mouka hrubá, hruška, žloutek, smetana zakysaná, cukr písek, mouka hladká, máslo, mouka hladká, cukr písek, skořice mletá

Přidat fotografie receptu