Bramborový koláč Bubáka
Recept ještě nebyl hodnocenDen předem si uvaříme asi 4 brambory. Druhý den nastrouháme do misky brambory, přidáme 125 g polohrubé mouky, 125 g hladké mouky, 250 g másla, cukr a zbytek surovin a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Den předem si uvaříme asi 4 brambory. Druhý den nastrouháme do misky brambory, přidáme 125 g polohrubé mouky, 125 g hladké mouky, 250 g másla, cukr a zbytek surovin a…
Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, min. 5 min. Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Těsto nalijeme do dortové formy…
Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, min. 5 min. Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Těsto nalijeme do dortové formy…
Velké valašské frgály z kynutého těsta s bohatou sladkou náplní, posypané máslovou žmolenkou si jistě zamilujete. Frgály podle tohoto receptu zachutnaly i porotcům…
O Velikonocích nesmí chybět oblíbený beránek. Pokud máte rádi ořechy, pak jej vyzkoušejte upéct dle tohoto receptu. Těsto je navíc velice univerzální, můžete z něho…
Uvařené brambory oloupeme a prolisujeme. Smícháme je s cukrem, pivem a dáme na 24 hodin do tepla rozkvasit.POZNÁMKA: Aby se s moukou při jiném receptu dobře pracovalo,…
Korpus: vejce ušleháme s cukrem a horkou vodou do husté pěny. Postupně přidáváme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakao. Dáme na menší plech, aby korpus…
Vše šlehačem smícháme a šleháme alespoň 5 minut.Připravíme plech na muffiny, do každého vylisovaného otvoru dáme papírové košíčky a naplníme je těstem.Troubu rozehřejeme…
Bílky ušleháme dotuha a zašleháme polovinu cukru. V druhé míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a s olejem asi 5 minut. Potom lehce vmícháme sníh, pomleté ořechy…
Korpus: Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabyde, pak přidáme po lžících…
Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, min. 5 min. Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Těsto nalijeme do dortové formy…
postup na korpusy v poznámce postup na krém: svaříme vodu s rozmíchanou moukou na hustou kaši, necháme pod potravinovou folií vychladnout (aby neoschlo), vyšleháme s…
Pusinkové minidortíčky se šlehačkou jsou delikátní a elegantní sladkost, která spojuje lehkost pusinek a jemnost šlehačky v dokonalém harmonickém spojení. Každý malý…
První den upečeme korpusy.Z bílků a soli vyšleháme pevný sníh.Žloutky a cukr vyšleháme důkladně do pěny a postupně všleháme vodu a olej, poté vmícháme mouku smíchanou s…
První den upečeme korpusy.Z bílků a soli vyšleháme pevný sníh.Žloutky a cukr vyšleháme důkladně do pěny a postupně všleháme vodu a olej, poté vmícháme mouku smíchanou s…
První den upečeme korpusy.Z bílků a soli vyšleháme pevný sníh.Žloutky a cukr vyšleháme důkladně do pěny a postupně všleháme vodu a olej, poté vmícháme mouku smíchanou s…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabude, pak přidáme po lžících horkou…
rybíz přelijeme vařicí vodou s octem (1/4 + 1/4) po chvilce přeedíme do kastrolu nalijeme 1,5 dl vody, přidáme cukr, zamícháme a nasypeme rybíz a koření. cca 10 min…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu.Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a několikanásobně nenabyde, pak přidáme po lžících horkou…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu.Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a několikanásobně nenabyde, pak přidáme po lžících horkou…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabude, pak přidáme po lžících horkou…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabude, pak přidáme po lžících horkou…
Na korpusy ušleháme dotuha sníh se špetkou soli a cukrem, všleháme postupně olej a žloutky a nakonec vmícháme mouku s kakaem (podrobněji odkaz viz odkaz v poznámce).…