Podzimní dýňový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenMezi nejoblíbenější podzimní suroviny patří bezesporu dýně. Její využití naleznete nejen ve slané kuchyni, ale také v moučnících. Dýňový koláč se zakysanou smetanou vás…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 678 kJ / 640 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 0,00 g |
| – nasycené | 0,00 g |
| – nenasycené | 0,00 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 2 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 100,00 g |
| – cukry | 100,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Mezi nejoblíbenější podzimní suroviny patří bezesporu dýně. Její využití naleznete nejen ve slané kuchyni, ale také v moučnících. Dýňový koláč se zakysanou smetanou vás…
Maso nakrájíme na větší kusy, zhruba na 4 cm kostky a v míse smícháme s nahrubo pokrájenou cibulí, nasekaným česnekem, solí, kořením, protlakem, šťávou z jednoho…
Nejdříve ušleháme bílky a dáme stranou. Žloutky, cukr a teplou vodu šleháme do pěny, postupně přidáme mák a střídavě tuhý sníh + mouku s práškem do pečiva. Kdo chce,…
Čokoládový dort je taková klasika mezi dorty. Ale co takhle přidat tmavé pivo? Ozvláštní chuť dortu, zvláční korpus a rozhodně překvapí ty, kterým dort naservírujete.…
Oloupané banány nastrouháme na hrubo, promícháme s vejcem, mlékem a cukrem, zahustíme moukou a na nepřipékavé pánvi upečeme na mírném plameni 2 silnější palačinky, které…
Všechny suché ingredience + nasekanou čokoládu smíchat dohromady. Vejce rozmícháme se smetanou a olejem. Poté vmíchame do suché směsi. Opatrně promíchat, aby se vše…
Předehřejeme troubu na 170°C. Dortovou formu (26 cm) vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem.Do mísy prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva, cukr, sůl a vše…
Tento jablečný koláč je nadýchaný, voňavý a spojuje v sobě sladkost ovoce, jemnost těsta a vůni skořice. Ideální k odpolední kávě, nebo jako teplý dezert se lžící…
Tento jablečný koláč je nadýchaný, voňavý a spojuje v sobě sladkost ovoce, jemnost těsta a vůni skořice. Ideální k odpolední kávě, nebo jako teplý dezert se lžící…
Všechny přísady na těsto spojíme a vypracujeme těsto.Zabalíme je do folie a dáme minimálně na hodinu do ledničky (může být i přes noc).Smícháme zakysanou smetanu s…
Stačí pár minut a máte skvělou pochoutku pro jakoukoliv příležitost, kdy chcete potěšit své blízké. Recept je jednoduchý, příprava rychlá a lze je skladovat poměrně…
Čerstvá rajčata, celer, cibuli a mrkev nakrájíme na hrubo, dáme do PH, přidáme sterilovaná rajčata, olej a zapneme na HIGH. Po čtyřech hodinách pomalého vaření omáčku…
Vejce vyšleháme s cukrem, vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, vlijeme mléko a olej. Vše dobře promícháme ( prošleháme ) a vlijeme na plech vyložený…
Znáte šimlovou náplň? Tvoří ji směs tvarohu a máku. Zkuste touto nevšední náplní naplnit jemné palačinky a vše doplnit skořicí vonícími švestkami. Vznikne tím moučník,…
Čokoládu buď milujete nebo ji opravdu nemusíte. Pokud patříte do tábora čokoholiků, je tento dort pro vás to pravé čokoládové. Spojení kvalitní čokolády se smetanovou…
Čokoládu buď milujete nebo ji opravdu nemusíte. Pokud patříte do tábora čokoholiků, je tento dort pro vás to pravé čokoládové. Spojení kvalitní čokolády se smetanovou…
Cuketový koláč má mnoho podob. Vždy je vláčný díky hmotě a obsahu tekutiny v cuketě. Ve zdejším receptu přidáváte navíc jemné lískové oříšky a navrch dozdobujete ještě…
Troubu předehřejeme na 200 ºC. Prosejeme mouku, prášek do pečiva, sůl a cukr. V hrnku rozšleháme vejce, přidáme vanilkovou esenci nebo vanilinový cukr, vmícháme podmáslí…
Na prokrojený korpus uložíme karamelizované banány, krém, navrch čokoládovou polevu.
Suroviny na tmavé těsto zpracujeme a zabalené necháme odležet chvíli v ledničce. Mezitím si vyšleháme suroviny na náplň. Plech vymažeme olejem a vysypeme kokosem. Tmavé…
Suroviny na tmavé těsto zpracujeme a zabalené necháme odležet chvíli v ledničce. Mezitím si vyšleháme suroviny na náplň. Plech vymažeme olejem a vysypeme kokosem. Tmavé…
Tato elegantní a lahodná kombinace sladkého a slaného potěší i ty nejnáročnější gurmány. Šťavnaté hrušky doplněné křupavými ořechy v karamelu a výraznou chutí gorgonzoly…
Nejprve si pripravime korpus smichanim vsech sypkych surovin. Promichame, pridame olej a vodu a vypracujeme testo, ktere rovnomerne roztahneme po vymazane forme. Dame do…
Všechny ingredience smícháme a vlijeme do vymazané bábovkové formy. Pečeme 3o-4o minut na 180°C.