Čokoládový pivní dort
Recept ještě nebyl hodnocenČokoládový dort je taková klasika mezi dorty. Ale co takhle přidat tmavé pivo? Ozvláštní chuť dortu, zvláční korpus a rozhodně překvapí ty, kterým dort naservírujete.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 678 kJ / 640 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 0,00 g |
| – nasycené | 0,00 g |
| – nenasycené | 0,00 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 2 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 100,00 g |
| – cukry | 100,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Čokoládový dort je taková klasika mezi dorty. Ale co takhle přidat tmavé pivo? Ozvláštní chuť dortu, zvláční korpus a rozhodně překvapí ty, kterým dort naservírujete.…
Maso nakrájíme na větší kusy, zhruba na 4 cm kostky a v míse smícháme s nahrubo pokrájenou cibulí, nasekaným česnekem, solí, kořením, protlakem, šťávou z jednoho…
Čokoládu buď milujete nebo ji opravdu nemusíte. Pokud patříte do tábora čokoholiků, je tento dort pro vás to pravé čokoládové. Spojení kvalitní čokolády se smetanovou…
Čokoládu buď milujete nebo ji opravdu nemusíte. Pokud patříte do tábora čokoholiků, je tento dort pro vás to pravé čokoládové. Spojení kvalitní čokolády se smetanovou…
Všechny suché ingredience + nasekanou čokoládu smíchat dohromady. Vejce rozmícháme se smetanou a olejem. Poté vmíchame do suché směsi. Opatrně promíchat, aby se vše…
Mezi nejoblíbenější podzimní suroviny patří bezesporu dýně. Její využití naleznete nejen ve slané kuchyni, ale také v moučnících. Dýňový koláč se zakysanou smetanou vás…
Stačí pár minut a máte skvělou pochoutku pro jakoukoliv příležitost, kdy chcete potěšit své blízké. Recept je jednoduchý, příprava rychlá a lze je skladovat poměrně…
Čerstvá rajčata, celer, cibuli a mrkev nakrájíme na hrubo, dáme do PH, přidáme sterilovaná rajčata, olej a zapneme na HIGH. Po čtyřech hodinách pomalého vaření omáčku…
Z bílků tradičně vyšleháme tuhý sníh, žloutky třeme s cukrem, olejem a likérem do hladka, přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva a zlehka vmícháme sníh, pečeme ve…
Korpus: vejce s cukrem vyšlehat do pěny, pak zlehka vmíchat prosátou mouku s kakaem a olej. Hmotu rozetřít na peč. papír a péct na 200° 8-10min. Krém: smíchat žloutky,…
Cuketový koláč má mnoho podob. Vždy je vláčný díky hmotě a obsahu tekutiny v cuketě. Ve zdejším receptu přidáváte navíc jemné lískové oříšky a navrch dozdobujete ještě…
Očištěné jahody nakrájíme na malé kostky, smícháme s přírodním cukrem a zakapeme limetkou. Přidáme nakrájené lístky máty. Zakysanou smetanu a tvaroh promícháme, přidáme…
Troubu předehřejeme na 200 ºC. Prosejeme mouku, prášek do pečiva, sůl a cukr. V hrnku rozšleháme vejce, přidáme vanilkovou esenci nebo vanilinový cukr, vmícháme podmáslí…
Na prokrojený korpus uložíme karamelizované banány, krém, navrch čokoládovou polevu.
Nejdříve ušleháme bílky a dáme stranou. Žloutky, cukr a teplou vodu šleháme do pěny, postupně přidáme mák a střídavě tuhý sníh + mouku s práškem do pečiva. Kdo chce,…
Suroviny na tmavé těsto zpracujeme a zabalené necháme odležet chvíli v ledničce. Mezitím si vyšleháme suroviny na náplň. Plech vymažeme olejem a vysypeme kokosem. Tmavé…
Suroviny na tmavé těsto zpracujeme a zabalené necháme odležet chvíli v ledničce. Mezitím si vyšleháme suroviny na náplň. Plech vymažeme olejem a vysypeme kokosem. Tmavé…
Změklé máslo utřeme s přír. cukrem, žloutky a Vita kávou. Za stálého míchání přidáváme vodu střídavě s moukou promíchanou s práškem do pečiva, nastrouhanou citr. kůrou a…
Všechny přísady na těsto spojíme a vypracujeme těsto.Zabalíme je do folie a dáme minimálně na hodinu do ledničky (může být i přes noc).Smícháme zakysanou smetanu s…
Tato elegantní a lahodná kombinace sladkého a slaného potěší i ty nejnáročnější gurmány. Šťavnaté hrušky doplněné křupavými ořechy v karamelu a výraznou chutí gorgonzoly…
Tento jablečný koláč je nadýchaný, voňavý a spojuje v sobě sladkost ovoce, jemnost těsta a vůni skořice. Ideální k odpolední kávě, nebo jako teplý dezert se lžící…
Tento jablečný koláč je nadýchaný, voňavý a spojuje v sobě sladkost ovoce, jemnost těsta a vůni skořice. Ideální k odpolední kávě, nebo jako teplý dezert se lžící…
Jáhly propláchneme horkou vodou (aby nebyly hořké), přidáme dvojnásobný objem čerstvé vody a špetku soli a vaříme 8 minut. Pak dáme "do peřin" dojít. K horkým jáhlům…
Oloupané banány nastrouháme na hrubo, promícháme s vejcem, mlékem a cukrem, zahustíme moukou a na nepřipékavé pánvi upečeme na mírném plameni 2 silnější palačinky, které…