Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trhané hovězí maso s bramborem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 150 min

180 min (30 min příprava + 150 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 015 kJ /
4 306 kcal
Bílkoviny290,13 g
Tuky245,69 g
Vláknina40,70 g
Cholesterol 540 mg
Sodík 3,98 g
Sůl9,20 g
Sacharidy207,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na větší kusy, zhruba na 4 cm kostky a v míse smícháme s nahrubo pokrájenou cibulí, nasekaným česnekem, solí, kořením, protlakem, šťávou z jednoho pomeranče (lze vynechat) a trochou cukru nebo medu a špetkou chilli. Krok 2: Maso dáme do sáčku na pečení. Sáček uzavřeme, nahoře propíchneme nožem aby mohla unikat pára a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C na asi 2,5-3 hodiny, nebo až je maso měkké. Krok 3: Upečené maso i se šťávou dáme do mísy, kde ho dvěma vidličkami natrháme na vlákna. Vmícháme šťávu z jedné limety, ochutnáme a případně dosolíme. Krok 4: Podáváme s vařenými brambory v různé úpravě.

TIP: Dělení hovězího masa. Přední bývá šťavnatější, zadní libové

Zveřejněno 8. 1. 2023

Poznámka autorky RubyRom

Inspirace z internetu -PROŽENY

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trhané hovězí maso s bramborem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9gJg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trhané hovězí maso s bramborem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9gJg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krk hovězí, cibule, česnek, protlak rajčatový, sůl, paprika sušená uzená, bobkový list, koření oregáno, kmín mletý, chilli, pomeranče, cukr přírodní, limetka, brambory, sůl

Přidat fotografie receptu