Tvarohovo-mrkvová bábovka
Recept ještě nebyl hodnocenDokonale nadýchaná bábovka, která je i šťavnatá. Do těsta totiž přidáme nastrouhanou mrkev, jemný tvaroh, med a také našlehaný sníh z bílků. Uvnitř bábovky nás pak v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dokonale nadýchaná bábovka, která je i šťavnatá. Do těsta totiž přidáme nastrouhanou mrkev, jemný tvaroh, med a také našlehaný sníh z bílků. Uvnitř bábovky nás pak v…
Houbaření je oblíbený koníček a když se zadaří, tak rázem máme mnoho možností, co dobrého z nich uvařit. Pokud chcete jen něco malého na pochutnání, zkuste houbový…
Klasické sečuánské kung-pao je oblíbené po celém světě. Tentokrát ho připravíme ve vegetariánské verzi a maso nahradíme marinovaným květákem. Nesmí chybět ani arašídy,…
Dýňovou hmotu lze dobře využít při pečení sladkého pečiva. Sušenky získají nejen kyprou a hmotu, ale i hezkou barvu. Vyzkoušejte o drobet zdravější variantu sladkého…
Nápadů jak zpracovat úrodu zeleniny, není nikdy dost. Za pomoci pomalého hrnce zvládnete velice snadno připravit zeleninovou omáčku, která se perfektně hodí nejen na…
Perfektní podzimní dezert? To jsou tyto tvarohové dortíky ze sušenkového základu, lahodnou náplní doplněnou jablkem a voňavou skořicovou drobenkou. Díky tvarohu skvěle…
Lívance jsou skvělá snídaně pro dny, kdy máte ráno trochu času navíc. Tato jejich celozrnná verze s vločkami a banánem je vláčná a plná vlákniny. Na talíři je doplňte…
Krůtí pastrami je dietnější varianta klasického receptu z hovězího. Díky dlouhému marinování získá z koření maximum chuti a příprava na grilu vše krásně podtrhne. Tenké…
Nadýchané tvarohové muffiny s borůvkami jsou rychlým a vděčným dezertem, který zvládne každý. Hodí se na svačinu i jako sladká tečka ke kávě. Hotové jsou za pár minut a…
1. Předehřejte si troubu na 145°C a do dortové formy si skřípněte pečící papír. Okraje formy vymažte máslem. Použila jsem formu 30 cm, aby byl cheesecake nižší. Pokud…
Milovníci sladkých jídel jistě ocení tip na netradiční meruňkové knedlíky. Rychlé tvarohové těsto plněné meruňkami podáváme s citronovým sorbetem. Zvláštností je, že…
Očištěné a osušené maso i všechnu zeleninu nakrájíme na tenké nudličky. Česnek, zázvor a papričku nasekáme najemno.V rozehřáté wok pánvi na oleji opečeme prudce…
Tento sladký chlebíček připravíme velmi snadno. V těstě, které díky výraznému koření krásně voní, se skrývají sladké brusinky. Nastrouhané hrušky dodávají těstu vláčnost…
Do hrnce s vodou dáme vařit červenou čočku - trvá to přibližně pět minut. V poslední minutce či dvou k čočce přidáme ještě velmi drobně obranou růžičku brokolice tak,…
Ve velké míse smícháme vločky, mouku s kypřícím práškem, cukry, semínka a ořechy. V malém hrnci rozehřejeme máslo spolu s medem. Poté máslovou směs nalijeme na sypké…
Smícháme obě mouky + kypřící přášky + sodu + koření do perníku + cukr, přidáme vejce+olej. Zamícháme a přidáme jogurt + med + marmeládu. Pečeme pomalu, jinak to…
Nejprve rozpálíme troubu na 175°C.Jablka můžete buď na hrubo nastrouhat nebo nakrájet na menší kostičky anebo můžete zkombinovat obě možnosti. My zvolili jen nastrouhání…
Tapiokové perly vsypeme do půl litru mléka a necháme hodinu nabobtnat. Poté osladíme, pozvolna přivedeme k varu a minutu vaříme do zhoustnutí a zprůhlednění perel.Pak už…
Sušenky z našeho receptu jsou rychlé. Díky tomu, že v nich není žádný tuk, je můžeme považovat za o něco zdravější mlsání. Nejsou sice dietní, ale zato jsou moc dobré.…
Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem je skvělým osvěžujícím moučníkem. Na tento koláč použijeme výživnou a přirozeně bezlepkovou pohankovou mouku. Na náplň pak vanilkou…
Jednoduchý a vláčný, takový je tento skvělý kefírový makovec provoněný jablky, pečený v bábovkové formě. Meruňková marmeláda společně s pomerančovou šťávou dodají…
Obrácený koláč je klasický francouzský podzimní dezert. Připravuje se tak, že na karamelovou vrstvu poklademe kousky ovoce a to nakonec přelijeme těstem. Koláč je voňavý…
1/Vejce utřeme se třtinovým cukrem, vanilkovým cukrem a olejem do pěny. Přidáme po troškách špaldovou mouku se sodou, kakaem, skořicí a sypkou kávou. Nakonec vmícháme…
Příprava korpusu: Do mísy prosejeme skrz sítko všechny suché suroviny a důkladně promícháme. Přidáme vychlazený tuk a špičkami prstů, (aby se tuk příliš neroztopil),…