Švestky kořeněné, pro mlsaly jak stvořené
Recept ještě nebyl hodnocenV rendlíku svaříme ocet, víno a třtinový cukr. Přidáme všechno koření a ze zázvoru, který jsme si najemno nastrouhali, vymačkáme v ruce jen šťávu, a tu samozřejmě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V rendlíku svaříme ocet, víno a třtinový cukr. Přidáme všechno koření a ze zázvoru, který jsme si najemno nastrouhali, vymačkáme v ruce jen šťávu, a tu samozřejmě…
Není pravidlem, že se griluje jen zelenina či maso. Vyveďte tak své hosty z omylu a připravte ananas v cukru, skořici a medu. Stane se hitem posezení u grilu a rychlostí…
Tvaroh smícháme se žloutky, přidáme solamyl a rozinky, případně semínka. Zvlášť vyšleháme bílky s cukrem a smícháme s tvarohovou směsí. Těsto vlijeme do formy, vyložené…
Makový drobenkový koláč s tvarohem, broskvemi a švestkami je lahodný dezert plný sladké chuti a vůně. Jemný tvaroh, šťavnaté ovoce a křupavá maková drobenka se skvěle…
Makový drobenkový koláč s tvarohem, broskvemi a švestkami je lahodný dezert plný sladké chuti a vůně. Jemný tvaroh, šťavnaté ovoce a křupavá maková drobenka se skvěle…
Mražené maliny nasypte do misky a dejte na 3 minuty do mikrovlnné trouby nebo na sporák. Teplé maliny rozmačkejte vidličkou a přidejte chia semínka. Misku dejte stranou…
Nasekanou cibuli mírně opékáme na rozpáleném oleji. Po 5 minutách přidáme česnek a po další minutě maso nakrájené na kousky. Zprudka je opečeme ze všech stran dozlatova…
Pohanku propláchneme a nasypeme do vroucího rostlinného mléka. Přidáme rozmačkaný banán, skořici a cukr, přivedeme k varu a minutu povaříme. Poté odstavíme z plotny,…
Všechny ingredience v míse opatrně smícháme, občasná hrudka není na závadu. Pokud by těsto bylo husté, přilijeme trochu mléka. Těsto by mělo být tekuté zhruba jako na…
Všechno smícháme a dáme do vymazané moukou vysypané koláčové formy. Pomoci gumové stěrky máčené ve vodě rozděláme těsto, naskládáme ovoce a pečeme v předehřáté troubě…
Troubu předehřejeme na 180 °C. Pekáček (cca 30 x 20 cm) vyložíme pečícím papírem (nebo vymažeme a vysypeme) Mléko nalijeme do kastrolu a lehce zahřejeme, přidáme med,…
Jablka nastrouháme na plátky, smícháme s ostatními surovinami a necháme aspoň 20 minut odležet, aby chia semínka a ovesné vločky nasákly tekutinu. Necháme předehřát…
Luštěniny se stávají čím dál více populární při sladkém pečení. Napadlo vás někdy, že budete péct buchtu z fazolí nebo sušenky z cizrny? Toto fazolové brownie rozhodně…
Švestky omyjeme, vypeckujeme a rozložíme rovnoměrně na plech. Posypeme cukrem, přidáme badyán, skořici.Předehřejeme troubu spodní i horní ohřev na 180°C, plech vložíme…
Velké valašské frgály z kynutého těsta s bohatou sladkou náplní, posypané máslovou žmolenkou si jistě zamilujete. Frgály podle tohoto receptu zachutnaly i porotcům…
Snad jedním z nejznámějších moučníků zpoza velké louže je tradiční jablečný koláč. Na křehké těsto ve formě patří pořádná nálož jablek se skořicí, cukrem a kapkou…
V tomto lahodném koláči si vychutnáme sladké a šťavnaté blumy zasypané voňavou skořicovou drobenkou s křupavými mandlemi. Mimo sezónu blum můžeme použít i jahody. Jistě…
Zdravý vločkový koláč, ve kterém není použita ani trocha mouky, je plněný jogurtovou směsí a strouhanými jablky. Lehce vás přesvědčí o tom, že co je zdravé, je i dobré.…
Zpříjemněte si start do nového dne sladkou snídaní. Krásně nadýchané americké lívance, zdobené řeckým jogurtem, javorovým sirupem a čerstvým ovocem, budou potěšením pro…
Chutney nebo také čatní pochází z Indie a jde o omáčku výrazné chuti. V chutney připraveném z rebarbory se skvěle snoubí její kyselkavá chuť s aromatickým zázvorem,…
Lahodnou chuť mořských slávek podpoříme fúzí asijských chutí. K dochucení tak použijeme hlavně rybí a ústřicovou omáčku a také citronovou trávu a kousek exotického…
Cuketovo-dýňová hořčice je vynikající a originální dochucovadlo, které spojuje sladkost dýně s jemnou chutí cukety a pikantností plnotučné hořčice. Tato domácí hořčice…
V misce smícháme všechny "suché" přísady kromě sody. Máslo rozpustíme, smícháme s medem a přidáme ke směsi. V horké vodě rozpustíme sodu a přidáme k ostatním surovinám…
V misce smícháme všechny "suché" přísady kromě sody. Máslo rozpustíme, smícháme s medem a přidáme ke směsi. V horké vodě rozpustíme sodu a přidáme k ostatním surovinám…