Karamelizovaná cibule s brusinkami

senky Kuchařka: senky

Doba přípravy: 30 min Přílohy 19 názorů

Suroviny

4 velké cibule
50 g anglické slaniny
50 g sušených brusinek
100 ml červeného vína (měla jsem Merlot)
1 polévkové lžíce třtinového cukru
sůl
pepř
balsamico redukce
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky a v rozehřátém kastrolu ji pozvolna vypečeme dokřupava, přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a velmi zvolna opékáme (cca 20 min), cibule by se neměla smažit, ale spíš dusit. Pokud se připéká, pak stačí přilít kapičku vody.

  2. Do měkka dušenou cibuli osolíme, opepříme, osladíme třtinovým cukrem, vmícháme brusinky a chvilku ještě opékáme, dokud cukr nezkaramelizuje. Pozor, rádo se připéká !! :))

  3. Podlijeme červeným vínem, necháme odpařit alkohol a vydusit asi na polovinu a máme hotovo. Dochutíme balsamico redukcí nebo octem, podle chuti dosolíme a popepříme.

Poznámka

U nás dnes jako příloha k medajlonkům z vepřové panenky v Královské slanině s bramborovými šulánky.

Inspiraci jsem čerpala od Markéty Hrubešové.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 74 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Karamelizovaná cibule s brusinkami

1 2

Tématické fráze: karamelizovaná cibule karamelizovaná červená cibule cibulové zelí marketa hrubesova cibulové zelí markéty hrubešové cibulove zeli hrubesova karamelizovaná cibule recept markéta hrubešová recepty cibulové zelí podle markéty hrubešové recepty markéty hrubešové vaření s markétou cibulové zelí karamelizovaná cibulka markéta hrubešová cibulové zelí vepřová panenka podle markéty hrubešové cibulove zeli vepřová panenka markéty hrubešové markéta hrubešová vepřová panenka cibulové zelí od markéty hrubešové cibulové zelí markéta vepřová panenka recept markéta hrubešová markéta hrubešová zelí z cibule

Zapomněl/a jsem heslo