

Banánová bábovka
Suroviny
- 250 g měkkého tvarohu ve vaničce (tučnost dle libosti)
- 2 rozmačkané banány
- 3/4 hrnku (jako již tradičně - objem 250 ml) třtinového cukru (ideálně demerara, ale pokud jej nemáte, použijte obyčejný cukr)
- 3/4 hrnku oleje (použila jsem slunečnicový)
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžička skořice (není nutná)
- 1 banánový pudink
- 1 vejce
- 1,5 hrnku celozrnné mouky (opět ji může zastoupit obyčejná hladká nebo polohrubá mouka)
- trochu mléka na zředění těsta
- (jako bonus jsem přidala 72%) hořkou čokoládu nalámanou na větší kousky
Postup přípravy receptu
Ve větší míse rozmačkáme banány, přihodíme tvaroh, cukr a skořici. Dobře promícháme (můžete samozřejmě použít ruční mixér).
Přiklepneme vejce, promícháme a postupně přilijeme olej (během přilévání oleje ideálně stále mícháme.
Nakonec své bábovkové těsto dokončíme moukou smíchanou s práškem do pečiva a banánovým pudinkem. Opět promícháme. Pokud se nám zdá těsto příliš husté, rozředíme trochou mléka, pokud naopak se těsto tváří tekutě, přisypeme trochu mouky.
Své bábovkové dílo můžete vylepšit (tak jako já) vynikající hořkou čokoládou (vmíchejte ji do těsta).
Těsto vlijte do vymazané a kupř. strouhankou vysypané formy.
Bábovku jsem pekla v remosce, neboť jinou možnost nemám, ale klasická trouba je samozřejmě lepší (pečte při 180 stupních dozlatova).
Poznámka od kuchařky
BB není díky tvarohu a banánům suchá a "dusivá".
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Banánová bábovka
-
Babovka je luxusní
, ještě jsem ji trochu upgradovala roztopeným máslíčkem v kombinaci s olejem půl.na půl
Na doporučení paní majitelky jsem přidala též nalámanou čokoládu a děcka se můžou utlouct. Děkuji za tento výborný recept. PS:nepřichytává se k formě a dobře se vyklopí -
tak hotovo, je krásná, sice by to chtělo udělat ze dvojité dávky, ale těším se až se rozkrojí
................tak vynikající, mokrá, budu dělat
-
výborný
-
chutove dobra, jen vubec nevybehla. srazena :o)))
-
-
stojí za zkoušku
-
fakt super