Švestkový koláč s marcipánem
Recept ještě nebyl hodnocenŠvestkový koláč s marcipánem a voňavou drobenkou je sladká tečka, která potěší všechny milovníky podzimního pečení. Nadýchané těsto, šťavnaté švestky a jemný marcipán…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Švestkový koláč s marcipánem a voňavou drobenkou je sladká tečka, která potěší všechny milovníky podzimního pečení. Nadýchané těsto, šťavnaté švestky a jemný marcipán…
Klasický perník na plech zná snad každý. Varianta s podmáslím zamíchaným do těsta je krásně vláčná a dává výsledku zajímavější chuť. Ve skvělý chuťový zážitek jej ale…
Na svačinu do školy, na výlet nebo i jen tak na chuť, když vás honí mlsná. Domácí a zdravé müsli tyčinky jsou plné komplexních scharidů z ovesných vloček a tuků z ořechů…
Konec léta se nese v duchu dozrávání švestek a také se začátkem dalšího školního roku. A jak spojit tyto dvě věci? Třeba v přípravě chutných muffinů. Těsto z jáhel,…
Zkombinujte smetanovou čokoládovou panna cottu s vrstvou broskvového želé a vytvořte si tak krásně vypadající dvoubarevný dezert. Broskve panna cottu příjemně odlehčí a…
Zkombinujte smetanovou čokoládovou panna cottu s vrstvou broskvového želé a vytvořte si tak krásně vypadající dvoubarevný dezert. Broskve panna cottu příjemně odlehčí a…
Zkombinujte smetanovou čokoládovou panna cottu s vrstvou broskvového želé a vytvořte si tak krásně vypadající dvoubarevný dezert. Broskve panna cottu příjemně odlehčí a…
Tradiční český jahelník je sladký zapékaný nákyp z jáhel, který voní po skořici a ovoci. Místo cukru můžete použít i med. Jahelník je lehký, zdravý a zasytí. Ideální…
Křehké hrušky se spojují s rozvařeným karamelem v pudinku a vytvářejí lahodný a jednoduchý dezert, který si snadno připravíte doma.
Ze všeho nejdřív připravíme maso: ňadérko řádně omyjeme, osušíme a překrájíme na kostky velikosti sousta. Přemístíme do uzavíratelné krabičky (misky), ve které budeme…
Kiwi rozmixujeme dohladka. Přidáme chia semínka. Ta po kontaktu s ovocem jakoby zrosolovatí a vytvoří hustou směs. Přelijeme do uzavíratelné sklenice a skladujeme v…
Postup u obou těst je stejný. Žloutky oddělíme od bílků. Polovinu cukru se žloutky vyšleháme do pěny, z bílků a zbytku cukru vyšleháme pevný sníh. Do žloutkové pěny…
Žloutky vyšleháme s cukrem.Přidáme rum, Salko, šlehačku a znovu šleháme.Necháme odležet v lednici alespoň 2 dny.
Maso: Polovinu másla smícháme s bylinkami a solí. Prso rozřízneme tak, abychom měli tenčí větší plát, který potřeme bylinkovým máslem, opepříme a poklademe anglickou…
Postup u obou těst je stejný. Žloutky oddělíme od bílků. Polovinu cukru se žloutky vyšleháme do pěny, z bílků a zbytku cukru vyšleháme pevný sníh. Do žloutkové pěny…
Ze všech surovin na těsto vypracujeme pevnou hmotu, kterou necháme zabalenou v lednici odpočívat minimálně hodinu, ale nejlépe přes noc. Vyválíme plát, ze kterého…
Limetky nakrájíme na kostky a dáme do džbánu.Přidáme asi 2 lžíce třtinového cukru a 80 ml limetkové šťávy, vše důkladně pomačkáme drtítkem, kdo nemá, tak použije…
Nejprve je třeba opražit si mandličky. Rozehřejte si pánev se silným dnem a jakmile bude rozpálená, nechte v ní roztopit 2 lžíce másla. Vsypte mandle a za neustálého…
Z drátku vytvoříme "kostru" kterou obalíme fondánem a vymodelujeme crazy froga. Dopředu si také vymodelujeme brány a necháme je ztuhnout. KORPUS: Žloutky vyšleháme s…
200g másla rozpusťte na mírném plameni. Mezitím si rozdrťte 500g sušenek na prášek (já používám ponorný mixér, ale lze zvolit i paličku na maso, nebo váleček). Jakmile…
Do proseté mouky dáme prášek do pečiva a přimícháme jemně opražené vločky. Přimícháme ostatní suroviny a vypracujeme těsto. Rukou tvoříme placičky a pokládáme na plech…
Do menšího hrnce nastrouháme kůru ze tří citrónů. Pak z nich vymačkáme veškerou šťávu a vlijeme ji do hrnce. Přidáme žloutky, máslo a třtinový cukr. Všechny suroviny…
V míse postavené nad hrnec s mírně vroucí vodou rozpusťte 100 g hořké čokolády se 100 g másla a 120 g třtinového cukru. Odstavte z plotny, přidejte 100 ml silné kávy, 4…
V míse postavené nad hrnec s mírně vroucí vodou rozpusťte 100 g hořké čokolády se 100 g másla a 120 g třtinového cukru. Odstavte z plotny, přidejte 100 ml silné kávy, 4…