Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Recept ještě nebyl hodnocenPoctivý domácí zákusek, který se směle vyrovná těm cukrářským. To je nadýchaný kakaový piškot, vonící rumem, spojený jemným máslovo-pudinkovým krémem, s bohatou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Poctivý domácí zákusek, který se směle vyrovná těm cukrářským. To je nadýchaný kakaový piškot, vonící rumem, spojený jemným máslovo-pudinkovým krémem, s bohatou…
Hledáte neotřelý moučník pro své hosty? Vyzkoušejte třívrstvý broskvový koláč se zakysanou smetanou. První vrstva se skládá z máslového těsta. Na něm jsou sladké broskve…
Přesnídávka ze sladkých a šťavnatých broskví s přídavkem mrkve a jablek je dokonalou kombinací chutí ve skleničce. Uchovejte úrodu v zavařenině, na které si pochutnají…
Kuřecí řízky jako z fast foodu snadno připravíte i doma. Stačí okořenit a naložit do podmáslí, díky kterému budou krásně křehké a šťavnaté. Podávat můžete se salátem…
Zralé broskve v netradiční úpravě vás překvapí svou výraznou chutí. Broskvové čatní je skvělý doplněk k pečenému masu, grilovaným dobrotám nebo vyzrálým sýrům. Připravte…
Špaldový koláč s čerstvým ovocem, posypaný křupavou drobenkou, která příjemně chutná po mandlích, zpříjemní každé letní posezení u kafe. Koláč si můžete vychutnat i v…
Špaldový koláč s čerstvým ovocem, posypaný křupavou drobenkou, která příjemně chutná po mandlích, zpříjemní každé letní posezení u kafe. Koláč si můžete vychutnat i v…
Sladká inspirace z Irska. Spojení jablek a ořechů v nadýchaném těstě se strouhanou čokoládovou polevou vytváří dezert, který chutná skvěle teplý i studený a potěší…
Švestková povidla připravovaná v troubě jsou sladkou klasikou, která voní podzimem. Pomalu pečené švestky bez zbytečného cukru se mění v hustou, aromatickou náplň,…
Šťavnatá jablka zapečená v křehkém těstě s typickým mřížkovým zdobením tvoří koláč, který potěší chuťově i na pohled. Tradiční moučník, který se hodí ke kávě, čaji i na…
Hruškový závin s pudinkem spojuje šťavnaté hrušky s jemnou chutí čokoládového pudinku. Zabalené v křehkém listovém těstě a upečené dozlatova vytvoří sladkou pochoutku,…
Žloutky s cukrem třeme do pěny, potom přidáme 10 lžic oleje - opět třeme a přidáme 20 dkg polohrubé mouky a půl prášku do pečiva, vanilkový cukr a nakonec přidáme sníh z…
Listové těsto rozválíme a vykrajujeme čtverce (dělám je pomocí plastové dózy). Doprostřed pokládáme malé množství marmelády a překlápíme napůl. Vidličkou poté pořádně…
Z kvasnic, vlažného mléka a trochy cukru zadělejte kvásek. Nechte vzejít na teplém místě. V hmoždíři roztlučte semínka fenyklu. Obě mouky promíchejte a vsypte ke kvásku.…
Nejprve vypracujeme tužší těsto a dáme na 30min. do lednice. Poté vyválíme na plát asi 2mm tenký a dáme do koláčové formy (o průměru 24cm).Propícháme dno vidličkou a…
Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme kurkumu, zamícháme a zalijeme vývarem přibližně 1 cm nad brambory, které přidáme nakrájené na kostky. Osolíme,…
Květy obereme a jednoduše smícháme s cukrem. Můžeme krátce promixovat. Cukr vložíme do sklenice a po týdnu máme voňavý cukr.Občas promícháme. Použití je do čaje, do…
Plátky masa nařízneme po okrajích a obalíme v mletém černém pepři. V kastrole rozehřejeme máslo a plátky masa zprudka osmahneme dohněda. Vyjmeme a uchováme v teple,…
Suroviny nahážeme do pekárny v pořadí, jak je psané v surovinách a zapneme program těsto.Vykynuté vyválíme na 2 placky, které rozřežeme na výseče. Na nejširší část dáme…
Nejprve oddělíme žloutky od bílků. V míse vyšleháme žloutky s polovinou cukru, přidáme vodu, olej a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem.V jiné nádobě…
Zásada č. 1 – bezpodmínečně musíme pečlivě oddělit žloutky od bílků. Žloutky osolíme a metlou v misce nebo v mixeru dobře rozšleháme. Zásada č. 2 – olej za stálého…
Rychlý, nepečený Margot dort s vůní banánů, rumu a kokosu je díky zakysané smetaně lehký a svěží. Nejlépe chutná uleželý v lednici do druhého dne, piškoty změknou a…
Do mísy dáme mouku, cukr, vejce a zbytek surovin. Zpracujeme těsto a na chvíli než uděláme náplň, odložíme.Tvaroh zpracujeme a dochutíme. Těsto vyválíme na cca půl cm a…
Nejprve pořádně vymažeme bábovkovou formu tukem a vysypeme polohrubou moukou nebo strouhankou.Poté vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem.Za stálého míchání…