Rajčatová omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenJednoduchou rajčatovou omáčku připravíme z cibulové jíšky, kterou povaříme ve vývaru spolu s kořením. Na závěr přidáme rajčatový protlak. Omáčku můžeme zahustit…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jednoduchou rajčatovou omáčku připravíme z cibulové jíšky, kterou povaříme ve vývaru spolu s kořením. Na závěr přidáme rajčatový protlak. Omáčku můžeme zahustit…
Domácí pribináček je jemný a krémový dezert, který si snadno připravíte z pár základních surovin – bez zbytečných přísad a přesně podle své chuti. Tato oblíbená…
Krtkův dort je snad jedním z nejoblíbenějším druhem dortů u nás. Je v něm všechno, co k dortu patří a chuť je naprosto famózní. V tomto receptu je však místo kulatého…
Krtkův dort je snad jedním z nejoblíbenějším druhem dortů u nás. Je v něm všechno, co k dortu patří a chuť je naprosto famózní. V tomto receptu je však místo kulatého…
Ševcovský mls, chutnou majonézovou pomazánku, najdete v nabídce každého lahůdkářství. Jeho příprava však není žádná věda, zvládnete to bez problému v pohodlí vaší…
Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků. Dáme péct. Uděláme si krém, který namažeme na vychladlý moučník. Na krém…
Do rendlíku dáme med, cukr, tuk, vanilku a vejce a metlou šleháme ve vodí lázni do pěny. Pak přidáme sodu a ještě trochu šleháme, odstavíme z ohně a vmíháme vařečkou…
Všechny suroviny smícháme a necháme na teplém místě 1/2 hod odpočinout a pak smažíme, ještě teplé posypeme skořicovým cukrem, pak potřeme marmeládou a zakysanou smetanou…
Jednoduchý litý koláč, posypaný křupavou drobenkou, je oblíbenou klasikou nejen našich babiček. Hojně připravovaný právě v létě, kdy není nouze o čerstvé sezónní ovoce,…
S přicházejícím podzimem se pomalu blíží úroda jablek. Z jablečného moštu můžete připravit výborný jablečný sirup, který ocení nejen děti, ale také dospělí. Sirup můžete…
Ze všech surovin vypracujeme na vále těsto a odkrojíme 1 polovinu. Ze zbytku vyválíme plát, ten přeneseme na plech, potřeme nádivkou.Ze druhé poloviny vyválíme plát,…
Ze všech surovin vypracujeme na vále těsto a odkrojíme 1 polovinu. Ze zbytku vyválíme plát, ten přeneseme na plech, potřeme nádivkou.Ze druhé poloviny vyválíme plát,…
Masopust si nikdo nedovede představit bez sladkých koblížků. Potřené marmeládou, posypané moučkovým cukrem a navíc jsou připravované bez kynutí, z tvarohového těsta,…
Ovar představuje jednu z mála zabijačkových pochoutek, které si našly cestu i do běžné kuchyně, protože maso na něj je běžně dostupné. Ovarové koleno je prostě klasika,…
Jedním ze zástupců kaprovitých ryb, který má čistou chuť a pevné maso je právě tolstolobik. Filet z něj připravíme jen orestováním na přepuštěném másle. Doplníme ho pak…
Pomazánka je velice pikantní. Kdo má rád jen lehce pikantní, může dát jen polovinu harissy. Směs nemusí být jen na topinky, dá se použít pod maso, jako příloha ke…
Že musí být buchta jen na plechu nebo koláčky do ruky? O tom, že nemusí, vás přesvědčí tento recept na koláč ve skle. Do sklenice vhodné k pečení uložíme ovoce, moučnou…
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme cukr a pořádně zašleháme. Potom přidáváme vždy 1 žloutek a 1 lžíci oleje a prošleháme. Nakonec na nejnižší otáčky všleháme…
K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto. V míse ho zakryjeme a v teple místnosti necháme nakynout.Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 12 kousků…
Ze všech surovin zaděláme ne příliš řídké těsto, které rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 160 °C asi 25 minut. Mezitím v rendlíku rozpustíme všechny…
Ze všech surovin zaděláme ne příliš řídké těsto, které rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 160 °C asi 25 minut. Mezitím v rendlíku rozpustíme všechny…
Indické jídlo je pověstné svou vůní, které dosahuje za pomoci koření jako je zázvor, garam masala, kurkuma a římský kmín. Pokud patříte do skupiny lidí, které nevadí,…
Chřest je oblíbená jarní zelenina s příjemnou svěží chutí. Uvařený, krátce opečený s kmínem a servírovaný s plátky sýra se skvěle hodí jako příloha k masu, nebo si ho…
Snadný koláč bez šlehání, který v sobě spojuje sladkost banánů a svěží nakyslost jahod. Je krásně vláčný a chutná po másle. Díky snadné přípravě jej zvládnou i…