Červená polévka
Recept ještě nebyl hodnocenFazole si den před namočíme a druhý den uvaříme v téže vodě. Nakrájíme si cibule,papriku,česnek, nasekáme všechny natě, vše smícháme a na oleji orestujeme. Pak přidáme k…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Fazole si den před namočíme a druhý den uvaříme v téže vodě. Nakrájíme si cibule,papriku,česnek, nasekáme všechny natě, vše smícháme a na oleji orestujeme. Pak přidáme k…
Z droždia, cukru a vody necháme vzkypieť kvások.Potom zamiesime cesto s vodou so všetkých surovín, hustota asi ako na knedlíky. Necháme kysnúť v teple na dvojnásobok…
Do misky nasypeme polohrubou mouku. Uděláme důlek, nalijeme vlažné mléko, dáme lžičku cukru, rozdrobíme droždí a necháme vykynout kvásek. Místo kostičky droždí můžeme…
Nejprve uvaříme z mléka, cukru a prášků hustý pudink, přitiskneme přímo na pudink potravinářskou folii a necháme zcela vychladnout. Zapneme troubu na 180 °C a plech…
Uvaŕené gnocchi dáme do misky, přidáme tvaroh, zakysanou smetanou a podle chuti cukr.Promícháme a podáváme.
Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, pak přidáme citronovou šťávu, olej a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Pečeme ve vymazané a moukou vysypané formě…
Kdo by nemiloval hustou krémovou polévku? V téhle mrkvovo-rajčatové najdete voňavou skořici, díky níž krásně zahřeje na těle i na duši. Použijete-li do základu…
Koprová omáčka s vejci je srdcovka české kuchyně. Její jemná chuť čerstvého kopru a krémová textura se skvěle hodí k vařeným bramborám. Jídlo, které příjemně zahřeje a…
Jihočeské zelňáky z kynutého těsta, ve tvaru obdélníčků, jsou plněné restovaným kysaným zelím na cibulce a uzeným masem. Zelňáky potěší při posezení s přáteli u piva…
Pokud máte doma ratolesti, které se po smetanových dezertech můžou utlouct, máme tu pro vás skvělý tip. Z tvarohu a smetany jim připravíte skvělého domácího lipánka.…
Vynikající bramborový salát se zeleninou a luštěninami vás v chladných dnech dokonale zasytí. Můžete jej servírovat jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k vašemu…
Bezé připravíme z nadýchaného bílkového sněhu, ke kterému přimícháme jemně mleté ořechy podle vlastní chuti. Po upečení jej rozdělíme na části, které protřeme lahodným…
Bezé připravíme z nadýchaného bílkového sněhu, ke kterému přimícháme jemně mleté ořechy podle vlastní chuti. Po upečení jej rozdělíme na části, které protřeme lahodným…
Z velké úrody paprik můžete připravit snadnou pomazánku, jejíž využití v kuchyni je opravdu všestranné. Vychutnat si ji můžete namazanou na chlebu či topinkách, ale také…
Šťavnatá kuřecí stehna, marinovaná v dobře ochucené marinádě, upečeme a podáváme se šťouchanými bramborami a smaženou cibulkou podlité výpekem. Tento jednoduchý oběd si…
Pokud máte ještě zásoby starých brambor spotřebujte je na výborný slaný bramborový koláč - “buchtu”. Spotřebovat do ní můžete cokoliv vhodného ze zásob uzenin. K večeři,…
Slavná boloňská omáčka chutná opravdu výborně, vyžaduje ale dlouhý čas na přípravu. Ochutnejte tuto zjednodušenou verzi, kterou připravíte mnohem rychleji. Hodí se na…
Vepřové maso se řadí v naší gastronomii mezi nejčastěji připravovaný druh masa. V tomto receptu najdete inspiraci na vepřové kotlety s rajčaty, paprikou, houbami a…
Připravte si ke své odpolední kávě naše řezy plněné šťavnatými jablky, zdobené krémovou zakysanou smetanou, osvěžujícím jogurtem a okořeněné příjemnou špetkou skořice.…
Pražské koláče jsou klasická tradiční dobrota ke kávě či nedělní svačině. Nadýchaný bochánek sypaný bohatě sladkou drobenkou a plný jemného vanilkového krému láká k…
Ryby bychom měli do jídelníčku zařazovat pravidelně. Candát je oblíbená sladkovodní ryba a jeho maso je delikátní. V tomto receptu jej jen opečeme na pánvi a podáváme k…
Dobrý hamburger tvoří nejen výborné maso, ale také křupavá zlatavá houska. Odměnou za trpělivost při delší přípravě vám budou jemné a vláčné housky, které z vašeho…
Dobře vychlazená vitamínová bomba přijde k chuti, ať je horké léto nebo za oknem sníh. Olivový olej dodá pekingskému zelí na jemnosti a citronová šťáva zase na…