Rychlá polévka z konzervovaných fazolí
Recept ještě nebyl hodnocenHustá bramborová polévka s fazolemi, zjemněná sladkou smetanou, je příjemné sytá. Použití konzervovaných fazolí přípravu polévky velice zrychlí a tak ji můžete mít na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hustá bramborová polévka s fazolemi, zjemněná sladkou smetanou, je příjemné sytá. Použití konzervovaných fazolí přípravu polévky velice zrychlí a tak ji můžete mít na…
Těsto na rohlíčky je plné másla a zjemněno zakysanou smetanou. Dovnitř rohlíčků můžeme dát makovou nebo povidlovou náplň, nebo taky je můžeme zkombinovat. Po upečení je…
Těsto na rohlíčky je plné másla a zjemněno zakysanou smetanou. Dovnitř rohlíčků můžeme dát makovou nebo povidlovou náplň, nebo taky je můžeme zkombinovat. Po upečení je…
Výborné jídlo, které lze snadno připravit v jednom pekáčku, a navíc zasytí a potěší celou rodinu, to je kuře pečené na vrstvě kysaného zelí. Výhodou je, že je toto kuře…
Saláty patří mezi oblíbené lehké obědy nebo večeře. Příjemně pikantní zálivka ze zakysané smetany, smažená cibulka navrchu, dodá zeleninovému salátu se dvěma druhy sýrů…
Vláčné kuličky z bramborovo-tvarohového těsta, co uvnitř skrývají poklad? To musí být přece ovocné knedlíky! Jemné těsto tak doplníme o oblíbené ovoce, povaříme a při…
Bezové květy můžeme sbírat během vrcholícího jara. Mají široké spektrum využití, můžeme je sušit, zpracovat do sirupů nebo i smažit. Inspirací tohoto receptu je…
Knedlíky, neboli blbouny, vaříme nejčastěji v letní sezoně, kdy nám dozrává ovoce. Můžeme tak použít meruňky, jahody, ostružiny nebo borůvky. K plněným knedlíkům pak…
Knedlíky, neboli blbouny, vaříme nejčastěji v letní sezoně, kdy nám dozrává ovoce. Můžeme tak použít meruňky, jahody, ostružiny nebo borůvky. K plněným knedlíkům pak…
Jablečný koláč je zpravidla zárukou šťavnatého moučníku. V tomto případě patří na křehké těsto vrstva jablečného pyré, které doplní jemná smetanová poleva s vanilkovou…
Jablečný koláč je zpravidla zárukou šťavnatého moučníku. V tomto případě patří na křehké těsto vrstva jablečného pyré, které doplní jemná smetanová poleva s vanilkovou…
Jablečný koláč je zpravidla zárukou šťavnatého moučníku. V tomto případě patří na křehké těsto vrstva jablečného pyré, které doplní jemná smetanová poleva s vanilkovou…
Nejprve připravíme z uvedených surovin marinádu, do které naložíme alespoň na hodinu plátky prsou ( můžeme je předem rozříznout na menší části).Maso poté vyjmeme z…
Okapané zelí překrájíme na drobnější kousky a přidáme nudličky salámu, papriky, cibule a plátky okurek.Slaninu nakrájíme na drobnější kostky, pomalu ji vyškvaříme a v…
Kysané zelí opláchneme a dáme do mísy.Přidáme koření a promícháme.Zvlášť uvaříme uzené kosti a obereme je.Na pekáč poklademe zelí, na drobno nakrájený špek, na proužky…
Obě dvě mouky si prosijeme, zamícháme sůl, uděláme dolík do kterého dáme cukr, část vlažné vody, rozdrobíme droždí a necháme vzejít. Nebo si uděláme kvásek zvlášť.…
Ze všech surovin zaděláme těsto, které je o trochu řidší a lepivější než na lepkové kynuté knedlíky. Těsto ihned naplníme do menších forem a necháme 30 min kynout.…
Zelí slijeme, vymačkáme šťávu a překrájíme na menší kousky. Cibulku nakrájíme, kukuřici scedíme.Všechno společně promícháme a dochutíme. Necháme uležet. Salát se může…
Troubu předehřejte na 180 ˚C. Dno dortové formy o průměru 21cm vyložte pečícím papírem. Vyšlehejte vejce s cukrem. Do mísy přidejte mléko, mouku, kypřící prášek a…
Troubu předehřejte na 180 ˚C. Dno dortové formy o průměru 21cm vyložte pečícím papírem. Vyšlehejte vejce s cukrem. Do mísy přidejte mléko, mouku, kypřící prášek a…
Do pečící trouby dáme ingredience tak, jak mám napsáno. Troubu zapnout na těsto, nechat v pečce vykynout těsto, pak ho vyndat na pomoučený vál, trochu ještě zapracujeme…
Jedná se o jednu s takzvaných minutových dobrot. Vezmeme všechny suroviny a nasypeme do mísy, umícháme a nakonec přidáme na kousky nakrájenou čokoládu. Naplníme formičky…
Jahody přebereme a propláchneme horkou vodou. Rozmačkáme je, dáme do plátýnka a šťávu z nich vymačkáme, nebo jahody rozmixujeme. Svaříme cukr s vodou a do prochladlé…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 28. 5. 2024 13:27
7 tipů, jak v domácnosti využít jedlou sodu: Hodí se nejen do pečení, skvěle s ní i vycídíte dřez i varnou desku
Byliny v kuchyni: Proč se tymiánu přezdívá penicilin chudých?
Jak nejlépe dozdobit beránka: Recepty na bílkovou, ledovou i karamelovou polevu zvládne podle návodu každý