

Ovocný táč
Suroviny 20 porcí
- Sezonní ovoce:
- rybíz
- angrešt
- Těsto:
- 3,5 hrnku mouky hladké
- 1 kostka droždí
- 6 lžic cukru
- 1 hrnek mléka
- 2 žloutky
- 3/4 hrnku oleje
- Drobenka:
- máslo
- mouka
- cukr
Postup přípravy receptu
Umyjeme ovoce - rybíz odstopkujeme, angrešt zbavíme stopek.
Kynuté těsto připravíme z výše napsaných surovin. Droždí rozdrobíme v ohřátém a oslazeném mléce, když kvasnice vzejdou, vlijeme do mísy s ostatními surovinami. Vymícháme hladké těsto a necháme vykynout. Poté rozdělíme na dvě stejné části a na vymazaném plechu roztáhneme a vtlačíme až do rohů.
Poklademe ovocem a posypeme drobenkou.
Pečeme ve vyhřáté troubě asi 25 minut.
Poznámka od kuchařky
Mamka ho pekla každý rok, když nevěděla, co s úrodou rybízu, já jsem rozšířila i angrešt. Koláč je vlhčí a pikantnější.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Ovocný táč
-
Krásný chutný koláček
+6
-
-
Díky za odpovědi, frčím to vyzkoušet!
-
děkuji všem za hodnocení...pro Ambrozinku...přesně jak napsala Rebeka,droždím to nesmrdí.A navíc ,já kvasnice miluju dokážu je jíst i syrové.Vlastně jako malá jsem je musela jíst syrové,(protože se mi trhaly uši
)ale to mi bylo proti srsti...,.a dnes v pohodě...Koláč pekla maminka co si pamatuju,a nikdy jsme kvasnice v něm necítili.Asi je třeba ho nechat hodně vykynout.Kynul mi hodinu,možná i dýl...než jsem obrala rybíz a ostříhala angrešt.
-
ambrozinka: nejsem autorem rcp, ale dovolím si odpovědět
nesmrdí.. mám tady recept na Koláčky jako kynuté,ale bez kynutí, kde jdou přímo kostky dvě a naprosto v pohodě -
Celá kostka droždí? Nesmrdí to pak to těsto?
-
S rybízem a angreštěm to bude dobrota.
-
jo, i proto miluju léto
krásný koláč