Makové (ořechové) pletýnky
Recept ještě nebyl hodnocenDo vařícího mléka vsypeme mletý mák a za stálého míchání chvilku povaříme. Odstavíme, vmícháme ostatní suroviny a necháme vychladnout.Ve vlažné vodě rozmícháme med,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do vařícího mléka vsypeme mletý mák a za stálého míchání chvilku povaříme. Odstavíme, vmícháme ostatní suroviny a necháme vychladnout.Ve vlažné vodě rozmícháme med,…
Do vařícího mléka vsypeme mletý mák a za stálého míchání chvilku povaříme. Odstavíme, vmícháme ostatní suroviny a necháme vychladnout.Ve vlažné vodě rozmícháme med,…
Ledové řezy každého zaujmou na první pohled. Tolik vrstev, a každá trochu jiná! Světlý a tmavý máslový krém, navrstvený na piškotovém korpusu je korunovaný nadýchanou…
Není Vánoc bez doma upečené, kynuté vánočky. Vánočka provoní vaši kuchyni vanilkou, rumem, navíc je pečená ve formě, takže odpadne zaplétání. Krom rozinek, můžete přidat…
Není Vánoc bez doma upečené, kynuté vánočky. Vánočka provoní vaši kuchyni vanilkou, rumem, navíc je pečená ve formě, takže odpadne zaplétání. Krom rozinek, můžete přidat…
Nejrychlejší a nejsnadnější koblížky, které můžeme připravit. Tyto drobné smažené kuličky připravíme z těsta, které osvěží nastrouhané jablko a mrkev. Zároveň do něj…
Malé ovocné košíčky s pudinkovým krémem, jsou ozdobou každé narozeninové oslavy. Jejich chuť je lahodná a v ústech se jen lehce rozplynou. Použít můžete jakýkoliv druh…
Malé ovocné košíčky s pudinkovým krémem, jsou ozdobou každé narozeninové oslavy. Jejich chuť je lahodná a v ústech se jen lehce rozplynou. Použít můžete jakýkoliv druh…
Dobře marinovaný, pomalu pečený bůček je opravdu šťavnatý a boule za ušima se po něm budou dělat všem vašim strávníkům. Příprava je sice delší, ale výsledek pak opravdu…
Polévky se řadí mezi základní pokrmy dne. Můžeme je snídat, obědvat i večeřet. Tuto jednoduchou polévku s chřestem zvládne i začátečník. Chuť jí dodá kuřecí vývar a…
Základem lahodných kynutých moučníků je těsto se správným poměrem surovin. Takové, aby se s ním lehce pracovalo a zároveň bylo vláčné. Přesně jako je náš recept na těsto…
Sezona rebarbory je již pomalu v plném proudu a pokud nevíte, co z této zeleniny, lehce nakyslé chuti připravit, vsaďte na makový koláč, s glazurou z citronové a…
Sezona rebarbory je již pomalu v plném proudu a pokud nevíte, co z této zeleniny, lehce nakyslé chuti připravit, vsaďte na makový koláč, s glazurou z citronové a…
Sezona rebarbory je již pomalu v plném proudu a pokud nevíte, co z této zeleniny, lehce nakyslé chuti připravit, vsaďte na makový koláč, s glazurou z citronové a…
Postup: Pampeliškové květy spaříme ve 2 1/2l vroucí vody a necháme vylouhovat 24 hod. Potom přecedíme a výluh nalijeme do 5l demižonu nebo láhve. Svaříme 2 l vody a 1 ½…
Cibuli pokrájet na půlkolečka, povařit ve vodě se solí, octem a cukrem (asi 10 minut). Zcedit, nechat zchladnout. V míse smíchat s ostatními surovinami, dochutit solí…
z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a zľahka premiešame. postupne vmiešame žĺtky, pudingový prášok, prášok do pečiva a olej, vlejeme do bábovkovej formy …
Metličkou v míse dobře rozmícháme (lehce, krátce rozšleháme) vejce s olejem a nakonec s kompotem včetně šťávy.V mouce rozmícháme kakao, jedlou sodu a oba cukry a vše…
Nejprve připravíme maso. Záleží na každém, jaké maso si zvolí. Můžou být křidýlka, stehýnka, ale já zvolila kuřecí prsa.Maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme.…
Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a dáme asi na 10 minut povařit do osolené, oslazené a okyselené vody s kořením. Necháme vychladnout a přidáme olej.
Nejprve ušleháme žloutky z vajec s cukrem a olejem, přidáme všechny suroviny až na čokoládu a bílky, z nichž ušleháme sníh. Čokoláda nasekaná na drobné kousky a sníh…
Vejce a cukr společně ušleháme do husté pěny a zamícháme ořechy s moukou. Mouku přidáme podle potřeby, těsto musí být spíše hustější, aby udrželo tvar a neroztékalo se…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Falešná svíčková z pečené dýně má krásnou barvu, jednoduše se dělá a chutná fantasticky
Panettone místo vánočky: Slavný italský moučník voní kandovaným ovocem a díky trojitému kynutí je nadýchaný jako peříčko
Balkánský ajvar byl původně náhražkou kaviáru. Víte, jak si tuhle paprikovou pomazánku připravit?