Nadýchané housky

E-li-s Kuchařka: E-li-s

10-12 porcí Domácí pekárna 19 názorů

Suroviny

jeden velký smetanový jogurt 400 g
1 vejce menší
2 lžíce oleje
4 čajové lžičky soli
1 čajová lžička cukru
520-550 g hladké mouky
1/2 sušeného droždí
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dejte všechny ingredience tak jak jsou vypsané v "surovinách". Zapněte na program Těsto (v mé pekárně je to 1:25h).

  2. Po vykynutí nakrájet na 10-12 kousků, uplést pletýnky nebo i jiné tvary ale já dělám nejraději tyto :o).

  3. Potřít olejem/vajíčkem, posypat solí/kmínem/mákem...jak kdo má rád. A nechat alespoň hodinku v teple kynout.

  4. Předehřát troubu na 180°C a pečeme do barvičky asi tak 12-15 minut. Necháme vystydnout. Zabalené vydrží několik dnů stejně dobré, ale u nás moc dlouho nevydrží, jen tak s máslem se dají sníst naposezení! Dobrou chuť!!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nadýchané housky

  • Petra Dvor. Petra Dvor.

    Dobrý den, dovolila jsem si přidat fotečky. Housky jsou rychlé a moc dobré. ????

    Odpovědět

  • Vercaaa Vercaaa

    Fakt jsou výborné, sůl jsem skrouhla na 3 lžičky a naprosto to pro mě stačí. Vřele doporučuji zkusit, jsou fakt chuťově vynikající !! Nedělala jsem je naposledy. Moc děkuji za recept :-K

    Odpovědět

  • E-li-s E-li-s(autor receptu)

    ..dnes jsem si přivstala a abysme měli čerstvé pečivo, pustila jsem se do houstiček...doopravdy nejsou přesolené, jsou cítit, že jsou slané to ano...což normálně pečivo nebývá...snad to může být tím jogurtem a nebo používám mořskou sůl "Solsanka" a nedávám navršené lžičky..třeba solí méně ;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    spagetka: :-(já tě nehónim....bych si to ani nedovolila. A na fotky a zprávu se budu těšit:-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    cathleen:Ještě to není hotový, nehoň mě, stačí, když mě honí chlap:-D:-D:-D:-D:-D, si piš, že budou fota;-):-p

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    spagetka: a už jsou hotové? Jak chutnají? Fotka bude?:-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    cathleen:Já prosím, muž to zahlídl, ach jooo ;-(;-(:-D:-D:-D;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Také jsem kdysi solívala pečivo víc, na 500 g mouky 2 vrchovaté lžičky soli (možná i o trochu více). Nedosolené není dobré, ale zase není třeba solit hodně, aby vynikla samotná chuť pečiva.
    Dnes dávám na 500 g mouky 2 zarovnané lžičky soli a stačí to. Jsem zvědavá na zprávu toho, kdo je po E-li-s jako první zkusí:-p

    E-li-s: housky máš překrásné:yes::yes:

    Odpovědět

  • clupmi clupmi

    AniCiz: Také bych si myslel, ale možná vzhledem k tomu jogurtu???:-S

    Odpovědět

  • clupmi clupmi

    Pletýnky jako cumel:-!:yes::yes::yes:
    http://clupmi.blopg.cz

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    nádherné houstičky:yes::-D

    Odpovědět

  • E-li-s E-li-s(autor receptu)

    Omylem jsem je tam poprvé dala a i já jsem měla obavy, že to bude slané ale co jsem je ohutnala, jinak je nedělám a to normálně solím minimálně ;-)... ale věřím, pokud dáte méně, tak na kvalitě to poznat nebude.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    magdalenka: Súhlasím,inak to bude presolené.

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Ty jsou krásné:yes:..+1

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ja dávam na kilo múky 2 KL soli pri takomto pečive...

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: bezlepkové housky recept bezlepkové housky jak uplést housku nadýchané domácí housky nadýchané pletynky křehké housky bezlepkové housky recepty housky z jogurtu recept na housky bezlepkové pečivo recepty-housky domaci bezlepkove housky nadýchané pečivo jak uplést domácí housky nadýchané bezlepkové pečivo housky recept recept na bezlepkové housky domácí housky z jogurtu recepty na bezlepkove pletynky jak uplést housky domácí nadýchané housky