Makový závin z kynutého cuketového těsta
Recept ještě nebyl hodnocenTento lahodný dezert kombinuje jemné kynuté těsto, obohacené o zdravou cuketu, s bohatou a aromatickou makovou náplní. Výsledkem je vláčný a chutný závin, který je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tento lahodný dezert kombinuje jemné kynuté těsto, obohacené o zdravou cuketu, s bohatou a aromatickou makovou náplní. Výsledkem je vláčný a chutný závin, který je…
Dýni zalijeme 2,5 l vody s octem a 1 trestí. Necháme uležet do 2. dne.Vodu slijeme, k dýni přidáme ostatní suroviny + 1,5 l čisté vody a chvilku povaříme.Vybereme…
Oblíbenou alternativou medu je pampeliškový sirup, který připravovaly už naše babičky. Žlutých květů pampelišek je všude dost, stačí je ve správný čas natrhat, povařit,…
Korpus na remosku o průměru cca 32 cm: z mléka, 2,5 lžic cukru, kakaa a čokoládového pudinku uvaříme pudink dle návodu. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej,…
S příchodem jara se těšíme na výbornou a čerstvou sezónní zeleninu, mezi kterou patří i chřest. V této polévce využijeme beze zbytku všechny jeho části. Polévka má…
Tento koláč je přesně to, co si představíte pod pojmem domácí dobrota. Křehké těsto, jemná vanilková náplň s jogurtem a navrch šťavnaté broskve, které tomu dodají…
Oloupaný a pokrájený banán s mangem rozmixujeme dohladka. Přimícháme jogurt a dolijeme mlékem do požadované hustoty koktejlu. Dle chuti můžeme (nemusíme) dosladit cukrem…
Kvasnice rozmícháme spolu s perlivou teplou vodou, lžičkou cukru, necháme asi deset minut kynout.Do mísy nasypeme mouku, vlijeme nakynuté droždí, osolíme, přidáme 5 lžic…
Uvaŕené gnocchi dáme do misky, přidáme tvaroh, zakysanou smetanou a podle chuti cukr.Promícháme a podáváme.
Všechny suroviny smícháme v míse vařečkou (já přidávám rozinky v rumu).Do silikonových formiček (nevymazaných) dáme trochu těsta, vložíme rumovou pralinku a dáme další…
Tento čokoládový dezert plněný tvarohovým krémem s malinovým rozvarem, politý čokoládovou polevou a hojně zdobený čokoládovými hoblinkami, je prostě symfonií chutí.…
Tento čokoládový dezert plněný tvarohovým krémem s malinovým rozvarem, politý čokoládovou polevou a hojně zdobený čokoládovými hoblinkami, je prostě symfonií chutí.…
Tento čokoládový dezert plněný tvarohovým krémem s malinovým rozvarem, politý čokoládovou polevou a hojně zdobený čokoládovými hoblinkami, je prostě symfonií chutí.…
Výborná verze bramborového salátu bez použití tučné majonézy. Použitím medvědího česneku dosáhneme neobvyklé chuti. Hned po prvním ochutnání si ho musíte zamilovat,…
Ve vlažném mléce s cukrem rozdrobíme droždí a necháme cca 10 minut vzejít kvásek. Potom promícháme s osolenou moukou a žloutkem, nakonec zapracujeme i zchladlé sádlo a…
Příprava majonézy vám zabere pouze minutku. Z avokáda vydlabejte lžící dužinu a vložte ji spolu se všemi uvedenými surovinami do mixéru. Důkladně rozmixujte v hladkou…
Suroviny - kromě borůvek a prášku do pečiva - smíchám do hladkého těsta. Když je těsto hladké, nasypu prášek do pečiva a rychle promíchám. Těsto vyliju do vymazaného a…
V míse smícháme (utřeme) cukr, vejce, majonézu a změklé máslo. Pak přidáme sypké přísady - mouku, prášek do pečiva a pudink. Vypracujeme měkké a pružné těsto, dost…
V míse smícháme mouku, cukr, vejce, prášek do pečiva, šlehačku, dle potřeby mléko, těsto by mělo být trochu řidší. Vše vlijeme na pekáček střední velikosti, poklademe…
Postup je velmi jednoduchý. Všechny ingredience vložte do mixéru a až se vytvoří kompaktní hladká hmota, je hotovo. Hmotu přendejte na několik hodin do lednice, aby…
Předehřejeme troubu na 180 stupňů.Nastrouháme cuketu.Smícháme sypké ingredience a poté přidáme vše ostatní kromě čokolády.Doléváme rostlinným mlékem a snažíme se docílit…
Na vále ze surovin uděláme těsto. Těsto po zpracování dáme na plech s vyšším okrajem. Těsto je dosti křehké a měkké, doslova ho na plech utlapkáme nebo rozválíme malým…
Ve větší míse smícháme všechny sypké ingredience, promícháme a přidáme tekuté a mrkev.Vejce nahrazuji Vajajitem. Popravdě si myslím, že by se nic nestalo, kdyby ve směsi…
Tmavý kakaový korpus s jemnou pěnou z broskví, tvarohu a šlehačky vytváří skvělou kombinaci chutí. Klíčem je před podáváním nechat vše pořádně vychladit, aby pěnová…