Pizza s cuketou, šunkou, žampiony atd...

honzam Kuchař:

Doba přípravy: s kynutím těsta cca 2 hod. PT2H00M 4 - 6 porcí Pizzy 1 názor

54

Suroviny

Kynuté těsto:
500 g hladké mouky
25 g droždí
1 lžička cukru
1/2 lžičky soli
šálek vlažné vody nebo mléka (já použil houbový bujón)
Obložení pizzy:
italský rajčatový protlak v krabičce (6-8 lžic)
180 g Mozzarelly nebo jiného podobného sýra
150 g šunky
1 menší žlutá cuketa
1 menší zelená cuketa
1 středně velká červená cibule
150 g na tenké šupinky nastrouhaných žampiónů
2-3 lžíce sušené bazalky
2-4 lžíce olivového oleje
100-450 g strouhaného Parmazánu (Gran moravia)
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kynuté těsto:
    Do hrníčku s mlékem rozdrobíme droždí, přidáme cukr a v teple necháme vzejít kvásek. Místo mléka můžeme použít i vlahou vodu. Do mísy prosijeme mouku, osolíme, přilijeme kvásek, vodu a olej a vypracujeme vláčné těsto, které se nelepí k míse, ani k vařečce. Vypracované těsto dáme na pomoučený vál a ručně ještě hněteme, aby bylo těsto hladké. Jestliže se těsto lepí, přidáme mouku. Potom je vložíme zpět do mísy, posypeme moukou, aby neokoralo a přikryté čistou utěrkou je necháme v teple vykynout, až zdvojnásobí svůj objem (přibližně 2 hodiny). Po vykynutí těsto ručně nebo válečkem zpracujeme do požadovaného tvaru.

  2. Obložení pizzy:
    Těsto dáme na pečicí papír na plech a rozválíme je na obdélník (nebo kotouč, jak je libo - uvedené těsto vyjde na dva obdélníkové plechy);po celé ploše těsta rozetřeme rajčatový protlak (3 - 4 lžíce, a protlak italský v krabičce).

  3. Základ posypeme nastrouhanou mozzarellou - já použil španělské sýry - 4 druhy z kravského, ovčího a kozího mléka (Tapas de Queso, sýry: Don Bernardo manchijego viejodo, Gran Capitán curado, Gran Capitán semicurado, El Ventero).

  4. Na strouhaný sýr položíme plátky šunky cca 75 g na každý plech).

  5. Další vrstva bude 1 menší žlutá cuketa a 1 menší zelená cuketa - pokrájené (postrouhané) na tenké kotoučky; rozprostřeme na šunku; 1 červená cibule nařezaná na kroužky; následuje vrstva na tenké lupínky postrouhaných žampiónů, asi 75 g na plech;2 lžíce sušené bazalky;pokapeme 1 - 2 lžícemi olivového oleje.

  6. Vložíme do trouby, roztopené na 250°C, asi po 15 minutách (tedy asi 5 minut před koncem) pečení posypeme strouhaným sýrem parmazánem. (Gran Motravia) a celkem pečeme ne déle než 20 minut. Pekáč vytáhneme z trouby a hned krájíme (kolečkovým kráječem na pizzu) a ještě horké podáváme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pizza s cuketou, šunkou, žampiony atd...

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo