Domácí tagliatelle s cukrovým hráškem a rajčaty

Vareniste.cz Kuchařka: Vareniste.cz

Těstoviny 6 názorů

Suroviny

(Na těstoviny se zpracuje):
1 vejce
100 g hladké mouky farina – vysokolepkové mouky
1 šalotka
1 vrchovatá lžíce kvalitního rajského protlaku seženete v Marks&Spencer
1 stroužek česneku
5 cherry rajčátek překrojených napůl
40 g cukrového hrášku překrojené na šikmo
4 cl suchého vína
Snítka rozmarýnu - nasekaný na jemno
Cukr
Sůl
Olivový olej
Parmezán
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Připravte si těsto na těstoviny. Množství mouky je orientační a proto raději zpočátku zpracovávejte vejce s menším množstvím mouky a pak postupně přidávejte. Těsto rozválejte na tenký plát, z něhož nařežete dlouhé nudle široké asi 7 mm. Nechte je chvíli stranou lehce prosušit.

  2. Poté těstoviny uvařte v osolené vroucí vodě al dente.

  3. Na pánev nalijte asi 1 lžíci oleje. Šalotku nakrájejte na jemno a nechte jí zpěnit.

  4. Přidejte do pánve rajčatovou pastu a jemně podrcený česnek.

  5. Přisypte špetku cukru a promíchejte. Když česnek zavoní, přilijte víno a drobně nasekaný rozmarýn.

  6. Nechte tekutinu odpařit a zalijte 0,5 dl vody.

  7. Do pánve přidejte cukrový hrášek a cherry rajčátka. Lehce osolte a za stálého míchání nechte omáčku zhoustnout. Trvá to asi minutu.

  8. Do pánve přidejte scezené těstoviny, promíchejte a servírujeme.

  9. Na talíři posypejte hoblinkami parmezánu.

Poznámka

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Domácí tagliatelle s cukrovým hráškem a rajčaty

  • maris maris

    Jitkas: díky za vysvětlení, já taky říkám semolina:-8:-)

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Mouka z tvrde psenice (farina di grano duro) se jmenuje vseobecne v italstine semola. To, co jste pouzila, se nazyva mouka z tvrde psenice, ne ze semolina. Kdezto semolinO znamena krupicka z tvrde psenice. Ta na linku od cathleen je semola rimacinata, tedy jeste jednou premleta semola, tudiz jemnejsi.
    Takze semolinova mouka urcite ne, ale mouka(semola) z tvrde psenice ano.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Vareniste.cz: dám rozklikávací, ju? http://chefshop.cz/mouka-na-testoviny-1-kg

    Odpovědět

  • Vareniste.cz Vareniste.cz(autor receptu)

    maris:Omlouvám se a děkuji za upozornění, protože mi nedošlo, že tahle mouka je vlastě pořád jen mouka - konkrétně jsem myslela tuto "http://chefshop.cz/mouka-na-testoviny-1-kg " která je samozřejmě tvrdozrnná pšenice semolina
    :-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Martino - já už jsem na to koukala u jiného Tvého receptu - uvádíš - mouku - farinu, ale italsky se řekne mouka farina. Nemáš tam mít semolina ? Z ní se dělají těstoviny a má vyšší lepek;-):-)

    Odpovědět

Tématické fráze: recept na domácí tagliatelle semola recepty mouka semola pasta di semola semola testo na pizza recept pizzu semola semola testoviny s rajcatama a hraskem jak se delaji tagliatelle domácí tagliatelle ze semolina recepty na těstoviny di grano duro tagliatelle s rajcatovou pastou zjaké mouky se dělají tagliatele semolinove domácí tagliatelle vareniste recepty semolinove tagliatelle recept mouka farina di semola těstoviny pasta di grano duro tagliatelle s rajčaty a parmazánem špagety s cukrovým hráškem