Univerzální bublanina
Recept ještě nebyl hodnocenVejce utřeme s cukrem, přidáme smetanu ke šlehání, mouku a prdopeč.Těsto dáme na plech a poklademe ovocem.Dáme péct do trouby. Já peču při 180°C do zlatova.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejce utřeme s cukrem, přidáme smetanu ke šlehání, mouku a prdopeč.Těsto dáme na plech a poklademe ovocem.Dáme péct do trouby. Já peču při 180°C do zlatova.
Pórek a libeček nakrájíme na jemno. Rozpustíme máslo a pórek a s polovinou libečku chvíli orestujeme. Přidáme mouku a po osmahnutí zalijeme vývarem.Pořádně metličkou…
Toustový chléb necháme rozmočit ve vařicím vývaru. Mezitím oloupeme a nastrouháme křen. Vývar s toustovým chlebem přivedeme do varu a prošleháme.Dále přidáme smetanu a…
Asi dvě třetiny jahod rozmixujeme s malinami a zbytek jahod nakrájíme na kousky. Vše dáme do hrnce.Přidáme 2 lžíce cukru a Gelfix. Za stálého míchání přivedeme hmotu k …
Tento elegantní pohár je ideální pro letní dny, kdy třešně dosahují svého vrcholu. S jeho atraktivním vzhledem a výjimečnou chutí si snadno získá srdce malých i velkých…
Korpus: Vyšleháme bílky se špetkou soli, postupně přidáme cukr a šleháme do ztuhnutí - tvoří se pevné špičky. Přidáme olej, žloutek po žloutku a nakonec zamícháme mouku.…
Máslo a cukr utřít do hladka.Přidat žloutky a utřít do pěny, až směs zesvětlá a dělá bubliny. Elektrický šlehač to zvládne asi za 15 minut.Z bílků a špetky soli ušlehat…
Rozklepneme vejce do dvou různých misek, zvlášť bílky a zvlášť žloutky. Do každé misky přidáme polovinu cukru a vyšleháme. Žloutky s cukrem a šleháme metličkou tak…
Z květů u nás velmi rozšířeného černého bezu můžeme připravit voňavý a chutný sirup. Ten využijeme na přípravu osvěžujícího nápoje, který přijde vhod hlavně v letních…
Všetky prísady na cesto dobre premiešame. 2/3 zmesi dáme do vymastenej tortovej formy a zľahka pritlačíme.Tvaroh, žĺtky a vanilkový cukor premiešame a navrstvíme na…
V misce smícháme cukr se skořicí a citronovou kůrou. Vypeckované půlky meruněk namočíme řeznou stranou do cukru a necháme chvilku uležet.Grilovací pánev potřeme máslem a…
Bezové květy nasbírejte ve vrcholné kondici a připravte z nich chutný sirup. Uchováte si tak trochu voňavého jara do podzimních plískanic. Práce vynaložená na přípravu…
Ve velkém hrnci rozmixujeme meruňky a přidáme kyselinu citronovou. Obsah sáčku Gelfix smícháme se 2 PL cukru a přidáme k ovoci. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně…
Korpus: žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej, vodu a prošleháme. Přisypeme mouku s kypřidlem, dobře promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto…
Narezanú fazuľku podlejeme trocha vodou, pridáme korenie, soľ a bobkový list a 10 min povaríme. Odstavíme, hneď pridáme podľa chuti ocot a cukor a zakryté necháme…
Sypké suroviny na těsto společně smícháme a pak přidáme olej, mléko, vejce a vytvoříme kompaktní těsto, které nalijeme na pekáček (rozměr cca 40x25cm) vyložený pečícím…
Nejdříve rozpustíme máslo a necháme zchladnout. Oba druhy sušenek rozdrtíme a smícháme se změklým máslem.Dortovou formu potřeme máslem (nebo dno vyložíme pečícím papírem…
Tento lahodný dezert kombinuje jemné kynuté těsto, obohacené o zdravou cuketu, s bohatou a aromatickou makovou náplní. Výsledkem je vláčný a chutný závin, který je…
Tento lahodný dezert kombinuje jemné kynuté těsto, obohacené o zdravou cuketu, s bohatou a aromatickou makovou náplní. Výsledkem je vláčný a chutný závin, který je…
Dýni zalijeme 2,5 l vody s octem a 1 trestí. Necháme uležet do 2. dne.Vodu slijeme, k dýni přidáme ostatní suroviny + 1,5 l čisté vody a chvilku povaříme.Vybereme…
Oblíbenou alternativou medu je pampeliškový sirup, který připravovaly už naše babičky. Žlutých květů pampelišek je všude dost, stačí je ve správný čas natrhat, povařit,…
Korpus na remosku o průměru cca 32 cm: z mléka, 2,5 lžic cukru, kakaa a čokoládového pudinku uvaříme pudink dle návodu. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej,…
S příchodem jara se těšíme na výbornou a čerstvou sezónní zeleninu, mezi kterou patří i chřest. V této polévce využijeme beze zbytku všechny jeho části. Polévka má…
Tento koláč je přesně to, co si představíte pod pojmem domácí dobrota. Křehké těsto, jemná vanilková náplň s jogurtem a navrch šťavnaté broskve, které tomu dodají…