Kaki churma dort
Recept ještě nebyl hodnocenNa podzim a v zimě můžeme v obchodech objevit exotické jasně oranžové ovoce kaki. V tomto dortu ho přidáme do korpusu v zajímavé kombinaci s dýní a pomeranči, a také s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na podzim a v zimě můžeme v obchodech objevit exotické jasně oranžové ovoce kaki. V tomto dortu ho přidáme do korpusu v zajímavé kombinaci s dýní a pomeranči, a také s…
Podzim se nese v duchu teplejších jídel, do kterých však můžeme zahrnout i sezónní zeleninu. Připravte si tento bezmasý salát. Jeho základem je obilovina quinoa, uzený…
Jemná a křehká štika zabalená do plátků slaniny chutná výborně. Pečeme ji spolu s dýní, mrkví a pórkem a podáváme s vařenými bramborami. Nasládlá zelenina ke štice pěkně…
Dýni už máte zavařenou a ještě vám další zůstala? Co třeba připravit domácí dýňový džus s citronem, který dobře chutná, je osvěžující a je to další možnost, jak dodat…
Domácí gnocchi chutnají mnohem lépe než ty kupované. Jejich chuť navíc obohatí trochu dýně. Gnocchi podáváme se špenátem, který zjemníme ricottou a na závěr je posypeme…
Dýně je díky své chuti skvělá v dezertech, těstu dodává vláčnost a pěknou barvu. Velmi snadno z ní připravíme drobné dortíky, které ozdobíme krémem z mascarpone. Ten je…
Potřebujete-li uvařit pro človíčka některé z prvních "pořádných jídel", určitě vymýšlíte aby bylo lehce stravitelné a přitom hodnotné. Vyzkoušejte rýžové muffiny s…
Dýně je skvělá pro svou možnost zpracování jak do slané, tak i sladké kuchyně. V období podzimu ji tak můžeme přidat třeba do bábovky. Nadýchané těsto kromě dýně doplní…
Polévka z červených paprik s dýní a rajčaty je plná přírodní sladkosti a intenzivní chuti. Opečená zelenina spolu se slunečnicovými semínky přidává jemnou křupavost a…
Kuřecí prsa s dýní ve smetanové omáčce jsou skvělý tip na rychlý a výživný oběd. Jemné maso, nasládlá dýně a tymián tvoří lahodnou kombinaci, kterou zjemní smetana, a…
Kandovaná dýně je sladká dobrota, která promění obyčejnou dýni v zajímavě chutnou pochoutku. Skvěle se hodí do vánočního cukroví, na zdobení dezertů nebo jen tak k…
Co víc dokáže chutí a vůní definovat podzim, než spojení dýně a perníkového kořen. Přesně takhle můžeme popsat lahodný koláč z tohoto receptu. Díky kefíru je těsto…
Dýně neodmyslitelně patří k podzimu a její sladká chuť se skvěle hodí do sladkých i slaných pokrmů. Marmeláda z dýně a sušených meruněk je ideální nejen na pečivo, ale…
Podzimní úrodu oblíbených dýní můžete zužitkovat různě. Ti nejmenší zajisté ocení sladkou dýňovou přesnídávku, po které se jim budou dělat boule za ušima. Příprava…
Ideální způsob, jak zpracovat větší množství dýně, je zavařit ji s ananasem jako kompot. Dýňový kompot s ananasem je skvělou přílohou k pečeným masům. Využijete jak…
Dýně je neodmyslitelným symbolem podzimu a skvěle se hodí do hřejivých polévek. V této verzi ji doplňuje jablko a špetka zázvoru, které dodají jemně nasládlou chuť i…
K podzimním dnům neodmyslitelně patří nasládlá chuť dýně, kterou využijete nejen ve slané, ale i sladké kuchyni. Dýňový chlebíček je příjemně sladký, krásně vláčný a…
Slovenský dýňový prívarok je obdobou naší dušené mrkve a skvěle se pojí s klobáskami na cibulce, volskými oky či vařeným masem. Jako přílohu můžete použít vařené…
Dýňové placičky s goudou a slaninou si oblíbíte natolik, že je budete dělat stále dokola. Jsou totiž tak křupavé a lahodné, že se budete muset snažit, aby na vás nějaké…
Voňavá podzimní mlsota je velmi jednoduchá na přípravu. Dýni dosladíme cukrem nebo medem, dochutíme zázvorem nebo skořicí, posypeme oříšky a pak už jen čekáme u trouby,…
Na tuto polévku radí autorka použít výhradně klasickou dýni. S pevnou a křupavou texturou po uvaření. Jen tak docílíte tu správnou dýňanku, jak ji nazývají na Šariši,…
Barevné strakaté piškotové řezy s dýní a vanilkovým pudinkem krásně voní po skořici a jsou perfektním moučníkem pro podzimní dny. Kombinace nadýchaného piškotu, dýňového…
Pizza ve zdravější verzi, to je sen nás všech. Základem této pizzy je těsto ze strouhané dýně, psyllia a ovesných vloček, pečené v koláčové formě. Nahoře je těsto…
Zavařování a tím vytvoření zásob na zimu je v Česku populární. Zkombinovat tak můžeme třeba různou zeleninu na čalamádu. Tentokrát použijeme dýni, mrkev, papriku, cibuli…