Zeleninová polévka s miso pastou
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 74 kJ / 18 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,50 g |
Tuky | 0,10 g |
Vláknina | 1,45 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 3,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Miso je fermentovaná vyzrálá pasta ze sojových bobů, soli a často i nějakého druhu obiloviny.
Při fermentačním procesu se zcela rozloží sojové boby a zrna obilovin na živiny, které jsou rychle a snadno stravitelné, bílkovinná struktura sojových bobů se rozloží až na 18 různých aminokyselin, včetně esenciálních (pro život nepostradatelných) Miso konzumované i v malém množství významně ovlivňuje výživnou hodnotu stravy. Při procesu fermentace vzniká také značné množství enzymů, které pomáhají trávit ostatní potravu v žaludku.
V Japonsku je miso velmi tradičním výrobkem, jehož původ sahá až do 6. století. Slovo miso znamená doslova „pramen chuti“, MI znamená „chuť“ nebo „koření“, SO znamená „pramen“. Miso pasta obsahuje živé enzymy, které pomáhají při trávení, ovlivňuje vyváženost přírodních sacharidů, dodává esenciální oleje, vitaminy, minerály a proteiny ve vyváženém složení. Obsahuje i vitamín B12. Má celou řadu pozitivních účinků na naše zdraví – podporuje látkovou výměnu, pomáhá při špatném trávení, podporuje tvorbu buněk a kožní tkáně, pomáhá při srdečních chorobách a ateroskleróze, zmírňuje důsledky kouření a konzumace alkoholu a pomáhá jako prevence proti alergiím a tuberkulóze.
Miso je vhodnou přísadou do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, jídel z ryb, pro úpravu mořských řas a zeleniny. Můžeme ho považovat za zdravou alternativu masoxu nebo magi. V lednici vydrží až několik měsíců. Aby se nezničily účinky enzymů, nesmí se vařit a do pokrmů se přidává vždy až na závěr.
Více informací zde: http://www.slunecnice-cb.cz/slunecnice-cb/7-O-LECI...
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 3. 2014 11:35
http://www.lady.cz/Magazin/Zdravi/Miso-pasta-a-mis...
3. 3. 2014 11:20
3. 3. 2014 11:15
3. 3. 2014 10:56
+bodík 2
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 2 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 12 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno 9. 5. 2024 08:30
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno 9. 5. 2024 06:45
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Právě bylo uvařeno:
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
Marie65 uvařila před 55 minutami
Kynuté těsto na štrúdl
Sei uvařila před 1 hodinou
Meruňkový makovec
Petra Dvor. uvařila před 1 hodinou
Jarní křupavý salát
clova uvařila před 13 hodinami
Sváteční koláčky
hkleslova@seznam.cz uvařil před 13 hodinami
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
RenKa73 uvařila před 15 hodinami
Chřest s jahodami a mozzarelou
bludicky uvařila před 15 hodinami
Zeleninové lívanečky
vendyb uvařila před 15 hodinami
Toastová pizza v troubě
Duchy29 uvařila před 15 hodinami
Rybízovo-jogurtový koktejl
jankohrasko uvařila před 16 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: miso pasta kde koupit miso pasta recept vietnamská zeleninová polévka miso pasta recepty miso polevka recept rajská polévka s miso pastou miso pasta účinky polévky při špatném traveni polévka s miso pastou polévka miso recepty s miso pastou miso pasta diskuze top recepty miso polévka zeleninová pasta recept vetnanska zeleninova polivka miso recept polévka z miso pasty vijetnamská polévka s miso různé druhy masoxu od magi vietnamská polévka zeleninová recepty
Suroviny: mrkev, petržel, celer, kedlubna, dýně, patizon, olej, pasta miso, sůl
Zeleninová polévka s miso pastou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KB4R
4 názory