Hokkaido"česnečka"

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

4 porce Polévky 9 názorů

Suroviny

1 lžíce tuku sádla nebo oleje
1 velká cibule nakrájená nadrobno
4 stroužky česneku nakrájené nadrobno
2 menší brambory (nakrájené na kostičky)
1 silnější plátek celeru (nakrájený na kostičky)
dužina se semínky z celé 1 dýně (můžeme nahradit 1/4 dýně)
3 prolisované stroužky česneku
2 vejce
sůl
mletý pepř
nasekané zelené bylinky:
celer
libeček
petržel
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátém tuku zpěníme cibuli s nakrájeným česnekem. Přidáme brambory, celer a dužinu se semínky. Osolíme, opepříme a zalijeme ¾l horké vody.

  2. Pod pokličkou od doby varu vaříme na slabém plameni 20 minut.

  3. Měkkou zeleninu propasírujeme do druhého hrnce přes jemné síto, přidáme prolisovaný česnek a horkou vodou naředíme na námi požadovanou hustotu.

  4. Opět uvedeme k varu, přidáme rozklepnutá vejce a vaříme ještě 2 minuty. Do hotové polévky dáme bylinky a podáváme jen tak, nebo můžeme přidat opečené krutonky z bílého pečiva, nebo chleba.

Poznámka

Dělala jsem sladký dezert z jedné celé malé dýně. Dužina byla vážně tak moc pěkná,že mi ji bylo opravdu líto neupotřebit

http://www.toprecepty.cz/recept/37121-dynove-mlsan...

Sice pasírování bylo poněkud pracnější, ale“česnečka“ nám chutnala. Já jsem ještě zbylá semínka pořádně propláchla a dala usušit. Manžel si je usmažil jako mandličky a já jsem byla spokojená, že se všechno zužitkovalo:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hokkaido"česnečka"

Tématické fráze: hokaido recepty hokkaido recepty.cz recept z dužiny dýně hokaido bramboračka z dýně hokaido česnečka z hokaido polévka hokaido s česnekem česnečka z dýně hokaido polevka hokaido dobre nalady recepty hokaido, s česnekem hokaido recepty se zelen

Zapomněl/a jsem heslo