Pikantní fazolková polévka s bramborem a koprem
Recept ještě nebyl hodnocenV hrnci na rozehřátém másle zpěníme nakrájenou šalotku, zasypeme ji moukou a uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji chladným vývarem, prošleháme a přivedeme k varu.Fazolky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V hrnci na rozehřátém másle zpěníme nakrájenou šalotku, zasypeme ji moukou a uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji chladným vývarem, prošleháme a přivedeme k varu.Fazolky…
Vepřové libové plátky (jako na řízky, nebo vykoštěné kotlety) osolíme, opepříme a vložíme na plátky (kolečka) cibule do sádlem vymazané nebo olejem vytřené zapékací mísy…
Žebra omyjeme, osolíme, vložíme do pekáče, okmínujeme, opepříme, posypeme sekaným česnekem, zastříkneme olejem, podlijeme trochou vody a v troubě je necháme cca 10 minut…
Barevný fazolkový salát: Smícháme nakrájené okurky, červená rajčata, uvařené žluté fazolky a hnědou čočku - vařenou, případně sterilovanou. Podle potřeby osolíme,…
Barevný fazolkový salát: Smícháme nakrájené okurky, červená rajčata, uvařené žluté fazolky a hnědou čočku - vařenou, případně sterilovanou. Podle potřeby osolíme,…
Barevný fazolkový salát: Smícháme nakrájené okurky, červená rajčata, uvařené žluté fazolky a hnědou čočku - vařenou, případně sterilovanou. Podle potřeby osolíme,…
Snadná a rychlá večeře, to se v dnešní době hodí. Na pánvi osmahneme na proužky nakrájenou anglickou slaninu.Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky, přidáme k nim…
Sytá hustá polévka nás přenese do kraje vonícího levandulí. Chuť si sami upravíme podle druhu přidaného oblíbeného koření. Brambory a fazole nás dokonale zasytí tak, že…
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rozkrojené fazolky spaříme ve vroucí osolené vodě a necháme okapat. Vajíčka uvaříme natvrdo a nakrájíme i s…
Na olej dáme na kousky nakrájenou slaninu, na které zpěníme cibulku, na ni dáme podusit očištěné a omyté fazolky.Zelené fazolky - necháme celé lusky, které dáme do…
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě.Rybu osolíme, opepříme a pokapeme limetkovou šťávou. Na pánvi pečeme nejdříve kůží dolů asi 4 minuty a pak otočíme a dopékáme…
Na rozpálené směsi oleje a másla zpěníme cibuli, přidáme maso pokrájené na kostky, zprudka opečeme, osolíme, opepříme, zalijeme polovinou vína a necháme ho vyvařit.…
Fazolky uvaříme ve slané vodě a slijeme je.V hlubší pánvi restujeme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme nakrájené klobásy či slaninu a ještě chvilku…
Vepřové maso si nakrájíme na menší řízečky, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme na oleji z obou stran, přidáme na nudličky nakrájenou anglickou slaninu, na proužky…
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme cibuli lehce dorůžova. Fazolky krátce spaříme v osolené vodě, scedíme. Po osmažení cibuli zaprášíme moukou a za stálého míchání…
Plátky masa po krajích nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Z obou stran posypeme moukou a opečeme na části sádla. Na zbytku sádla osmažíme drobně pokrájenou…
Mrkev očistíme a nakrájíme na nudličky. Společně s fazolkami spaříme v osolené vodě. Cibuli, česnek a jarní cibulku nakrájíme na kousky a lehce osmahneme na oleji. …
Velkou nepřilnavou pánev zahřejte na vysokém plameni. Vlijte olej, vsypte cibuli a vložte maso, opékejte z každé strany tři až čtyři minuty. Smíchejte mošt či cider,…
Bůček vykostíme a nařízneme tak, aby vznikl velký plát na roládu. Plát potřeme ostřejší hořčicí. Do 3/4 plátu z bůčku rozložíme ochucené mleté maso ( sůl, pepř,…
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kostky výřezu, ten osmahneme a zalijeme vodou, přidáme kmín, hlívu, libeček, pepř, osolíme a necháme dusit. Když…
Pohanku propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme dle návodu na obalu vývarem (lze jen vodou) a vaříme cca 12 minut doměkka. Lze ji vařit i kratší dobu a nechat ji pod…
Fazolky povaříme krátce ve vodě (nebo v páře doměkka) cca 5 minut a necháme vychladnout. Cibuli orestujeme na pánvi na oleji dozlatova. Vejce uvaříme natvrdo.Fazole,…
Na másle si zpěníme cibuli,zasypeme kořením a necháme chvilku rozvonět. Pak přidáme pokrájenou zeleninu,osolíme,podlijeme vývarem,dusíme a ke konci dušení přidáme…
Ve food procesoru zpracujeme koriandr, kmín a pepř.Postupně pak přidáváme a zapracováváme ostatní suroviny, dokud se nám nevytvoří pasta. Z citronové trávy použijeme…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Opravdu je jelení lůj z jelena? Přírodní balzám na rty si můžete vyrobit i doma
Večeře za 20 Kč pro jednoho: Staročeský pokrm šumajstr z krup voní česnekem, sádlem a majoránkou a nasytí i velké jedlíky
Lepkavý dezert plný oříšků: Upečte si pravou řeckou baklavu…nebo tureckou?