Uzené maso ve fazolkách-rychlé a jednoduché

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 35 minut 3 porce Vepřové maso 6 názorů

Suroviny

uvařené uzené maso (měla jsem masitá žebra z polévky)
400 g Bonduelle fazolek
1 cibule
1 jarní cibulka
4 stroužky česneku
5O g anglické slaniny - nemusí být
1/2 Masoxu -nemusí být
200 ml uzeného vývaru
tymián
trošku kopru -nemusí být
tak 3 kapky citrónu
olej
sůl
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso z vývaru nakrájíme na menší kousky, cibuli na drobno, jarní cibulku a česnek na plátky a anglickou slaninu na kostičky.

  2. Na pánev stříkneme malé množství oleje, dáme pokrájenou slaninu, chvilku ji necháme vysmahnout a vhodíme cibuli, česnek a cibulku-mícháme a po krátkém smažení přidáme fazolky, necháme je také osmahnout, pak zalijeme vývarem a dusíme do měkka.

  3. Za chvilku dáme maso, mícháme, prohříváme, doladíme tymiánem, koprem, solí, pepřem, necháme ještě povařit do doby, než se nám zredukuje tekutina, aby jí nebylo moc, fazolky jsou hodně šťavnaté.

Poznámka

Ze včerejška zbylo dost brambor a z uzené polévky zbylo maso (od Šavlinky, co mi přivezla), co teda s tím......a recept se zrodil po nahlédnutí do mrazáku, kde se na mne smály fazolky. Moc jsme si pochutnali-krásně vlhké jídlo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Uzené maso ve fazolkách-rychlé a jednoduché

Tématické fráze: uzene maso s fazolemi recepty z uzeného masa uzené maso recept na fazole s uzeným masem uzené maso s fazolkami uzene s fazolky uzené maso recepty fazolky s uzeným masem fazolky lusky s uzenym rychlé jídlo z uzeného masa fazolové lusky s uzeným uzene fazolky rychle recepty z uzeného masa uzené maso s fazolkami recepty uzenmaso na fazolkách uzené s fazolkami smařeni fazolky maso rychle uzený maso recepty rychle recepty s uzeným masem

Zapomněl/a jsem heslo