Amarant po středomořsku
Recept ještě nebyl hodnocenObjevte výživnou sílu amarantu. Tento starověký super-potravinový zázrak nabízí jemnou, oříškovou chuť a bohaté nutriční hodnoty. Vařený amarant je skvělou volbou pro…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Objevte výživnou sílu amarantu. Tento starověký super-potravinový zázrak nabízí jemnou, oříškovou chuť a bohaté nutriční hodnoty. Vařený amarant je skvělou volbou pro…
Rybí filé můžeme připravit na mnoho způsobů. Tentokrát ho jednoduše upečeme v troubě a podáváme s chutnou směsí zelených fazolek, žampionů a jarní cibulky. Milovníci…
Jednoduchá, ale chuťově výrazná polévka, která spojuje jemnost brambor, křehkost fazolových lusků a svěžest čerstvého kopru. Tahle polévka v sobě nese chuť venkova i…
Filety ze sumce omyjeme, osušíme, pokapeme olivovým olejem, citronovou šťávou, opepříme, zavineme je plátky slaniny a necháme chvíli v chladu. Brambory, řapíkatý…
Povařeným zelným listům seřízneme silná žebra a položíme si vždy 2 listy na sebe. Nakrájíme 1 cibulku na jemno, papriky na kostičky, fazolky na menší kousky, přidáme…
Pohanka posiluje imunitu, detoxikuje organismus, je přirozeně bezlepková a má jemnou oříškovou chuť. Její příprava je snadná a přidáte-li k ní oblíbenou zeleninu a sýr…
Barevná, bohatá směs s kousky kuřecího masa, sójovou omáčkou, špetkou koření a čerstvou i mraženou zeleninou. Bude z ní skvělý víkendový oběd i pro více strávníků a…
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme jednu lžíci oleje, solamyl, promícháme a necháme chvilku odležet. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli…
Pokud máte přebytky zeleniny ze zahrádky, vyrobte z ní mraženou zeleninovou směs na polévky. Zužitkujete úplně vše a na zimu budete mít vystaráno. Stačí jen naplnit…
Těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou je oblíbeným pokrmem, je rychlý na přípravu a zeleninu lze obměňovat podle fantazie. Rovněž dresink lze dochutit pokaždé…
Na troške oleja orestujeme narezanú cibuľu, pridáme fazuľku, jemne osolíme a 5 min restujeme. Do vymasteného pekáčika rozložíme polovicu na plátky narezaných zemiakov.…
Uvaříme vajíčko natvrdo a sušené houby namočíme do teplé vody.V hrnci na másle osmažíme drobně nakrájenou cibuli do světla, pak dáme brambory na menší čtvrtinové…
V hrnci na oleji orestujeme mírně cibuli, pak přidáme veškerou zeleninu, chvilku podusíme, přidáme vodu, koření, kostky vývarů a vaříme. Až je všechno měkké přidáme…
Kuř.prsa nakrájíme na tenké proužky osolíme,orestujeme na pánvi s oliv.olejem,přidáme zeleninu chvilku necháme dělat než se zase objeví tuk,zasypeme kořením a podlijeme…
Maso nakrájíme na tenké plátky a pak na širší proužky. Zasypeme kořením Tacos, jemně osolíme a necháme chvilku stát. Na větší a hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme…
Vepřový bůček na kůži nařežeme ostrým nožem, aby vznikla mřížka.Uděláme marinádu. Vepřový bůček zalijeme marinádou a vmasírujeme do masa. Necháme přes noc marinovat.Z…
Bramborový džuveč s vepřovým masem je lahodné a syté jídlo, které kombinuje šťavnaté vepřové maso s bramborami, paprikami a rajčaty. Tato tradiční balkánská specialita…
Tyto plátky jsou syté a voňavé jídlo, které spojuje tradiční chutě české kuchyně. Šťavnaté maso je jemně dušené spolu s kysaným zelím, zelenými fazolkami a kořenovou…
Na másle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou mrkev, fazolky, překrájené brambory, bujón, podlijeme vodou a dusíme téměř doměkka. Ve smetaně rozmícháme mouku, vlijeme do…
Slaninu pokrájíme na kostičky a dáme vyškvařit do tlakového hrnce. Přisypeme pokrájené cibule. Přidáme lístky oregana a tymiánu. Orestujeme. Z kuřecích srdíček…
Nejprve si na másle osmažíme pokrájenou cibuli, na ní si uděláme jíšku, přidáme pokrájené fazolové lusky, na proužky nakrájenou kedlubnu a osmažíme. Zalijeme vývarem,…
Výborný steak z kulaté plece stačí okořenit trochou chilli a krátce opéct při vysoké teplotě tak, aby vevnitř zůstal růžový. Pokud ho poté necháme chvíli odpočinout v…
Dlouhé, štíhlé fazolové lusky jsou neprávem opomíjenou zeleninou, která má v kuchyni spoustu možných uplatnění. Dají se zabalit do plátků šunky, obalit a usmažit jako…
Zajištění vlákniny v jídelníčku je nezbytností pro každý den. Hravě si s tím dokáže poradit surovina, jako je bulgur. Ten obsahuje také důležité vitamíny a minerály.…