Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Snídaně je nejdůležitějším jídlem dne, které bychom neměli vynechávat. A pokud si k snídani naplánujeme opravdovou lahůdku, vytáhne nás to z postele raz dva. Vyzkoušejte naše Nutella cereálie, které chutnají jako miniaturní čokoládové sušenky, a osladíte si život hned po ránu.

Snídaně je nejdůležitějším jídlem dne, které bychom neměli vynechávat. A pokud si k snídani naplánujeme opravdovou lahůdku, vytáhne nás to z postele raz dva. Vyzkoušejte naše Nutella cereálie, které chutnají jako miniaturní čokoládové sušenky, a osladíte si život hned po ránu.

K přípravě domácích čokoládových cereálií budete potřebovat:

  • 1 ¼ šálku mouky
  • ¼ šálku kakaa
  • ½ lžičky soli
  • 1 vejce
  • ¼ šálku medu
  • 2 polévkové lžíce mléka
  • 2 polévkové lžíce Nutelly

Ve velké míse smíchejte všechny ingredience a vytvořte z nich husté, lehce drobivé těsto. Omoučněte si ruce, aby se vám lépe pracovalo, a z malých kousíčků těsta vytvářejte kuličky. Ty klaďte na plech s pečícím papírem. Kuličky pečte na 250°C po dobu 10 minut a občas je ohlídejte, aby se nespálily. Poté plech z trouby vyndejte, otočte kuličky tak, aby skřupla i jejich spodní strana, a pečte dalších 12-15 minut, dokud nejsou křupavé na povrchu a měkčí uvnitř.

Snídaňové Nutella kuličky jsou výborné se studeným i teplým mlékem, jogurtem, ovocem, zmrzlinou nebo jen tak samotné.

Pokud Nutella kuličky hned nezmizí, uskladněte je ve vzduchotěsné nádobě, v níž vydrží křupavé 3-5 dní. Jestliže si chcete připravit větší dávku dopředu, je upečené kuličky lepší zamrazit.

S tímto receptem si můžete doslova vyhrát a přidáním různých ingrediencí zkoušet nové chutě. Volit můžete i různé druhy mouky – pokud pšeničnou mouku nahradíte kukuřičnou, rýžovou či amarantovou, užijí si této čokoládové pochoutky i lidé s bezlepkovou dietou.  

Bavte se vařením, experimentujte a užívejte si skvělých chutí, díky nimž bude i ranní vstávání příjemnější. 

Komentáře

Vitule

21. 9. 2013 14:30

Vypadá to moc dobře. :-) Vzkouším a napíšu jak se povedlo. ;-)

Redakce

9. 9. 2013 08:04

Opraveno:-)Děkujeme za upozornění:yes:

volhpe1

7. 9. 2013 07:53

myslím že to byl překlep na 250 °C

janek53 janek53

6. 9. 2013 18:04

350°C:-? To snad v kalící peci;-(

PaCaOl PaCaOl

4. 9. 2013 09:31

Tak tohle dělat by mně ani nenapadlo. Ovesné vločky, med, oříšky,mléko nebo jogurt a je to :o)

Přidat komentář

Přidat komentář


Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům