Turecká kuchyně - Fazolové lusky na olivovém oleji

arrefeena Kuchařka: arrefeena

Předkrmy 4 názory

Suroviny

200 g zelených fazolek (okrájené konce)
1 střední cibule
1/2 šálku olivového oleje
1-2 rajčata bez peciček, nakrájená nadrobno
sůl dle chuti
špetka cukru
1/2 šálku vody
(můžete přidat 1/2 lžičky rajčatového koncentrátu pro lepší barvu)
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovém oleji osmažíte cibuli do lehce nazlátlé barvy.

  2. Pokud chcete použít rajčatový koncentrát, v tuto chvíli jej přidáte a lehce osmažíte.

  3. K cibuli přidáte rajčata a smažíte je, dokud se nezačnou oddělovat od slupek. Osolíte a ocukrujete. Přidáte fazolky a zalejete vodou.

  4. Vaříte dokud nejsou fazolky měkké a voda není zcela vyvařená.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Turecká kuchyně - Fazolové lusky na olivovém oleji

  • arrefeena arrefeena(autorka receptu)

    tenhle typ předkrmů turci dělají s tímto poměrem oleje a vody, proto tomu říkají doslova "v olivovém oleji" at už je to pórek, cuketa nebo fazolky.

    Odpovědět

  • Oskeruska Oskeruska

    mne se to libi,ale oleje bych dala o hodne min..:yes:

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Asi to tak má být....mě osobně olivový olej nevadí, ve Španělsku jsem si do něj namáčel chleba:-))

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    :-Ono nevím připadá mi to dost olejové .......a asi tohle není zrovna můj šálek čaje:-((

    Odpovědět

Tématické fráze: zelené fazolové lusky recepty fazolky po turecku fazolové slupky na čaj slupky z fazolek fazolové lusky recept zelené fazole s olivovým olejem okra v nálevu fazolové lusky indické fazolová slupka na čaj zapeceny porek v turecku fazolové slupky recepty turecká zelené fazolové lusky po turecku turecka kuchyne recepty fazolky zelené fazolky v olivovém oleji zelené fazolky turecko recepty na tureckou kuchyni turecké fazolky olivový olej recepty recepty z turecke kuchıne

Zapomněl/a jsem heslo