Pikantní hovězí nudličky

terezicka1 Kuchařka:

Hovězí maso 15 názorů

43

Suroviny

asi 150 g hovězího masa (já použila naloženou roštěnou)
pár kapustiček
červená kapie
hrst zelených fazolek
2 stroužky česneku
tabasco
nakládané cibulky
sůl
sečuánský pepř
2 lžíce worcestru
2 šalotky
chilli semínka
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a osmahneme na pánvi.

  2. Maso vyjmeme a do pánvičky dáme šalotku na půlměsíčky, nasekaný česnek, krátce povařené kapustičky, nudličky kapie, fazolky, a cibulky. Restujeme a maso vrátíme. Vše osolíme, opepříme, pokapeme worchestrem, tabascem a přidáme semínka chilli. Mírně podlijeme a zahustíme škrobem rozmíchaným ve vodě.

  3. Podáváme s rýží, pečeným bramborem, kaší a nebo s pečivem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantní hovězí nudličky

  • casino casino

    nanny:
    Nerozumíte?
    No, to nevadí:-p

    Odpovědět

  • nanny nanny(neregistrovaný)

    casinoNerozmim

    Odpovědět

  • casino casino

    nanny:
    "Já vím, Bohumile, já vím":-D

    Odpovědět

  • nanny nanny(neregistrovaný)

    casino: Secuansky pepr je hnede barvy.Neni ostry ,ale velmi aromaticky.Pouziva se nejvic v Cinske a Japonske kuchyni.;-)

    Odpovědět

  • nanny nanny(neregistrovaný)

    Dekuji moc,chtela bych to take vyzkouset:-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    nanny: Semienka sme dostali od manželovho známeho neďaleko našej záhrady, on už má pekné kríky. Ja som ich nevidela, len manžel. Ale ten náš je pekný. Dúfam, že teraz pri tých mrazoch nevymrzne. Bežné mrazy mu nevadia. Semená ešte mám, poslať by som ti ich mohla, ovšem netuším, ako dlho si zachovávajú klíčivosť. Majú 3 roky. Ale možno by vyklíčili. ;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    No, sečuánský pepř má s běžným pepřem společného asi tolik, co pepř jamajský:-p Byť se mnohdy píše, že sečuánský pepř lze nahradit černým (barevným) pepřem, tak mi přijde, že po chuťově-aromatické stránce nemá sestru ani bratra:-D
    Dobrý rcp:yes:
    Snad jen pro upřesnění, že aby to někdo nepřehnal: Tepelná úprava masa (do 1x1 cm) by neměla být o moc delší než 3 minuty:-) (samozřejmě i podle množství masa na pánvi)

    Odpovědět

  • nanny nanny(neregistrovaný)

    Muzu se zeptat,kde jste ty seminka sehnala?:-K

    Odpovědět

  • nanny nanny(neregistrovaný)

    1974andrea: Moc dekuji:-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Sečuánske korenie mám na záhrade. :-) Za 3 roky je zo semienka asi 1,5 m krík. :yes: Ale ešte nerodil, uvidím, kedy začne kvitnúť. ;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    nanny: Sečuánský pepř mám tady v receptu nafocený v detailu, tak se můžete podívat ;-) https://inkitchenopen.blogspot.cz/2015/06/kureci-k...

    Odpovědět

  • drakoska drakoska

    Nádherná práce!! :yes:

    Odpovědět

  • nanny nanny(neregistrovaný)

    Dekuji.V tom mixu je cerny,bily,hnedy a ruzovy.:-K

    Odpovědět

  • terezicka1 terezicka1(autorka receptu)

    nanny: je nacervenaly...kulicky.. :)

    Odpovědět

  • nanny nanny(neregistrovaný)

    <3Vypada to moc pekne a chutne.Jenom nemam moc zkusenosti se secuanskym peprem.Hodne pouzivam mixovany.Je to ten hnedy?:-K:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo