Pečené zrníčkové brambory
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory oloupeme a nakrájíme klínky. Máslo rozpustíme a do vlahého přidáme koření a hořčici.Osolíme, přidáme šťávu a brambory dokonale obalíme v máslové směsi. Pečeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory oloupeme a nakrájíme klínky. Máslo rozpustíme a do vlahého přidáme koření a hořčici.Osolíme, přidáme šťávu a brambory dokonale obalíme v máslové směsi. Pečeme…
Kuřecí prso rozkrojíme na dva tenčí plátky.Uděláme kašičku z oleje, hořčice, česneku a zázvoru.Plátky masa lehce naklepeme, jemně osolíme a opepříme. Natřeme kašičkou a…
Víte proč jsou variace "kaťáku" v našich končinách tak oblíbené? Protože je pokrm rychle hotový a obsahuje všechno, co má mít ostřejší jídlo. Křehké maso, zeleninu s…
Sekaná z mletého kuřecího masa, plná restované cibulky, si díky pečení v anglické slanině zachová svou šťavnatost. Perfektně se hodí jako nedělní oběd a pochutnají si na…
Mleté maso smícháme se sýrem, burizony, mlékem, hořčicí a kořením. Pořádně promícháváme, až se vše dokonale spojí. Nejlépe je se směsí párkrát bouchnout o stůl nebo do…
Nejdříve smícháme majonézu s hořčicí, asi lžičkou papriky a česnekem. Maso vcelku osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Vetřeme do masa, potřeme jednou lžící směsí…
Cizrnu opláchneme a namočíme přes noc.Druhý den uvaříme doměkka a scedíme.Do horké cizrny přidáme najemno nakrájený pórek (aby zvláčněl), sůl, pepř, hořčici, česnek…
Křen s hořčicí je výrazná a chutná kombinace, která dodá vašim pokrmům správný říz. Spojení ostrého křenu a pikantní hořčice vytváří jedinečnou přílohu, která se skvěle…
Smícháme uvedené ingredience (kromě paprik) do marinády. Vložíme filety a necháme marinovat alespoň 2 hodiny. Pak rozpálíme tuk a okapané filety velmi zprudka osmahneme…
Kukuřici, hrášek, květák, slijeme z nálevů a dáme do misky.Přidáme studené brambory, pokrájené na kostičky a nahrubo nastrouhanou mrkev, pokrájenou cibuli, 4 vejce,…
Ze všech ingrediencí, kromě kotlet, vytvoříme hustší těstíčko. Kotlety zlehka naklepeme a dáme do marinády, aby byly ponořené. Necháme marinovat, ideálně přes noc. Když…
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Poklademe sýr, ananas, přehneme a kraje spojíme párákem. Obalíme v trojobalu, dáme smažit na rozehřátý tuk. …
Brambory umyjeme a v hodně osolené vodě je uvaříme doměkka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Rozpustíme máslo a necháme cibuli s kmínem zesklovatět.Zasypeme…
Špekáčky a cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Smícháme nakrájenou jarní cibulku, špekáčky, houby, kapii a cibuli.Na zálivku vše důkladně promícháme do hladké…
Kýtu vcelku rozkrojíme na plát. Vložíme mezi 2 sáčky a rozklepeme natenko. Plát osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe kolečky salámu, sušenými rajčaty a na…
Sojový granulát uvaříme dle návodu v zeleninovém vývaru s oreganem a cayenským pepřem. Poté jej co nejvíce vymačkáme, abychom se zbavili co nejvíce tekutin. Necháme…
Přísady na marinádu smícháme a pečlivě promícháme. Maso odblaníme a lehce pěstí naklepeme. Potřeme plát masa po obou stranách a necháme ve vhodné misce se zbytkem…
Řízky naklepeme, nasolíme a lehce potřeme hořčicí. Na potřenou stranu položíme slaninu a paličkou přiklepneme. Obalujeme v mouce, vejci a mandlové strouhance. Smažíme…
Smícháme křen s olejem, hořčicí a paprikou. Omytá a osušená stehna osolíme a opepříme. Potřeme důkladně křenovou směsí a dáme na noc do lednice.Do pekáčku nakrájíme…
Jednoduché věci bývají ty nejlepší. Stejné je to v případě této pomazánky. Stačí smíchat pár běžně dostupných surovin, vychladit a podávat na čerstvém pečivu, ozdobené…
Tento pikantní salát se sýrem, pivním salámem a křupavou jarní zeleninou je ideální jako snadná a rychlá večeře – ocení ho hlavně ti, kdo mají rádi výrazné chutě. Je…
Jarní teplé počasí je jako stvořené pro piknik v přírodě. K němu se skvěle hodí výborné slané muffiny, které jsou pěkně vláčné a díky čedaru mají lahodnou chuť.…
Porce kuřete vyskládáme do zapékací mísy. Smícháme máslo, hořčici, citronovou šťávu, cukr, papriku a dle chuti sůl a pepř.Směs naneseme na horní část kuřat, podlijeme…
Maso jemně naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v marinádě.Necháme přes noc uležet v ledničce.Opečeme na grilovací pánvi nebo na grilu.