Hovězí krk v zelenině se zeleným pepřem

mika59 Kuchařka: mika59

Hovězí maso 12 názorů

Suroviny

800 g hovězího krku
2 cibule
2 stroužky česneku
3 - 4 rajčata
2 papriky
kousek celeru
1 - 2 mrkve
1 lžíce nakládaného pepře
1 lžíce pikantní hořčice
hladká mouka
2 lžíce sádla
vývar z kostí
1 lžíce uzené papriky
1 bobkový list
sůl
kmín
pepř
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Omyté maso nakrájíme na větší kousky. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, zbytek zeleniny na menší kousky, jen celer nastrouháme na hrubo.

  2. Rozpustíme sádlo a restujeme cibuli a později přidáme česnek. Maso obalíme v mouce. K opečené cibuli přidáme maso, necháme zatáhnout a přisypeme zeleninu.

  3. Po krátkém opečení přidáme papriku, hořčici, koření a zalijeme vývarem tak, aby to bylo maso jen lehce potopené. Přikryjeme a dusíme do měkka. Před koncem přidáme pepř a dochutíme.

  4. Občas promícháme a podle potřeby doléváme vývar. Zahušťovat nemusíme, zelenina a mouka to zahustí. Podáváme s těstovinami, knedlíkem nebo noky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 710 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí krk v zelenině se zeleným pepřem

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Salixa: Děkuji moc..;-):-K

    Odpovědět

  • Salixa Salixa

    Bylo to výborné :yes:

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    casino: Myslela jsem tím to, že zeleninu si tam může dát později ten, co ji chce na skus.....je to špatně?..:-O

    Odpovědět

  • casino casino

    teufel:
    Dělávám cosi podobného z kližky; rádo se tomu říká "osso buco na nějaký způsob". ;-)
    Zelenina sice není al dente, ale pokud ji sám usilovným mícháním nerozfofrujete, tak jde přímo do ledvin:-D

    mika59: "Klidně si to může udělat každý sám podle sebe..."
    Tady se tomu obecně rádo říká: Recept není dogma! 8-(
    No, ale to už by pak stačilo psát pouze seznamy surovin a následně nechat na každém kuchtíkovi ať si uklohní sám , co mu libo, že:-D

    Odpovědět

  • teufel teufel

    mika59:
    Dobře, děkuji, zkusím to.:-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    teufel: Ve výsledku, když se Vám bude zdát moc měkká, můžete maso vytáhnout a zeleninu rozmixovat. Bude skvělá omáčka. Nám to chutnalo takhle. Celer je úmyslně nastrouhaný, aby se rozvařil a zahustil. Klidně si to může udělat každý sám podle sebe a přidat zeleninu později, to je to nejmenší.. ;-):-)

    Odpovědět

  • teufel teufel

    A není ta zelenina úplně rozvařená, když se dává hned na začátku a vzhledem k tomu, že maso je na větší kousky a hovězí není jen tak hned měkké?

    Odpovědět

  • Marie Švarcová Marie Švarcová (neregistrovaný)

    :yes::yes: vypadá to moc lákavě

    Odpovědět

  • Masula Masula

    Určitě bych si pochutnala :yes::yes::-*:-K

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    Moc pěkné <3:yes:

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    S noky to musí být boží.

    Odpovědět

  • medmic medmic

    vypadá chutně :-D

    Odpovědět

Tématické fráze: hovězí krk bez kosti recepty hovězí krk recept hovězí krk recepty hovézí krk hovězí krk bez kosti- recepty hovězí krk na zelenině hovezi na zelenine hovězí na pepři se zeleninou recept na hovezi krk co udelat z hoveziho krku hovězí kousky na zelenině recepty z hovězího krku hovězí krk top recepty jak udělat hovězí do měkka hovězí krk s těstovinami recept na hovezi z krku recepty hovězí recepty na hovězí krk hovězí potopene v sádle hovezi krky na zelenem pepri

Zapomněl/a jsem heslo