Roštěná plněná Hermelínem s pikantní omáčkou

Suroviny

4 plátky hovězí roštěné
sůl
Vegeta speciál
15 dkg sýra Hermelín
asi 3 lžíce oleje
4 lžíce pikantního kečupu
1-2 lžíce pikantní hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, posypeme špetkou Vegety. Na polovinu roštěnky poklademe plátky Hermelínu, přehneme okraje, sklepneme nebo sepneme párátkem a na horkém oleji opečeme ze všech stran.

  2. Podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a vložíme na vyhřátý talíř pod pokličku, do výpeku přidáme kečup, hořčici a za stálého míchání prohřejeme. Podle potřeby přidáme trochu vody nebo vývaru. Jako přílohu jsem zvolila rýži se zeleninovým salátem, ale hodí se i hranolky.

Poznámka od kuchařky

Okraje plátků po naplnění sklepávám k sobě místo sepnutí párátky. Mně to funguje hlavně u tužších nádivek:-) Nesmí to být ale maso, které před použitím potírám olejem a nechávám ho do druhého dne uležet. Snadněji změkne při dušení. Mastné okraje by se nespojily.

Komentáře k receptu Roštěná plněná Hermelínem s pikantní omáčkou

  • isindy isindy

    takový jeden náhodný receptík a taková lahůdka :-O
    ukládám a už se na to těším ;-):yes:

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Bylo to výborné, měla jsem zbytek paprikového salámu, frkla jsem ho pod špalíček hermelínu. . . Určitě budu dělat častěji. :yes:;-)

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Tak takovou dobrotu jsem si uložila do oblíbených a bude na pořadu dne co nejdříve, nejspíš příští víkend. :-p;-):yes:

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka

    jj super, hned dávám do oblíbených:yes:

    Odpovědět

  • fres9 fres9(neregistrovaný)

    vypadá to peckově se doma zase vytáhnu díky :D

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Jani, díky za skvělý recept, hned si ho ukládám k vyzkoušení :-p. (pročítám tvoje poklady...;-) )

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Tak tohle je velká paráda:-!:-p Už se těším, až tuhle dobrotu vyzkouším. Akorát kvůli prckovi musím dát nepálivou hořčici i kečup.;-) Bóďa!:yes:

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Jo a bod:yes:

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Pipre, moc pěkný recept, hezká fotka :yes::yes::yes::-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jano, jak říká Bibi, my jsme na ty šťávy a myslím, že na stará kolena se i vařit naučíš!:-)):-D:-)):-D:-)):yes::yes:

    Odpovědět

  • Dooga Dooga

    Všechno ze skotu miluju. Roštěnka vypadá(a určitě i chutná) super. Bodík a pochvala jsou tvoje:yes::-p

    Odpovědět

  • pipre pipre (autorka receptu)

    Holky, díky:-)..Výbušná, je to z paprik:-).. omáčka pikantní byla, ale zas tak žhavá ne, ikdyž pro manžela asi ano, on si tam nakrájel feferonku :-) :-D

    Odpovědět

  • Jaruna18 Jaruna18

    Pipre,to je nádhera,krásně opečené a s hermelínem,to bude mňamka.Zrovna dávám bodík a pochvalu.:yes::yes::yes::-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Pipre - paráda :-p:yes:

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    Sýr, hořčici a kečup doma mám. Ještě roštěnku a jdu na to. Super recept :yes::yes: + bodík

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: rostena omacka roštěná omáčka recept vídenská roštěnka přírodní pikantní roštěnky přírodní roštěná omačka roštěna recept na roštěnou omáčku roštěná roštěná recept plněný hermelín roštěnky s hermelínem hovězí roštěná s hermelínem hovězí přírodní omáčka recept na rostenku plněnou hermelínem omáčky k masu roštěná pikantní omáčka roštěná recepty plněne papryky veprove koleno z hermelinem recept na dionskou omačku