Krkovička s křupavým hráškem a hořčicovým přelivem

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Vepřové maso 23 názorů

Suroviny

4 plátky krkovičky
4 hrsti mraženého hrášku
250 ml smetany
cca 200 ml horkého vývaru nebo vody
4 lžičky ostré hořčice
2 lžíce másla
1 lžíce oleje
3 rovné lžíce hladké mouky
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovičky po okrajích nařízneme, osolíme a opepříme. Ve vyšší pánvi rozpálíme máslo s olejem a maso z obou stran dozlatova opečeme.

  2. Vyjmeme stranou a výpek zasypeme moukou.

  3. Prosmahneme, promícháme, přidáme hořčici a zalijeme horkým vývarem.

  4. Prošleháme, vrátíme maso a na minimální teplotě prováříme.

  5. Po patnácti minutách přilijeme smetanu a vaříme ještě asi 10 minut.

  6. Pět minut před koncem přidáme mražený hrášek.

  7. Pokrm je hotový, když je hrášek po ochutnání akorát hotový, pevný a uvnitř měkký.

  8. Podáváme s vařenými brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krkovička s křupavým hráškem a hořčicovým přelivem

  • evauff evauff

    ... vypadá to moc dobře, určitě vyzkouším ... mražený hrášek se podle mé zkušenosti nemusí vařit - stačí jen nasypat do horké polévky nebo omáčky a je krásně měkký (když se nechá povařit, tak tuhne) :-)

    Odpovědět

  • elsancho elsancho

    <3jako výýýýbornéééé:-K

    Odpovědět

  • martiline martiline

    Výborné. Včera bylo k obědu. Měla jsem tedy jen hrášek sterilovaný, ale nemělo to chybu. Přílohou byly uvařené a následně opečené gnocchi. :-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Páči sa mi tvoj receptík - robievam obmenu, ale osolené a okorenené mäso najprv obalím v múke, jedno po druhom osmažím na oleji, potom podlejem vriacou vodou, ku koncu pridávam raz hrášok, raz lusky...niekedy s horčicou, niekedy bez...omáčka je hustá tak akurát.
    Máš pekné foto.;-):-K

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    :yes: Eli, kde je hořčice, to je poslední dobou "moje".:-p:-p:-p Hrášek to krásně oživí. Ukládám a bodík.:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Eliza: Nepochybuj..;-) Slibuji, že dám vědět;-) a lidé mají moc rádi změnu;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Všem moc děkuji za komentáře a Jani - je mi ctí, doufám, že se Na statku bude jídlo dobře prodávat a hostům chutnat. Know-how předávám zcela nezištně a s potěšením.;-)

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Skvělé;-) Opět jeden recept, co přibyde určitě na jídelníčku v restauraci "Na statku", samozřejmě, pokud ti to nebude vadit, protože tam se na jídelníček zdroj neuvádí:-D. Přítel si moc pochutnal, ani mu nevadil hrášek, který on zrovna nemusí. Plus jsem už dala, tak pokud nevadí, přidávám foto:-)

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Šikovný receptík:yes:

    Odpovědět

  • Kadlik Kadlik

    není co dodat. Bod!!!:yes:

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Nádhera:-KKeby sme nemali dva dni po sebe hráškovú polievku,tak vyskúšam hneď;-)Ale ukladám...vyzerá to na dobrotu:-p

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Na omáčce by si pochutnaly hlavně moje děti, milují hrášek ve všem, jeden z nich by si dal i to maso;-):yes:

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    :-K:yes:Báječený recept:yes::yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

1 2

Tématické fráze: krkovička na hrášku krkovička recepty hrášek s krkovicí plátky krkovičky s hráškem a mrkvi recept z krkovice krkovice recepty krkovička hrášek krkovička s mrkví a hráškem recepty z krkovice krkovicka recept maso s horcicovym prelivem

Zapomněl/a jsem heslo