Anglická hovězí pečeně
Recept ještě nebyl hodnocenKvalitnímu hovězímu masu nejlépe sluší pomalá příprava, která uchová jeho šťavnatost a jemnost. Lehce pikantní marináda s hořčicí a pepřem zvýrazní jeho bohatou chuť a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kvalitnímu hovězímu masu nejlépe sluší pomalá příprava, která uchová jeho šťavnatost a jemnost. Lehce pikantní marináda s hořčicí a pepřem zvýrazní jeho bohatou chuť a…
Všechny přísady na marinádu smícháme. Maso v marinádě důkladně obalíme a necháme v pokojové teplotě odpočívat dvě hodiny, nebo v lednici přes noc.Do pekáčku dáme…
Játra očistíme a odblaníme. Nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno.Játra smícháme s česnekem a sójovou omáčkou. Necháme dvě hodiny odpočívat.Na oleji zpěníme cibuli…
Rybí filé nakrájíme na kostky. Bylinky omyjeme a nasekáme. Olej vyšleháme s hořčicí, nasekanými bylinkami, šťávou z citronu, solí a mletým pepřem. Kostky filé namočíme…
Oškrábané brambory nakrájíme na 0,5 cm plátky, posolíme a opepříme. Sýr a slaninu nakrájíme na přibližně stejné kousky. Smetanu rozmícháme s máslem, hořčicí a křenem.…
Kuřecí prsa v misce smícháme s grilovacím kořením a olejem, necháme v chladu cca 2 hodiny uležet.Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu a propláchneme studenou…
Z uvedených surovin kromě masoxu uděláme marinádu, do které namáčíme naklepané plátky masa. Maso naskládame do misky, zalejeme zbytkem marinády, přikryjeme a necháme 1-2…
Ať už potřebujeme připravit všední nebo sváteční oběd, s tímhle recept nešlápneme vedle. Plátky vepřové kýty zprudka orestované podáváme s opečenými bramborami. Tuto…
Připravíme marinádu smícháním všech surovin a maso do marinády uložíme do druhého dne. Brambory omyjeme a nařízneme asi do poloviny.Do zářezů vetřeme sůl a pepř.…
Neodmyslitelnou součástí štědrovečerní večeře je bramborový salát, který může mít spoustu obměn a každá rodina má ten svůj vyzkoušený recept. Salát s řapíkatým celerem a…
Cibuli nakrájíme na hrubo. Klobásy opečeme zprudka na trošce oleje. Do pekáčku dáme cibuli a na ni položíme klobásy i s výpekem.Rajčata smícháme s hořčicí, solí, pepřem…
Vepřovou kotletu postupně ořezávejte dokola, aby vám vznikl velký plát, který postupně naplníte (omlouvám se, pokud z popisu nechápete postup, slibuji, že ho příště…
Nakrájenou cibuli zpěníme na lžíci sádla. Po té přidáme česnek na plátky a po chvíli nakrájený bůček na malé kousky i s výpekem.Solte až na konec bude-li třeba, výpek…
Kýtu vcelku rozkrojíme na plát. Vložíme mezi 2 sáčky a rozklepeme natenko. Plát osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe kolečky salámu, sušenými rajčaty a na…
Kuřecí prso rozkrojíme na dva tenčí plátky.Uděláme kašičku z oleje, hořčice, česneku a zázvoru.Plátky masa lehce naklepeme, jemně osolíme a opepříme. Natřeme kašičkou a…
Víte proč jsou variace "kaťáku" v našich končinách tak oblíbené? Protože je pokrm rychle hotový a obsahuje všechno, co má mít ostřejší jídlo. Křehké maso, zeleninu s…
Připravte si osvěžující bavorský bramborový salát jako skvělou alternativu majonézových salátů. Vhodně ho doplňuje pečeně připravená po bavorském způsobu obalená v…
Zelí očistíme a opláchneme (několik velkých a pěkných listů si odložíme na závěrečnou úpravu pokrmu). Zelí jemně nakrouháme. Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a také…
Kuřecí prso rozkrojené na tenčí plátky. Řízky lehce naklepeme, osolíme , opepříme a potřeme hořčicí. Chvíli necháme uležet. Mezitím si ušleháme bílky se špetkou soli na…
Maso osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Na každý kousek dáme větvičku tymiánu, na roládky špalíček uzeného a spíchneme špejlí, nohy obalíme slaninou. Zbytek uzeného…
Ze sýru Gervais, hořčice, Nivy a majoránky si uděláme pomocí vidličky pastu. Do kotlet nařízneme kapsu. Na plátky šunky natřeme pastu, stočíme ji do ruličky, vložíme do…
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Játra očistíme a nakrájíme na kousky. Na rozpuštěném sádle orestujeme cibuli a česnek do zlatavé barvy.Přidáme játra a maso. Mícháme…
Kuřecí stehna omyjeme a papírovou utěrkou osušíme. Stehno obrátíme kůží dolů a ostrým nožem nařízneme maso podél stehenní kosti a roztáhneme. Kůži nařízneme několika…
Špekáčky nařízneme podélně a oloupeme. Oloupeme cibuli a česnek, cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na plátky. Zelí scedíme a propláchneme,pokud se rozhodneme jej…