Můj rumový hrnec

madlina Kuchařka: madlina

Doba přípravy: NEDEFINOVATELNÁ Nápoje 29 názorů

Suroviny

Ovoce (jak postupně zraje):
jahody
třešně (sladké odpeckované)
meruňky
broskve
mirabelky
švestky
hrušky (oloupané)
ananas (čerstvý)
pomeranče (oloupané)
mandarinky
(větší plody nakrájené na osminky)
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ve větší míse smícháme ovoce s cukrem a necháme asi 1 hod. stát.

  2. Potom je vložíme do sklenice nebo keramického hrnce a zalijeme rumem. Na 0,5 kg ovoce počítáme 25 dkg cukru, 3 dl rumu.

  3. Nádobu je třeba dobře uzavřít, aby nevyprchal alkohol.

  4. Netřepeme, nemícháme, otevíráme pouze tehdy, když chceme přidat další várku ovoce a to opět s cukrem a rumem. Obsah musí uzrát, takže pro NETRPĚLIVÉ můžeme ho začít konzumovat až 3 měsíce potom, co jsme přidali poslední dávku ovoce. Všechno se navzájem pěkně prolne, vydržíme-li trpělivě čekat a NEMLSAT !!!! předem, budeme mít začátkem prosince jedinečnou mňamku.

  5. Tento recept není pochopitelně z mé hlavy, mám ho od babičky a poprvé byl zveřejněn v r. 1848.

  6. Uložit do chladna.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 147 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Můj rumový hrnec

  • madlina madlina(autorka receptu)

    Pavel_007: Milý pane Pavle. mrzí mne,že Vám hrnec zkvasil. Na Váš dotaz co děláte špatně jest zde má odpověď. Uchovávání v garáži při teplotě 20 st. je to co děláte špatně. 20 st. není uchování v chladu.20 st. je teplo. Příčinou je ta teplota, tím v chladu se míní tak 5 st.já měla hrnec v ledničce. Mějte se hezky a nezanevřete na ten recept.:-)

    Odpovědět

  • Pavel_007 Pavel_007

    Ahoj, dělali jsme ho loni i letos se stejně špatným výsledkem. Vždy zkvasil. Recept jsme dodrželi přesně. Originál hrnec, očištěné tvrdé a čerstvé ovoce, rum, myslivec, cukr... Uchováno v garáži při cca 20ti stupních. Tak co tedy dělám špatně.

    Odpovědět

  • ZDENKA KUČEROVÁ ZDENKA KUČEROVÁ(neregistrovaný)

    Super receptík,také jsme ho vyráběli, ale kdysi, to jsem byla dítě a neměla nárok.Letos chci po dlouhé době zopakovat-a budu to pít také-tak jsem zvědavá, jak to dopadne.Kučka

    Odpovědět

  • casino casino

    Jj, přesně jak stojí psáno v receptu: Všechno se navzájem pěkně prolne...
    Ale ten hrnec je opravdu pěkný:yes:

    Odpovědět

  • madlina madlina(autorka receptu)

    srettka:
    Ahoj, to je svatá pravda a ještě jsou na krku vánoce,které i neumím bez rumu představit.

    Odpovědět

  • srettka srettka

    týýjo,rumový hrnec...jen jestli všem po rumu vonícím dobrotám po prohibici neodzvonilo. musí to být dobré, ale ještě koupit odvahu a pak s tou odvahou koupit ten rum a s největší odvahou ho vůbec ochutnat:-/

    Odpovědět

  • madlina madlina(neregistrovaná)

    brtna:
    Nemám s tím zkušenost, vždy jsem používala pouze čerstvé.

    Odpovědět

  • brtna brtna

    Dnes jsem narazila na tento recept a chtěla bych vyzkoušet, mám třešně + jahody,jenže ty jsem dala zamrazit. Lze je použít i mražené?

    Odpovědět

  • Majenka Majenka(neregistrovaná)

    :-K:yes:Je to opravdu vyborny receptik,letos to budu delat a pak se ozvu jak jsme dopadli,uz se nemuzu dockat konce roku:-p

    Odpovědět

  • madlina madlina(autorka receptu)

    adeleckaa:
    Ahojky adelecko, chce to chladno, vyndala jsem jednu zeleninovou schránku z lednice a na to místo šoupla hrnec. Nejde o kvasinky, jde o to, aby to pěkně zrálo v chladu. U nás to fakt letos mělo úspech, servírovala jsem to v misce jako kompot včetně toho rumového nálevu, po dvou miskách byli všichni hodně veselí. Takže s tím šampusem nevím, ono to má opravdu grády. Přeji hezkou párty.
    Madlina:-)

    Odpovědět

  • adeleckaa adeleckaa

    Dneska jsem naložila první várku... mám v plánu použít to v červnu na narozeninovou party, tak snad se mi to taky nezkazí a moc se mi k tomu zamlouvá kombinace se šampíčkem...
    jenom otázečka udržovat v pokojové teplotě kvůli kvasinkám, nebo šup s tím do lednice???:yes:

    Odpovědět

  • madlina madlina(autorka receptu)

    Ahoj děvčata, nevím nikdy se mi to nestalo. Můj osobní názor, je ten, že všechno je o perfektní čistotě.:-p

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Severi, nejsi sama, mně to taky zkysalo a víckrát jsem to nepokoušela, bylo mi líto surovin :-(:-8

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

  • Severinka Severinka

    Tak tento receptík jsem kdysi také dělávala a to do sklenic, pak mě jednou celý obsah sklenice zkysal a prostě se zkazil,nevím kde jsem udělala chybu, ale je fakt, že více jsem to už nezkoušela:-O:-OAkorát mám dole v lednici broskve a višně(každé zvlášť) v cukru a rumu - višně v metaxe - rum prostě zrovna nebyl:-D:-D:-D

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: ovoce naložené v alkoholu ovoce naložené v rumu nakládané ovoce v rumu ovoce nakládané v alkoholu nakladané třešně v alkoholu ovoce v rumu naložené ovoce v alkoholu naložený meloun v alkoholu ovoce v alkoholu nakládání ovoce do alkoholu meloun naložený v rumu nakládané ovoce v alkoholu nakládaní ovoce do rumu naložené ovoce tresne nalozene v alkoholu jak naložit ovoce do alkoholu naložený meloun v rumu švestky nakladane v rumu nakládaný meloun švestky naložené v rumu