Můj rumový hrnec

Nápoje Doba přípravy: NEDEFINOVATELNÁ 29 názorů

Nápoje Doba přípravy: NEDEFINOVATELNÁ 29 názorů

Suroviny

Ovoce (jak postupně zraje):
jahody
třešně (sladké odpeckované)
meruňky
broskve
mirabelky
švestky
hrušky (oloupané)
ananas (čerstvý)
pomeranče (oloupané)
mandarinky
(větší plody nakrájené na osminky)

Postup přípravy receptu

  1. Ve větší míse smícháme ovoce s cukrem a necháme asi 1 hod. stát.

  2. Potom je vložíme do sklenice nebo keramického hrnce a zalijeme rumem. Na 0,5 kg ovoce počítáme 25 dkg cukru, 3 dl rumu.

  3. Nádobu je třeba dobře uzavřít, aby nevyprchal alkohol.

  4. Netřepeme, nemícháme, otevíráme pouze tehdy, když chceme přidat další várku ovoce a to opět s cukrem a rumem. Obsah musí uzrát, takže pro NETRPĚLIVÉ můžeme ho začít konzumovat až 3 měsíce potom, co jsme přidali poslední dávku ovoce. Všechno se navzájem pěkně prolne, vydržíme-li trpělivě čekat a NEMLSAT !!!! předem, budeme mít začátkem prosince jedinečnou mňamku.

  5. Tento recept není pochopitelně z mé hlavy, mám ho od babičky a poprvé byl zveřejněn v r. 1848.

  6. Uložit do chladna.

Komentáře k receptu Můj rumový hrnec

  • madlina madlina (autorka receptu)

    Pavel_007: Milý pane Pavle. mrzí mne,že Vám hrnec zkvasil. Na Váš dotaz co děláte špatně jest zde má odpověď. Uchovávání v garáži při teplotě 20 st. je to co děláte špatně. 20 st. není uchování v chladu.20 st. je teplo. Příčinou je ta teplota, tím v chladu se míní tak 5 st.já měla hrnec v ledničce. Mějte se hezky a nezanevřete na ten recept.:-)

    Odpovědět

  • Pavel_007 Pavel_007

    Ahoj, dělali jsme ho loni i letos se stejně špatným výsledkem. Vždy zkvasil. Recept jsme dodrželi přesně. Originál hrnec, očištěné tvrdé a čerstvé ovoce, rum, myslivec, cukr... Uchováno v garáži při cca 20ti stupních. Tak co tedy dělám špatně.

    Odpovědět

  • ZDENKA KUČEROVÁ ZDENKA KUČEROVÁ(neregistrovaný)

    Super receptík,také jsme ho vyráběli, ale kdysi, to jsem byla dítě a neměla nárok.Letos chci po dlouhé době zopakovat-a budu to pít také-tak jsem zvědavá, jak to dopadne.Kučka

    Odpovědět

  • casino casino

    Jj, přesně jak stojí psáno v receptu: Všechno se navzájem pěkně prolne...
    Ale ten hrnec je opravdu pěkný:yes:

    Odpovědět

  • madlina madlina (autorka receptu)

    srettka:
    Ahoj, to je svatá pravda a ještě jsou na krku vánoce,které i neumím bez rumu představit.

    Odpovědět

  • srettka srettka

    týýjo,rumový hrnec...jen jestli všem po rumu vonícím dobrotám po prohibici neodzvonilo. musí to být dobré, ale ještě koupit odvahu a pak s tou odvahou koupit ten rum a s největší odvahou ho vůbec ochutnat:-/

    Odpovědět

  • madlina madlina(neregistrovaná)

    brtna:
    Nemám s tím zkušenost, vždy jsem používala pouze čerstvé.

    Odpovědět

  • brtna brtna

    Dnes jsem narazila na tento recept a chtěla bych vyzkoušet, mám třešně + jahody,jenže ty jsem dala zamrazit. Lze je použít i mražené?

    Odpovědět

  • Majenka Majenka(neregistrovaná)

    :-K:yes:Je to opravdu vyborny receptik,letos to budu delat a pak se ozvu jak jsme dopadli,uz se nemuzu dockat konce roku:-p

    Odpovědět

  • madlina madlina (autorka receptu)

    adeleckaa:
    Ahojky adelecko, chce to chladno, vyndala jsem jednu zeleninovou schránku z lednice a na to místo šoupla hrnec. Nejde o kvasinky, jde o to, aby to pěkně zrálo v chladu. U nás to fakt letos mělo úspech, servírovala jsem to v misce jako kompot včetně toho rumového nálevu, po dvou miskách byli všichni hodně veselí. Takže s tím šampusem nevím, ono to má opravdu grády. Přeji hezkou párty.
    Madlina:-)

    Odpovědět

  • adeleckaa adeleckaa

    Dneska jsem naložila první várku... mám v plánu použít to v červnu na narozeninovou party, tak snad se mi to taky nezkazí a moc se mi k tomu zamlouvá kombinace se šampíčkem...
    jenom otázečka udržovat v pokojové teplotě kvůli kvasinkám, nebo šup s tím do lednice???:yes:

    Odpovědět

  • madlina madlina (autorka receptu)

    Ahoj děvčata, nevím nikdy se mi to nestalo. Můj osobní názor, je ten, že všechno je o perfektní čistotě.:-p

    Odpovědět

  • zizala zizala (moderátorka)

    Severi, nejsi sama, mně to taky zkysalo a víckrát jsem to nepokoušela, bylo mi líto surovin :-(:-8

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

  • Severinka Severinka

    Tak tento receptík jsem kdysi také dělávala a to do sklenic, pak mě jednou celý obsah sklenice zkysal a prostě se zkazil,nevím kde jsem udělala chybu, ale je fakt, že více jsem to už nezkoušela:-O:-OAkorát mám dole v lednici broskve a višně(každé zvlášť) v cukru a rumu - višně v metaxe - rum prostě zrovna nebyl:-D:-D:-D

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: ovoce naložené v alkoholu ovoce naložené v rumu nakládané ovoce v rumu ovoce nakládané v alkoholu nakladané třešně v alkoholu ovoce v rumu naložené ovoce v alkoholu naložený meloun v alkoholu ovoce v alkoholu nakládání ovoce do alkoholu meloun naložený v rumu nakládané ovoce v alkoholu nakládaní ovoce do rumu naložené ovoce tresne nalozene v alkoholu jak naložit ovoce do alkoholu naložený meloun v rumu švestky nakladane v rumu nakládaný meloun švestky naložené v rumu