Hruškový koláč se zakysankou
Recept ještě nebyl hodnocenJelikož už jde podzim cítit ve vzduchu, znamená to, že sezona voňavých hruškových koláčů je v plném proudu. Křehké máslové těsto je pokryto krémem ze zakysané smetany,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jelikož už jde podzim cítit ve vzduchu, znamená to, že sezona voňavých hruškových koláčů je v plném proudu. Křehké máslové těsto je pokryto krémem ze zakysané smetany,…
Jelikož už jde podzim cítit ve vzduchu, znamená to, že sezona voňavých hruškových koláčů je v plném proudu. Křehké máslové těsto je pokryto krémem ze zakysané smetany,…
Vdolky jsou již od pradávna součástí naší kuchyně. I originální receptury po babičkách si snad každá hospodyňka uschovává. V tomto receptu jsou kynuté smažené vdolky…
Sezóna hrušek je v plném proudu zejména na sklonku léta, kdy přichází čas na jejich zpracování, třeba na ovocný kompot. Hrušky mají samy o sobě úžasnou chuť, nepotřebují…
Ovocný pečený čaj je lahodný nápoj, který kombinuje bohatou chuť pečeného ovoce a aromatického koření. Při přípravě se používá čerstvé nebo sušené ovoce, které se pomalu…
Tyto chuťovky jsou jednoduchým, ale výrazně chutným pohoštěním, které si zamilují milovníci sýrových delikates. Krémová pomazánka s intenzivní chutí nivy, doplněná o…
Šťavnaté hrušky, zapečené s voňavým medem a křupavými ořechy, promění obyčejné odpoledne v malý svátek. Jednoduchý dezert s nádechem podzimu, který zahřeje na jazyku i…
Začala jsem těstem. V míse jsem smíchala obě dvě mouky, cukr, muškátový oříšek, nadrcené hřebíčky a špetku soli. Do mouky jsem udělala důlek a přidala na kousky…
Zloutky oddelime od bilku. Z bilku vyslehame tuhy snih, do ktereho postupne zaslehame nejdrive cukr, potom zloutky, mouku s praskem do peciva a nakonec rozehrate maslo…
Listové těsto vyválíme na dva tenké pláty. Tvarohy smícháme s nutelou, žloutkem a zamícháme (cukru raději dáme méně, neboť nutela je dost sladká). Na plech s pečícím…
Avokádo oloupeme, odstraníme pecku, vložíme do misky, zakápneme citronovou šťávou, přidáme nastrouhanou Nivu a vše rozmačkáme vidličkou a dobře promícháme.Rozdělíme do…
Nejdříve si připravíme náplň, aby vystydla. Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme cukr a skořici podle chuti, přidáme trošku…
Troubu předehřejeme na 180 °C.V jedné míse smícháme sypké suroviny. V druhé míse tekuté suroviny.Tekuté přilijeme do sypkých, promícháme a přisypeme hrušky nakrájené na…
Salát nakrájíme na menší kousky.Z hrušek vykrojíme jádřinec, nakrájíme je na kostičky a jemně pokapeme citronovou šťávou.Sýr nakrájíme také na kostičky.Ořechy orestujeme…
Koláčky jako malované, rovnou s dvěma lahodnými náplněmi si připravíte podle našeho receptu. Dobře vykynuté těsto, rumem vonící rozinky a výborně vychucená náplň. To je…
Koláč z křehkého těsta s jemnou tvarohovou náplní chutná skvěle. Na povrchu ho ještě ozdobí plátky jablek a hrušek, které dodávají šťavnatou chuť. Koláč připravíme…
Podzimní dezert využívá dužninu dýně, která se postará o vláčnost a příjemnou barvu bábovky. Výrazná chuť a vůně koření pak navodí takřka vánoční atmosféru. Každopádně…
Lehký a svěží salátek z hrušky doplňují jemné salátové lístky, kolečka červené cibule, ořechy, rajčata a kousky balkánského sýra. Zakápněte salátek kvalitním olivovým…
Salát nemusí být pouze nudná zeleninová záležitost. Vyzkoušejte připravit skvělý salát s pečenou hruškou, hroznovým vínem, s řeckým sýrem feta. Je krásně pestrý a…
Na pánvi s máslem si restujeme na kolečka nakrájenou cibuli cca 10 minut, osolíme. V polovině času přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat, zalijeme octem a zredukujeme.…
Rozmixujeme 1 hrušku se 2 lžícemi vody. Přidáme mouku smíchanou s rozemletými vločkami a prdopeč. Dále přidáme cukr, med, kefírové mléko, zbylé 2 lžíce vody, skořici a…
Hrušky nakrájíme a dáme do misky. Kozí sýr rozdrobíme nebo nakrájíme a přidáme k hruškám. Bílý jogurt smícháme s citronovou šťávou a troškou medu a vzniklou zálivkou…
V míse utřeme máslo s cukrem do pěny, přidáme žloutky a citrónovou šťávu. Do směsi přidáme mouku s práškem do pečiva, smícháme a nakonec zjemníme bílkama se špetkou soli…
Připravíme piškot dle standardního postupu - žloutky a bílky zvlášť, k žloutkům přišleháme cukr, olej, pak přidáme mouku a kypřící prášek a smícháme, přidáme…