Hruškový koláč s ořechy a drobenkou
Kynuté koláče na plech s vrstvou ovoce a drobenkou zná jistě každý ze svého dětství, ještě od svých babiček. Připravte doma ke snídani či ke kávě koláč podle tohoto receptu. Hrušky s ořechy spolu příjemně ladí a drobenka se skořicí to jen podtrhne.
Suroviny pro 1 plech
20x30 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 473 kJ / 3 698 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,03 g |
Tuky | 186,13 g |
Vláknina | 34,95 g |
Cholesterol | 1,01 g |
Sodík | 763 mg |
Sůl | 1,73 g |
Sacharidy | 406,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme všechny suché suroviny, promícháme, přidáme máslo a zpracujeme. Přilijeme mléko a vypracujeme hladké a jemné těsto, které rukama krátce prohněteme.
Krok 2: Z těsta utvoříme bochánek, zakryjeme utěrkou a necháme cca 50 minut kynout.
Krok 3: Poté těsto rozválíme na velikost plechu 20x30 cm a přendáme na vymazány a vysypaný plech. Kraje vytáhneme asi 2 cm.
Krok 4: Na těsto nalijeme náplň, na kterou vejce a cukr ušleháme do světle pěny a do ní vmícháme ořechy a mandle.
Krok 5: Na náplň nasypeme na kousky pokrájené hrušky a necháme asi 10 minut kynout.
Krok 6: Troubu předehřejeme na 180 °C, koláč posypeme rovnoměrně drobenkou, vložíme do trouby a 10 minut pečeme.
Krok 7: Poté teplotu snížíme na 160°C a ještě 35 minut dopékáme.
Krok 8: Koláč necháme vychladnout a podáváme.
Zveřejněno 5. 2. 2013 14:04
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hruškový koláč s ořechy a drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/03B7
Nejnovější recepty
Vinná klobása s jablky
Přidáno před 11 hodinami
Pečené kuřecí stehno a zeleninové pyré (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Dýňové rizoto se žampiony
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí prsní maso zapečené s bramborami
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí stehna na pivě s žampionovým bulgurem
Přidáno 7. 10. 2024 16:01
Podzimní salát z kapustiček s hruškou a jablkem
Přidáno 7. 10. 2024 15:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Kachní stehna na zelí: Šťavnaté masíčko a kyselá zelenina jsou báječnou kombinací, kterou zvládne i začátečník
Velký test pražských jídelen: Na Žižkově je k mání skvělý řízek s bramborami za 120 Kč, nezklamala ani Havelská koruna
Halušky se zelím: Základem je výběr správných brambor i mouky a jejich poměr, dušené zelí dodá nový rozměr chuti
Výrobce kečupů chystá trik na podvodníky. Vykutáleným restauratérům tak zabrání falšovat své produkty
Retro okénko: Pochoutky s vystřihovacími panenkami Dana, Jana a Lena stávaly 3,90 Kčs a dělaly se ve třech příchutích
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka s jablkem a Margotkou
daniela1262 před 1 hodinou
Slaný hruškový koláč s gorgonzolou a ořechy
Swarofka před 8 hodinami
Bramboračka č. 3
IvanaK před 11 hodinami
Králík na česneku a hořčici
Danna před 11 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Zaneta24 před 12 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
xmirex před 12 hodinami
Turecké kynuté koláče
danava před 13 hodinami
Škvarkové uzlíky s karamelovou cibulkou
danava před 13 hodinami
Zelné placky se škvarky
Brumaire před 13 hodinami
Šlehačková buchta
RadobyPekar před 14 hodinami
Komentáře (19)